קסדה

popi199

New member
קסדה

רציתי לשאול לגבי עניין הקסדה והביטוח, אני יודעת שאם אין קסדה אין ביטוח וזה לא משנה בן כמה הרוכב או אם הוא מדריך מוסמך או לא.
אז איך בעצם בווסטרן רוכבים עם כובעים? ועוד בתחרויות? יש ביטוח שמכסה את זה?

ושאלה לכולם, האם אתם רוכבים עם קסדה ?

fliperit

New member
יש ביטוח

ברוב החוו שעבדתי, הביטוח בלי קסדה לכל רוכב מעל 18. בחק מהחוות, רק למדריכים מעל 18.

אני רוכבת בלי קסדה

jgut

New member
אצלנו יש ביטוח

לרכב בלי קסדה - לכל רוכב מעל גיל 18 שרוכב מעל 3 שנים.

עדימ

New member
אני רוכבת אינגליש ותמיד עם קסדה.

ואני כבר בת 26
פעם אחת באינטרה ראו שבאתי לחווה עם כובע בוקרים אז אמרו לי קחי שיעור ווסטרן ותרכבי עם הכובע. אבל היו צמודים אלי ונתנו לי את התחושה שיתפסו אותי אם צריך.
בגדול אני אוהבת לרכב רק עם קסדה.
פעם משהי העלתה נראה לי לפורום הזה כתבה/סרטון על רוכבת דראסז' ברמה ממש ממש גבוהה שמתחרה עם קסדה ורוכבת עם קסדה למרות שהיא ברמת הכובע.

kenz

New member
רמות גבוהות בדרסאז' וסרטון פה דה דו מקסים)

יש עכשיו רוח חדשה, בעיקר אחרי מה שקרה לרוכבת גראנד פרי שנפלה ממעידה של הסוס שלה, ונפגעה רצינית (וברח לי השם שלה), ועכשיו יש רוכבים בדרסאז' שזנחו את הטופ האט לטובת קסדה.

וסתם בשביל הכיף - פה דה דו (רכיבה בצמד) מקסים

עדימ

New member
וואוו מקסים בהחלט! :) אגב לטעמי הסוס עם

הרוכב/ת? עם הקסדה הרבה יותר זורם קל ואנרגטי מהשני.
מה דעתך?

primetime1

New member

kenz

New member
מצחיק אותי

העניין הזה עם הביטוח.
גם לדרסאז' גם לווסטרן וגם לכל רוכב אחר...
מה זאת אומרת רוכב שלוש שנים? בא לשיעור פעם בשבוע? עושה טיולי הליכה פעם ב? סליחה אבל מה זה החרטא הזה?
בעלי מטייל כל שבת, אנחנו עושים הליכה עם הסוסים, עוד מעט ימלאו לטיולים האלה 3 שנים, ז"א שמבחינת הביטוח הוא יכול להוריד את הקסדה? איזה בולשיט.
גם כן טמטום.

אגב, אני חושבת שגם זה שכדי שיוכלו להכניס את התל-אופן בת"א, אז אי אפשר לחייב רוכבי אופניים לקסדה (בדיוק כנמו רוכבי אופנועים וכד'), זה אידיוטי וחסר אחריות.

אבל, זה רק אני כנראה...

פעם שאלתי מאמן באינגליש, איזו מן דוגמא הוא נותן לתלמידים שלו בזה שהוא רוכב בלי קסדה... הרי הם רוצים להיות כמוהו, גם אם הוא רוכב הכי טוב שבעולם, ואין סוס שיכול להפיל אותו, מי אמר שאותו תלמיד, שיגיע לגיל 18 ויוריד את הקסדה הוא באמת כזה? אז הוא אמר שלא אכפת לו, הוא לא אחראי על ענייני הביטוח. דביל.

עזבו, יש לי אישיו ענק עם הנושא הזה, ובטיחות בכלל.

LobaEder

New member
אין שום קשר לנסיון ובטח לא לגיל

שלום לכולם
אני קורא פה הרבה, ולא ממש מגיב, אבל הפעם זה חשוב באמת,
לא אגיד הרבה - רק אבקש שתסתכלו על הסרט הזה של רוכבת דרסאז' מנוסה מאוד (חברת נבחרת אולימפית)

popi199

New member
האמת

תהיתי לגבי עניין הביטוח אבל אני חושבת שברור לכולנו שגם אם יש ביטוח אבל משהו חס וחלילה קורה גם הכסף מהביטוח זה ממש קטנה לעומת מה שבאמת חשוב, שאפשר לצאת עם נכות לכל החיים אבל אני לא בטוחה שאנשים באמת מעמיקים בנושא הזה כשהם עולים על הסוס בלי קסדה. חוץ מהשאלה על הביטוח כן רציתי להעלות את הנושא לדיון.

הייתה תקופה דיי ארוכה שרכבתי בלי קסדה ואז פגשתי במסגרת הלימודים בחורה שנפלה מסוס וחוותה פגיעה טראומטית בדומה לאישה ששמו פה בסרטון והתסכול של אותה בחורה צעירה הוא בלתי נתפס ובלי להתכוון היא השפיעה עליי מאד ומאז אני תמיד רוכבת עם קסדה אפילו שהרבה פעמים לא בא לי כי גם ככה יש איזה מאה מעלות בחוץ, וזה הסוס שלי ואני מכירה אותו ולא התחלתי לרכב אתמול ואז אני חושבת על אותה בחורה וההתלבטות הקטנה נעלמת כי זה ממש לא שווה את זה. חוץ מזה אני חושבת שבתור מדריכה כן חלה עליי חובה לדוגמא אישית.

חבל לי שהספורט ( ממש לא מתכוון לווסטרן או אינגליש ) מאפשר רכיבה בלי קסדה מכל רמה שלא תהיה כי אני לא חושבת שיש מישהו שהוא חסין מנפילות.

מנצלשת ענייני ביטוח

עדיין לא לגמרי ברור לי מה הכוונה ב"ביטוח".
סתם לדוגמא,
אם יש לי סוס פרטי בבית, רכבתי (עם או בלי קסדה)
נפלתי מהסוס ושברתי את היד.
אין לי שום ביטוח, לא לרכיבה, לא לסוס ולא כלום.
מה שכן יש לי, יש לי זה ביטוח בריאות, וכרטיס קופ"ח.
אם אני הולכת לקופ"ח, או למיון בהתאם לרמת הפציעה,
אני אקבל טיפול, מבלי לשלם עליו משהו חריג.
אני לא לגמרי מבינה מה זה נותן לי העניין של הביטוח.
כלומר, בדיוק כמו שאם הילד שלי שיחק בגינה ציבורית וקרה לו משהו
ולכן יטפלו בו בלי עלות נוספת כך גם עם הסוסים,
אז למה צריך את כל ענייני הביטוח?

ביטוח אחר, שיכול להיות שעליו אתם מדברים,
זה ביטוח נגד תביעה של החווה.
כלומר, רוכב רוכב בחוות סוסים מסודרת, הוא נופל וחלילה הופך להיות נכה,
הוא יכול לתבוע את החווה.
אני מניחה בשביל לקבל פיצויים מהחווה.
שם לפי דעתי חברת הביטוח תנסה להציג רשלנות (מצד אחד הגורמים,
כמו לדוגמא שאם כתוב בביטוח שמחוייבים לחבוש קסדה והוא לא חבש,
או שזה היה סוס לא מתאים לרוכב, או שלא היה איתו מדריך, או שהמתקן לא היה בטוח וכו' וכו'..)
במידה וחברת הביטוח לא הצליחה להראות רשלנות היא צריכה לשלם.
אם לא, אני מניחה שהחווה (הבעלים) צריך לשלם. אבל זה מעניין באמת מי משלם, בעל החווה או המדריך?
או חלק וחלק..?

ודבר אחרון על עוד הבדל בין האינגליש לווסטרן,
בנצר סירני מתבצעות תחרויות של שני הענפים.
בתחרויות של הווסטרן אסור לרכב על סוסים מחוץ למגרש, גם לא בשביל ללכת לתא.
בתחרויות של האינגליש הם רוכבים כל הזמן מחוץ למגרשים- במקום להוליך את הסוס.
שזה מפתיע במיוחד, כי אותה חווה, ביטוחים שונים.

popi199

New member
על זה בדיוק מדובר

שאם רוכב נופל והוא כתוצאה מהנפילה צריך טיפולים יקרים אז האחראי צריך לשלם.
אפשר לתבוע גם חווה וגם מדריך בגלל זה צריך שגם למדריך יהיה ביטוח אחריות מקצועית שמכסה אותו באופן אישי.

kenz

New member
אז בעצם מה נותן הביטוח דרך ההתאחדות

מלבד עניין החובה בתחרויות.
אצלנו כל רוכב שרוכב לא רק בשיעורים (פנסיונים, חצאי פנסיון, אורחים וכו', מחוייבים שיהיה להם ביטוח)
אז אם אני לא אתבע את הביטוח הזה, אלא את הקופח שלי, מה זה נותן ?
או שמא הקופ"ח תתבע כספים מהביטוח הזה ?

jgut

New member
אני חושבת שמה שנותן הביטוח של ההתאחדות

זה שבמקרה שקורה משהו, הביטוח שלך תובע את האחראים ואת לא צריכה להתעסק בכך בעצמך.
במידה ואת האשמה, הביטוח אמור שלך לממן את הטיפולים.

giri

New member
קופת החולים ממש לא מכסה את כל צרכייך

ביטוח הבריאות הממלכתי הוא די טוב בכל מה שנוגע למקרי חירום ורפואת בסיס, אבל יש הרבה מאד שהוא לא מכסה. זו אחת הסיבות שהרבה מאד אנשים עושים ביטוח פרטי נוסף על הכיסוי הבסיסי (זהב, פלטינום, מושלם, משלים - תקראי לזה איך שאת רוצה
).
דוגמה טובה ד"א היא מהתחום שלנו. רכיבה טיפולית היא משהו שאפשר לממן מאד חלקית מהקופה (אם בכלל מאשרים). אם יש לך ביטוח פרטי שמכסה תאונות רכיבה, ונפגעת בתאונת רכיבה, ורכיבה טיפולית היא מסוג הדברים שהביטוח הזה מחוייב לשלם עליהם, אז יהיה לך מימון לרכיבה טיפולית.
אפילו תרופות שבסל עולות כסף, ואם יש לך ביטוח פרטי הוא יכול לממן אותן - מלא או חלקי, בתלות בפוליסה. אביזרים לפיזיותרפיה עולים כסף ובדרך כלל לא מכוסים על ידי הקופה.
עוד משהו הוא עניין של תורים וניתוחים וכו'. נפלת, שברת משהו בצורה חמורה, את רוצה לעשות את הניתוח מהר (ברפואה הציבורית תחכי שנה) או לבחור את המנתח (ברפואה הציבורית אי אפשר) - את תרצי ללכת על רפואה פרטית, אבל מי יממן את זה? נכון, הביטוח שלך.
מה שאני מנסה להגיד זה שעם כל הכבוד למערכת הרפואה הציבורית, היא לא בחינם, וביטוח פרטי יכול להחזיר לך את הכספים הללו. בנוסף, שימוש לגיטימי ברפואה פרטית לא מכוסה ע"י ביטוח בריאות ממלכתי אלא רק ע"י ביטוח פרטי (מהקופה או אחר).

עוד משהו שחשוב להבין הוא שהטיפול הרפואי הוא רק קצה הקרחון. תאונת רכיבה חמורה (ואנחנו מדברים פה על קסדות - כלומר על פציעות ראש, שבדרך כלל נגמרות בנכות קשה כזו או אחרת) - גוררת אחריה עוד הרבה השפעות. אובדן כושר עבודה - זה אומר שלא יהיה לך מאיפה לגרד את הכסף לשלם על כל האקסטרות האלה, וגם על המחיה שלך בינתיים. נגיד שאיבדת כושר עבודה רק לשנה, מזלך, עדיין - מי מאיתנו יכול לעמוד שנה במשכנתא / משפחה / מיסים / חיים בלי משכורת? למי יש מספיק חסכונות לנגוס בהם? ואם יש - למה לנגוס בהם? ומה אם איבדת כושר עבודה לנצח? מה אם עכשיו זה שנים על שנים של שיקום, מה אם צריך למכור את הדירה ולקנות דירה עם מעלית כי את בכסא גלגלים, או דירה עם מסדרון רחב יותר מאותה סיבה? כל הדברים הללו ועוד רבים אחרים פשוט לא מכוסים בביטוח הבריאות הממלכתי, ולמען האמת גם הביטוח הלאומי - שאמור תיאורטית לדאוג לך - הוא מוסד שקשה מאד להוציא ממנו כסף ובינתיים את מסתבכת בחובות.
ביטוח תאונות אישיות טוב מכסה אותך למקרה של נכות, אובדן כושר עבודה זמני או קבוע, מוות (מי ידאג למשפחה שלך אם תמותי בתאונת רכיבה?). עוד משהו שחשוב לדעת, זה שלפעמים באותיות הקטנות של הביטוחים האחרים שלך (למשל ביטוח חיים) חברת הביטוח מנערת אחריות ממצבים של תאונות שנגרמות מפעילויות "אקסטרים" (לא זוכרת את הז'רגון המשפטי בדיוק) אבל בקיצור יש ביטוחי ריסק שלא תופסים אם נפגעת ברכיבה (!!).

בשורה התחתונה ביטוח הוא עסקה די פשוטה - את משלמת פרמיה מסויימת לחודש / שנה על מנת לקבל כיסוי של X כסף כשקורה Y. חייבים לקרוא את כל האותיות הקטנות כדי לדעת מה מכוסה ומה לא ובאילו תנאים. ישנם ביטוחי תאונות אישיות שמותנים בחבישת קסדה וישנם שלא. חשוב לדעת שאם הביטוח מותנה בחבישת קסדה, אם רכבת בלי קסדה, נפלת ושברת את היד - את לא בהכרח מכוסה, והביטוח בהחלט עשוי להתנער מאחריות.

giri

New member
ותוספת קטנה מתוך הבלוג המעולה של אמסטרדמסקי

פילוג של ביטוחים בקרב בכירי מערכת הבריאות - שימו לב שגם הם לא מסתמכים על ביטוח הבריאות הציבורי...
http://amsterdamski.com/1994/

popi199

New member

מסכימה איתך עם כל מה שכתבת אבל ההודעה הזאת עשתה לי לא לרצות לעלות יותר על סוסים.

giri

New member
צר לי
לא לכך כיוונתי

אבל אני כן חושבת שחשוב שנהיה מודעים ונדאג לכסת"ח את עצמנו מכל כיוון.

למעלה