קסדות.. כן שוב

aloner5

New member
קסדות.. כן שוב ../images/Emo3.gif

הדילמה היא כדלקמן.. בין HJC AC-10 בסביבות 1300 שקל (מישהו מצא יותר זול ? גם באינטרנט לא ראיתי) לבין ARAI QUANTUM/F במחיר של 1950 (מבצע אלק). שמה שמעצבן בה שרק הלחיים פריקים.

ROCKr

New member
HJC CL-14

1000 ש"ח בערך צביעה חלקה ממה שאני זוכר : ריפודים פריקים פייבר או קבלר (לא פוליברקנט)

el presidente

New member
איזה סיבה יש לך ליקנות קסדה

שמראש אתה יודע שהיא מעצבנת אותך והיא יותר יקרה ?

Le Duke

New member
ממליץ מנסיון על האראי. המחיר שציינת

הוא באמת מבצע היות ומדובר בדגם יוצא. לאחר שנים שהייתי נאמן לנולן ,ניסיתי את האראי והתמכרתי. נכון ,יש רעשי רוח ,סגירת המשקף מעצבנת ולוקח זמן להתרגל לדאבל-די (שתי טבעות לרכיסה). אבל הנוחות על הראש ,איכות החומרים (מדובר בריפוד ובהרכבה כמובן ,עוד לא בוצע נסיון של חוזק החומרים). את ה-HJC מכיר ולדעתי מדובר בקסדה ברמה יותר נמוכה. אבל ,הכל ענין של טעם ומה שמרגיש יותר טוב על הראש. על כל מקרה ,אין כמו מדידה.

shirshir6

New member
../images/Emo45.gifHJC-10

כמו שאמרתי בדיוק לפני כמה ימים קניתי אותה והספקתי לחנוך אותה בטיול שבת לחרמון ובנסיעות לעבודה כל יום (80 ק"מ) ביום. הצביעה שלה : יש את החלקות (דגם 14), אני אישית קניתי את ה- AC 10, ואני מאוד מרוצה ממנה. צבעונית, לחיים פריקים, חלק אחורי פריק (למוס או ג'ל או לשיער), יש שתי תוספות של ריפוד לאזניים, גם פריקות, החלק העליון (המצח) פריק למקרה של הזעות בקיץ (כשיש קאסטום כמו שלי אז יש גם קסדת חצי לקיץ), אפון פריק (מן הסתם), ואחלה קסדה. לא מתחרטת אפילו לשנייה. אם יש לך את הכסף להוציא על אראי או שואי, אתה יכול להוציא, אבל בעצם אתה משלם לא רק על הקסדה אלא גם על השם. HJC בהחלט עושה את העבודה. כמובן אל תשכח שהריפודים הפריקים ניתנים להחלפה כשייתבלו (ייתרון ענק). בוא נאמר שכשהקסדה תהיה כבר בלויה (מבחינת ריפוד), היא תהיה כומו חדשה אם תחליף לה את הריפודים. גם חיסכון בקניית קסדה חדשה. אם אתה רגיש לרעש תקנה אטמים או שפשוט תקנה קסדה עם פתחי איוורור מעטים. למשל - לא כונס אוויר על הקודקוד או יותר מידי קונסים בצדדים, הרוח נשמעת גם במהירויות איטיות, אין מנוס....

tygger

New member
חחח, הרגת אותי, ../images/Emo6.gif

נכון שהיא מעצבנת, הסגירה שלה דפוקה לאללה עם הדאבל D המעצבן והרצועות הקצרות מדי בדרך כלל כך שצריך לפתוח אותם לגמרי (סיוט להכניס עם כפפות שלא כמו הAGV X-VENT שהיתה לי), הרעשים הבילתי נסבלים של הרוח שאני זוכר עוד מהתקופה שהיא לי LEM ללא משקף, המשקף המעצבן עם הסגירה הדפוקה שצריכים להתרגל אליו. תגיד לי, זה בגלל שאתה נוסע על SYM דיוק (PUKE?). לא להעליב אבל האראי פשוט עולה יותר מדי כסף בשביל קסדה שנותנת הרבה פחות מכמעט כל קסדה אחרת בשוק.

Le Duke

New member
אנלוגיה קצרה ברשותך - תגיד ,זה שיש

ללאנטיס מנוע 1.8 עושה אותה יותר איכותית מ-BMW 316 ? דבר נוסף ,ההומור מקובל וגם קצת ציניות לא מזיקה אבל בכל זאת יש גבול. דרך אגב ,מה זה בדיוק tygger?

tygger

New member
לא, אבל אם בהשוואות עסקנו, אז

סקודה אוקטביה שעלתה לפני מספר שנים כ20000 פחות מפולסווגן גולף היתה מכונית איכותית יותר... בנוגע להומור זה אכן היה בהומור, ללא כוונה של פגיעה. אני פשוט מאמין בתמורה לכסף. לכן אני לא אסע עם סתם "שואי" ב4000 ש"ח כאשר הAGV שלי (XR2 כעת לשעבר X-VENT) עושה את העבודה הרבה יותר טוב ובמחיר הרבה יותר סביר. בנוסף, אני לא מאמין בלרכוש ציוד מיבואן שתמיד עושה לך "הנחה" על הציודים שלו. משום מה זה תמיד נראה לי כמו הנחה של 30% ממחיר של 30% יותר... ולסיום, TYGGER הוא בעצם הכינוי שלי. כמו הנמרון המקפץ (פו הדוב). פשוט TIGGER תפוס בתפוז וגם כך הכינוי הזה מודבק לי עוד מימי העליזים בנטביזיון.
ואחלה סירטון אגב.

Le Duke

New member
../images/Emo45.gif מקובל ,למרות שהמחיר של האראי

באמת היה מעל 2500 עד לפני כמה חודשים. אבל שוב ,מדובר בהחלטה אישית.

ROCKr

New member
AIROH WARRIOR

750 ש"ח ו (ממה ששמעתי) קסדה טובה מאוד למכירה וגם יפה

tygger

New member
תסכים איתי בדברים אלה,

המחיר של אראי אינו משקף את טיבה.
חוסר השקט בקסדה,
התיכנון הלקוי של רצועות הנעילה (אי אפשר לעשות אותן טיפה יותר ארוכות לכל הרוחות?!?)
המשקף המעצבן הזה... רכבתי עם אראי שנים. לאחר מקרה שבו לא שבעתי רצון מנכונותו של המשקף לעופף לו לכיוונים בזמן התאונה עברתי לדגם אחר. כיום לאחר רכיבה עם שואי (ארבע שנים, דגמים שונים), וAGV מדגמים שונים הגעתי למסקנה (בשבילי) שהAGV מציעה תמורה הרבה יותר מהולמת לכסף. בשביל כל הדברים שהיא מספקת (X-VENT או XR2) שווה לשלם את הסכום שלה. והיום כאשר יותר יצרנים הגיעו למסקנה הזאת אז ניתן למצוא קסדות בעלות תמורה טובה לכסף. מבחינתי לקסדה טובה יש את הדברים הבאים:
ריפודים פריקים. בקיץ בארצינו הקטנטונת והלוהטת אנחנו מזיעים כמו חמורים מיוחמים. אפילו אני חושב פעמים לפני שאני שם את הקסדה שלי על הראש שוב לאחר הקיץ, כך שאם אין אופציה נוחה לכביסה, זה מוריד לי מערך הקסדה בצורה משמעותית.
משקף "שקט". הדבר הוכיח את עצמו כאשר המנגנון הפנימי פחות רגיש למכות מהצד וגורם לפחות רעשי רוח בזמן נסיעה.
איוורורים כמה שיותר, יותר טוב. לא צריך לפרט פה נכון? (ראה סעיף ראשון למעלה להבהרה)
חומר. לא רוצה קסדה מ"פלסטיק". אם MHR וHJC מציעים לי קבלר ופיבר במחיר של 1000 ש"ח, אז למה לי להתפשר?
משקל סליחה אבל זה הראש שלי ויותר נוח לי.
מבנה מותאם לפנים זה גם אומר שיש לי מקום לפרצוף ועדיין זה לוחץ לי על הלחיים. הממ, שכחתי משהו?

דרך אגב

אם מורידים 30% אחרי שהעלו 30% ......זה דווקא יוצא יותר זול.
סתם, קצת מתמטיקה.

tygger

New member
../images/Emo3.gif

טוב שיהיה יותר זול... ברגעים הללו לא הייתי בכושר חשיבה טוב... (תירוצים...)

ransnow

New member
אני רק יכול להמליץ לך לנסות את הN81

N81 של נולן, דומה לדגם E שהופיע בבד"ק/פולגז. ההבדל מה E הוא שה N81 בעל ריפוד פריק, וכמעט אין אדים (עם אפון). שווה בדיקה, קבל קישור לסקירה על הדגם N81 E. (איזה פאקיננננגגגגגגגג שלג היה יום שישי בחרמון....)

aloner5

New member
איפה אני יכול

למדוד אותה ? מי מוכר אותה ? יום חמישי אני קופץ שוב לבדוק את העניין מקרוב , נקווה שלא ימס לי הכל

ransnow

New member
אין לי שמן של מוסך מי היבואן

אבל זכור לי שהיא נצפתה בת"א, אני חושב אבנוע אבל אולי טועה בענק. שלי נרכשה בחו"ל. ואגב, בחיים שלי לא ראיתי כ"כ הרבה שלג כמו השבוע!

tygger

New member
מטרו הם היבואן שלהם.

נולן מיובאת ע"י מטרו. אבנוע מיבאים שירו, וביאפה.

Vקינג

New member
אראי

יש לי חבר שנוסע איתה ומאוד מרוצה. לגבי HJCגם היא טובה אבל לי אישית האראי היתה יותר "איכותית".... המגע, הגימור, הריפוד.....וגם העיצוב הכללי.

TTB

New member
חוות דעת על ה AC - 10

לי יש את ה HJC כבר כשנה וחצי היא הקסדה הראשונה שלי ולמרות שאין לי למה להשוות מנסיון אישי אני יודע איך נראה מוצר איכותי וה- HJC לצערי לא נמנה על אחד מהם... קודם כל אני הצלחתי לקנות אותה ב 950 (לפני שנה וחצי) אחרי לחץ על אופנועית הקסדה רועשת!!!! מאוד... החלק שנמצא על הקסדה מאחורה זה שמוציא את האויר פשוט נעלם לי יום אחד תוך כדי נסיעה תוספת הריפודים לאוזניים, אני לא מצליח להכניס את הראש לבפנים ולהרגיש בנוח כשהם נמצאים, המשקף אוטם טוב אבל עכשיו לאחר שנה וחצי הוא כולו מתקתק וחורק. אני רוכב על בורגמן 400 שיש לו מיגוןרוח לא רע, אני לא יודע על מה אתה רוכב אבל אם זה על משהוא בסגנון GS שמסוגל לנסוע 120 אבל ללא פיירינג אתה תסבול, מקווה שעזרתי תומר.

למעלה