קסדה 3/4 או קסדה נפתחת

חקבצ

New member
קסדה 3/4 או קסדה נפתחת

שלום,

מתלבט בין קניית קסדת 3/4 כמו שיש לי היום לבין קניית קסדה נפתחת.

אני יודע שעם קסדה מלאה אני לא מסתדר, לחוץ וסגור לי מידי.

רוכב על קטנוע בתוך ת"א בעיקר, נסיעות קצרות לעבודה וממנה.

הבנתי שאחרי 3-4 שנים כדאי להחליף קסדה.

לגבי סוג הקסדה יש לי התלבטות רצינית מכיוון שמהיכרות עם עצמי מניח שאם אקנה קסדה נפתחת רוב הזמן אסע איתה פתוחה ולכן מה הועיל במקום לקנות קסדת 3/4.

המלצות? איפה אפשר לקנות במחירים טובים? דגם זול וטוב?

rusti james

New member
חשבת גם על קסדת שטח?

אל תזניח את החלק הקדמי של הפנים שלך

(ודווקא בעיר קורות רוב התאונות
)

לגבי הלהחליף קסדה - אם לא נפלה ולא עברה תאונה, לרוב מדברים על 5 שנים או כשהריפודים כבר לא כשהיו...

אם פי 3

New member
תראה...

מבחינת בטיחות, אין תחליף לקסדה שלמה. קצת פחות נוח, אבל זה הרבה עניין של הרגל. קסדה נפתחת במצבה הסגור, נותנת הגנה דומה (יש קצת ויכוח, אבל באופן כללי, זו הגנה דומה).

הייתי מציעה לך לקנות קסדה נפתחת, בשביל להקל על החבישה וההסרה, וכן בקטעי ביניים של עצירות קצרות (תדלוק, למשל), ולהשתמש בה בשביל להתרגל לנושא הקסדה הסגורה (בחורף הבא עלינו לטובה, זה יותר קל...) - אבל אתה טוען שלא תעמוד בלרכוב איתה סגורה, וכשהיא פתוחה, היא פחות בטוחה אפילו מקסדת 3/4.

מצד שני, אני לא יכולה להמליץ לאף אחד לרכוב עם קסדת 3/4. ההגנה שהיא נותנת, פשוט לא מספקת, במיוחד לא לחלק הקדמי של הגולגולת. אם אתה לא צריך את הלסת שלך, או כמו שאמר מישהו (שחף? ראסטי? לא זוכרת...) אם מתאים לך במקרה הצורך (הרי אם אין תאונה, לא צריך בכלל קסדה...) לוותר על מזון מוצק ולשתות את מזונך בקשית, למשך המשך חייך - אז קסדת 3/4 מספיקה לך. אחרת - כדאי להרגיל את עצמך למיגון מוצלח יותר (גם מעיל וכפפות נועדו למטרה דומה - עבור מי שאוהב את העור שלו).

בועז בר

New member
יש פתרון בטיחותי, אבל יקרררררר....

זה>>> http://www.ofnocenter.co.il/imgBig.asp?id=172&catid=4

מאותה סיבה שציינת עברתי בחלק מהרכיבות לקסדת שלושה רבעים.
קניתי LS2 זולה ונוחה מאוד, ויש לי עוד 3/4 אחת יקרה הרבה יותר ופחות נוחה.

ולכל מי שחושב אחרת - צודק, אבל זו הבחירה שלי

קסדה נפתחת

גם כי תישאר לך האופציה לסגור אותה

וגם כי כשתרכב במהירות ולא תוכל לסגור את המשקף, תהיה חייב לסגור אותה...

חקבצ

New member
משקף שמש

המשקף שמש לא יכול לפתור לי את הצורך לסגור את הקסדה כאשר נוסע עם רוח בעיניים?

חקבצ

New member
אז המלצה על איפה לקנות? דגם? זול?

אז המלצה על איפה לקנות? דגם? זול?

למעלה