קסדה שחורה? משקף שחור?

orengr21

New member
קסדה שחורה? משקף שחור?

אני חושב לקנות קסדה ומתלבט אם כדאי שחורה. קסדה שחורה לא אומר להתבשל יותר מהרגיל בקיץ? משקף שחור לא בעייתי בלילה? מה אתם ממליצים..

idandi

New member
ישלי קסדה שחורה ומשקף שחור

אישית לא מפריע לי... בלילה בפירוש אסור ליסוע עם המשקף השחור.. זה רשום גם על המשקף ("for daytime use only") וגם ממש לא בטיחותי.

idandi

New member
כמובן שעם הקסדה שקניתי

היא מגיעה מקורית עם משקף רגיל.. שקוף.. ואת המשקף השחור קניתי בנוסף אז בלילה מחליפים..

BodyCount40

New member
אני מאמין שקנית שואי ...

תסתכל גם על המשקף הרגיל אם אני לא טועה אז כתוב שגם הוא רק לשימוש ביום .... אבל תקן אותי אם אני טועה

לא בהכרח גם אצלי על המשקף הרגיל

כתוב: for daylight use only.... אז מה עושים? לא רוכבים בלילה?

BodyCount40

New member
מה שנכון נכון

בדקתי כם על האראי של האישה וזה אכן מה שכתוב טוב, תשמע אם זה מה שכתוב אז כנראה שאסור לנו לרכב לילה .... לא

סיב פחם

New member
אבל תקרא את הכל, ברוך../images/Emo70.gif

זה מתחיל ב if tinted, לא? If tinted, for daytime use only יענו היה, ועבר המשקף אירוע טראומטי, שגרם לו לטיקים ועוויות לא רצויות, והוא מרגיש מנוצל ולא אהוב, תשתמש בו לשעות היום בלבד. קאפיש?

BodyCount40

New member
האמת שלא הסתכלתי לעומק

זה פשוט מה שהיה זכור לי מהמשקף שלי שפעם ראיתי עליו אבל אני אבדוק את הנושא בסיידר שלמה ?

עניין התחממות הקסדה פחות בעייתי

קודם כל לגבי המשקף, לא מומלץ לרכב עם משקף כהה בלילה... די ברור למה... אם אתה ממש להוט על משקף כזה לשעות היום כדאי שתחזיק שניים, אחד ליום אחד ללילה/ימים קודרים. הבעייה הנוספת היא 'נראות' - אם אתה רוצה לבלוט בכביש כדאי לרכב עם קסדה מקושקשת וצבעונית שלא תבלע ברקע או בחשיכה - סתם עוד עניין פעוט שיכול לסייע בהשרדות בכביש...

M O R M

New member
סתם לא פרקטי ולא בטיחותי

ישנה הסתברות יותר גבוהה לתאונה במידה ואינך נראה ברור. קנה קסדה צבעונית עם צהוב אדום כחול . לבש על המעיל אפוד זוהר וצבע את הפנס לכחול או בצהוב. כך תוריד את ההסתברות לתאונה. כל השאר ממש לא חשוב.

mendev

New member
מה ???

"כך תוריד את ההסתברות לתאונה..." רוצה להוריד את ההסתברות לתאונה, אל תעלה על אופנוע. נכון לבוש זוהר (קסדה, מעיל, צבע אופנוע וכו') יעלה את טווח הניראות שלך אבל הוא לא יגרום לך להיראות. כפי שנכתב במאמרו של גיזמו אנחנו "שקופים".

tedys strm

New member
וותר

קסדה שחורה: 1) בקיץ תתבשל. 2) לכלוך ושריטות ייראו בולט יותר. משקף שחור: 1) אסור בלילות או בימים קודרים. 2) עלול להזיק לעין עקב אי חסימת ספקטרום האור האולטרא סגול (בדומה למשקפי שמש פשוטות וזולות מדי) או לפחות בדוק שהמשקף חוסם U.V.

Agent5

New member
מה??

ומשקף שקוף כ-ן היה חוסם לו את האור האולטרה סגול? ובגדול, אם הקסדה של פירמה מוכרת והמשקף מקורי ייעודי מאותו יצרן אז הם תמיד (ממה שאני ראיתי) 100% הגנת UV. לי יש משקף זהב של SHOIE, זו אחת ההשקעות המשתלמות ביותר. רק צריך להקפיד מאוד מאוד לא לשרוט, גם נייר מגבת לחה ורכה יוצרת מיקרו שריטות.

WCard

New member
לא. משקף שקוף לא היה חוסם אבל

מצד שני משקף שקוף לא היה גורם לאישונים שלו להתרחב בגלל ההצללה. זאת בדיוק הבעיה, האישונים מורחבים בגלל המשקף הכהה אבל הוא לא מסנן = נזק גדול יותר לעין. זאת אחת הסיבות גם שהאישון מצטמק בזמן חשיפה לאור גבוה. הגנה על עצמו.

Agent5

New member
אתה יודע..

ביום מעונן הקרינת UV עוברת דרל העננים מבלי שאתה שם לב, אני מניח שגם אז האישונים מורחבים. אבל עזוב, הבנתי את הכוונה שלך.

yaloner

New member
טעות ../images/Emo188.gif

עננים מחזירים וסופגים חלק גדול מאוד מקרינת ה-UV. כשהשמים מכוסים בעננים, יש מעבר של פחות מ-30% מהקרינה המזיקה. (כמובן בתלות בעובי שכבות העננים ובגובה).

למעלה