קסדה

giri

New member
נ.ב. אני בטוחה שיחזור לך החשק

אבל הכי חשוב שההודעה שלי תעורר חשק עז לשימוש בקסדה
אצל מי שלא משוכנע

popi199

New member
כי

בשביל שהביטוח יכסה המקרה חייב להיות במסגרת שיעור עם מדריך מוסמך במגרש.
אם מישהו רוכב לבד לא בזמן שיעור אז לפי הבנתי לא כל ביטוח מכסה ובגלל זה מי שרוכב לבד צריך ביטוח אישי.

זה גם טוב לחווה כי אם רוכב נופל לא במסגרת שיעור אז הוא יכול לתבוע את הביטוח שלו ולא את של החווה.

jgut

New member
כמו שכתבתי בתגובה אחרת

הביטוחים השונים מבטחים גורמים שונים. מה שמאפשר להם להתקוטט בינהם מי ישלם על מה, מבלי שהנפגע יצטרך להתעסק בכך יותר מידי בעצמו.
כמו לדוגמא כשעשיתי תאונה עם הרכב בזמנו ונתבעתי. תבעו בעצם את החברת ביטוח ולא אותי ישירות. כך במקום שאני בעצמי אשכור עורך דין, החברת ביטוח שכרה וליוותה את כל התהליך. התביעה היתה הדדית, אז הם גם ניהלו את המאבק מהצד השני.

חלק מהביטוחים ממנים תביעה גדולה יותר בהתאם למה שהמבוטח שילם. חלק מהביטוחים ממנים טיפולים שונים מעבר למה שהמדינה נותנת. לכן חשוב שיהיה ביטוח אישי ולא לסמוך רק על הביטוח של החווה\מדריך.
במקרה כזה גם אם נמצאה רשלנות, הביטוח ישלם ויתבע את מי שהתנהל ברשלנות.

במקרה של נצר, אין לי מושג האם האיסור לרכב מחוץ למגרש קשור לביטוח. במקרה שכן, כניראה שזה קשור למשהו אחר שאינו תלוי רק "חוץ\פנים" המגרש, אלא בעוד משהו שקשור לתנאי אירגון התחרות. לדעתי הביטוח במקרה כזה של ההתאחדות והחווה המארחת זהה.

giri

New member
טרם הגבתי לשאלתך הראשונה - חד משמעית כן

נחשפתי לכמות גדולה של תוצאות של פגיעת ראש, ואפילו אם לא היה אכפת לי מעצמי (ואכפת לי) - אכפת לי מהסובבים אותי, ואני לא רוצה לגזור עליהם ישיבה ליד מיטה של צמח לשנים רבות, או טיפול באדם שלא יכול לזוז יותר.
מצד שני אני לא לובשת מגן גב, אז ברור שכולנו עושים את סדר העדיפויות שלנו.
מבחינתי רכיבה בלי קסדה היא סיכון מיותר ולא הייתי עושה את זה. אני תמיד רוכבת עם קסדה, ואני מקפידה לקנות קסדה איכותית עם אוורור מעולה כדי שלא יפריע לי כ"כ לרכב בחום. זו הקסדה שאני רוכבת איתה עכשיו והיא מאד מאווררת: http://irhhelmets.com/-IRH-Riding-Helmet-ID-200864.html
יהיה מעניין לקרוא את האותיות הקטנות של הביטוח (וזה מה שתמיד צריך לעשות) ייתכן והפרמיה גדולה מדי, או שהביטוח נותן כיסוי נמוך יותר להוצאות במקרה של פציעת ראש.
אם למישהו מרוכבי הווסטרן יש עותק של הפוליסה שלו ויכול להעלות זה יהיה מעניין לקרוא.

למעלה