קסדות דו"ש.

guye2

New member
קסדות דו"ש.

היי, הלכתי למדוד אתמול את Arai tour-x aka XD-3 ואת Shoei Hornet. שתיהן נוחות אבל תג מחיר לשתיהן מטורף בעיניי 3000-3500 ש"ח. אני בטוח שניתן להתמקח ולהוריד לפחות 10% אבל עדיין יקר. האם יש קסדות אחרות באותה קטגוריית -כביש + שטח שכדי למדוד? נ.ב יש לי ראש עגול.

מיצו

New member
צחוק או לא, בסופו של דבר אני לא בטוח שקסדות

אחרות לא סובלות מ"בעיה" דומה, ובכלל אני לא יודע אם זו בעיה בכלל. אם תסתכל על החיבור של הרצועה, לא משנה איזה צד שלה, אל ה- SHELL של הקסדה, תגלה שזה כולה חיבור של ניט עם איזה חיזוק. זה הכל. זה לא שזה מחובר לפלטת מתכת, אלא לגוף הקסדה, והשאלה היא איזה כוח צריך להפעיל כדי לתלוש את הניט הזה מהמקום שלו. יש מצב שבבדיקות יגלו שהכוח הזה אמנם מספיק חזק ליומיום, אבל לא מספיק חזק כדי להתנגד למכה שמקבלים מאופנוע שנע לכיוון הרוכב ונכנס בו בעצמה. יש מצב שזה מקום לשיפור, ושהיצרנים באמת יכניסו לשם חיזוק בצורה של פלטת מתכת שבעצם מקבעת את הניט טוב יותר. לכן לא בטוח בכלל שזו רק בעיה של AGV.

מאור kle

New member
יכול להיות שאותו "ניט" מתוכנן כך בכוונה כדי

לא להחזיק "חזק מדי", עושים חישוב מסוים שלצורך העניין נגיד מעל 100 קילו הרצועה כבר "תנתק" את הראש מהגוף, אז אם יש כוח משיכה של 90 קילו - הפין ישתחרר והקסדה תרד מהראש... אם יצא לי ברור...

talzx7r

New member
בעניין הרצועה

תמיד יהיה כוח שיצליח לקרוע את הרצועה גם אם הקסדה תהייה עשוייה מטיטניום עם רצועת טיטניות מרותכת. היצרנים, וגם בבדיקות SHARP בודקים את חוזק הרצועה, ולדעתי החוזק מתוכננן לעמוד בכוחות גדולים בהרבה מהכוח שגוף האדם מסוגל לעמוד בו, ולראייה- מרקו סימונצלי שלצערי לא שרד. אולי צריך לתכנן מנגנון קיבוע\מגביל תנועה של הקסדה אל גוף הרוכב- כמו המנגנונים שבפורמולה 1. בכל מקרה אני לא חושב שיש דרך יעילה לשמור על טווח\קלות תנועה של הראש, וגם בנוסף ליצור בטיחות מספקת בפני פגיעת אופנוע מוטוגיפי+דוקטור על האוכף.

guye2

New member
חול לא רלוונטי כרגע,אני אלך למדוד אותה, תודה.

idoga

New member
אם אתה מוצא אותה בארץ,

תן בבקשה חוו"ד וכמובן ציין איפה/בכמה. ניסיתי למצוא אותה בתחילת השנה (ממש כשהיא הושקה) ולא הצלחתי, אני מקווה שהיא כבר הגיעה לחנויות בארץ הקודש. ממה שהתרשמתי מסרטונים וסקירות, נראית כמו אופציה לקנייה מצוינת.

dtvet

New member
כן, יש קסדות אחרות

לי יש את ה AIROH S4. נקנתה מאיזה אתר בריטי סביב 800 ש"ח. בארץ ראיתי אותה אצל סטאריק ביהוד,"קצת" יותר ביוקר(אלפיים ומשהו אאל"ט) אבל עדיין היא זולה מהצמד אראי את שואי.

gray

New member
חבר קנה אחת לפני חודש, 600 ש"ח באבנוע

נדמה לי אבנוע, אני צריך לדבר איתו אני אברר מה נהיה, אם הוא מרוצה ומה הפרטים.

guye2

New member
קסדות דו״ש מסקנות.

מדדתי . -LM. בחוויה האישית שלי מדורג מהכי נוח ומטה. קח בחשבון ראש עגול. Arai x tour 3400 שח Agv ax8 2600 שח Shoei hornet 3000 שח כל המחירים לפני התמקחות וכל החנויות מורידות בן 10-18% בהתמקחות קלה. Shoei hornet גימור סבבה אבל לא יושבת לי נוח באוזניים. Agv ax8 - נוחה בכללי אבל הריפוד מרגיש קצת גס. Arai x tour מרגישה נעימה, כמו שמיכת פוך בבוקר קר. היה לי כייף לשם על הראש. הדילמה שלי נובעת מהפרשי מהפרשי המחירים המאוד מאוד משמעותיים בן Arai ל Agv גם בחלפים ובזמינותם. שלושת הקסדות נוחות לכולן ריפודים פריקים. ניתן לפרק את המשקף ו/ או את המצחיה.

למעלה