קסדה שחורה? משקף שחור?

Agent5

New member
לא אמרתי שלא סופגים בכלל..

אבל זו טעות נפוצה לחשוב שענן מחזיר חלק גדול, רק במצבים של עננות כבדה (יום שחור) או באנגלית OVERCAST יש חסימה יותר רצינית בשאר המיקרים לא חוסמים מי יודע מה: T "Clear skies allow 100% of the incoming UV radiation from the sun to reach the surface, whereas scattered clouds transmit 89%, broken clouds transmit 73%, and overcast conditions transmit 31%." לקוח מ http://www.epa.gov/sunwise/uvcalc.html

WCard

New member
../images/Emo4.gif טעות של מי?

מי דיבר על עננים? אתה הכנסת את נושא העננים לשרשור בלי קשר למה שרשמתי בהודעה הקודמת.

tedys strm

New member
משקף שקוף לא היה חוסם כמובן א-ב-ל

וזה אבל גדול: כמות קרינת ה UV החודרת לעין היתה קטנה יותר עקב תגובת האישון. 2. לגבי הערתך השנייה: אראי, החברה האיכותית המובילה בעולם לא מייצרת משקפים בולמי UV לגבי שואי, בדקתי בעבר ואין.

C O L T

New member
"החברה המובילה" ../images/Emo6.gif

SHOEI זה החברה המובילה, קודם כל. דבר שני, יש ומזמן, משקפים חוסמי קרינת UV. יש לי כזה שנים. http://www.denniskirk.com/jsp/product_catalog/Product.jsp?skuId=324070&store=Main&catId=&productId=p324070&leafCatId=&mmyId=

TNTal500

New member
משקף כהה

משקף כהה מצוין לשעות היום... זה במקום משקפי שמש... אבל יש המון חבר'ה שפשוט מתעצלים להחליף את המשקף השקוף חזרה ונוסעים איתו גם בלילה (מסוכן בטירוף) לגבי קסדה שחורה - מחזק את כל מה שהגיבו... צבעונית עדיף...

T500

New member
למה בדיוק זה מסוכן ?

מאיזה סיבה בדיוק אתם מחליטים שזה מסכון ? מישהו מדבר מנסיון ? מישהו עשה תאונה בגלל משקף כהה והיום הוא מאמין שעם משקף רגיל זה בטוח לא היה קורה? נו באמת.... קצת רצינות

asparagos

New member
../images/Emo45.gif צודק, זה לא מסוכן

הכי טוב משקף מושחר בלילה. גם באוטו אני נוסע עם משקפי שמש בלילה. אגב, אני גם משחק בחשמל באמבטיה, ומשחק רולטה רוסית כשמשעמם.

T500

New member
משקף כהה רחוק מלהיות משקפי שמש

אבל שיהייה... אני משער שאתה מדבר מנסיון. בנתיים אני אמשיך לרכב עם משקף כהה גם ביום וגם בלילה ולהיות רגוע שבכבישי הדרום החשוכים אף אחד לא מסנוור אותי ומוציא לי את העניים. תעשו מה שאתם רוצים.... כל אחד והעדפה שלו. לי אין כל בעיה עם משקף כהה בלילה.... ואני רוכב איתו על בסיס קבועה (כדי להנות ממגוון צבעי השקיעה,אני מעדיף לעצור בצד ולהדליק סיגריה)

asparagos

New member
../images/Emo45.gif הכי טוב בכבישים חשוכים

Agent5

New member
../images/Emo31.gif

מה שאתה מתאר זה מאוד מסוכן, יש הרבה מאוד קטעי כביש שלא מוארים ושהדבר היחיד שתיראה דרך המשקף הכהה זה האלומת אור שלך, במידה והכביש תיתן לך פניה עיוורת או מכשול אתה לא תיראה אותו בזמן, מה שבלי המשקף היה יכול לתת לך יכולת לראות הרבה יותר בקלות. ממליץ לך לשקול משקף מיוחד ללילה, בדרך כלל אדום שקוף, חוסם 100UV ומחדד מאוד את הראית לילה. בין השאר הוא מוריד הרבה מאפקט הסיוור של אורות. באופן אישי אני מסתובב עם 2 משקפים, ללילה וליום. זה ממש לא ביג דיל.

T500

New member
שמסבירים לי לאט.. אני מבין מהר

OK, הפנמתי תודה. באזור המרכז שכבישים מוארים נראה לי שאני אמשיך עם הכהה...עד היום ממש לא היווה בעיה. בלטיולים שההיכרות עם הכביש פחותה, אני אדאג לקחת גם את השקוף לשעות הערב. < בקצב הזה אני צריך לסחוב צ'ימידאן על הגב > תודה על ההסבר.

שאול DR650

New member
תגיד אייג'נט מה עם משקף צהוב?

פעם ראשונה שאני שומע על משקף אדום, שמעתי שמשקף צהוב מונע סנוור ביום ומחדד בלילה אבל לא שמעתי על אדום, מה ההבדל ביניהם?

Agent5

New member
טוב, האמת זה יותר כתום

ולדעתי הוא עושה את העבודה כמו משקף צהוב. (זה כמו משקפי סקי?) אין לSHOIE (לפחות לא בסידרת הCX-1) משקף צהוב עד כמה שאני יודע.

origlide

New member
../images/Emo18.gif עומס בשטויות

1. צבע המשקף לא מעיד כהוא זה על בליעת UV! הבליעה קשורה לחומר ממנו עשוי המשקף ו/ או לציפוי המונח עליו. 2. לדעתי (ולדעתי בלבד)צבע שחור לא משנה באופן משמעותי את הטמפרטורה בתוך הקסדה. בין האיזור השחור והחם ועד הראש ישמם כמה סמ' טובים של בידוד, לא תרמי אמנם, אבל די מבודד. בקיץ בכל מקרה תתבשל. אם אני לא טועה ירחון "אוטו" ביצע בעבר מבחן למשטר הטמפרטורות בתוך מכוניות בעלות צבע שונה וגילה תוצאות די מפתיעות

bikeoholic

New member
מנסיון אישי...

יש לי SHOEI שחורה ואני לא "מתבשל" בקיץ. הכל תלוי באיוורור של הדגם הספציפי.

סיב פחם

New member
קסדה שחורה

ממה היר עשויה? מעטפת חיצונית, קלקר וספוג. בדיוק כמו תרמוס. משמע - החום נשאר בפנים. מסקנה - תתבשל בדיוק כמו בקסדה ורודה. וד"א, הכי מגניב זה משקף כהה בלילה...

למעלה