כנראה שקסדה שלמה, אכן יותר בטוחה
אבל - זה לא אומר שצריך לזרוק את הרכש החדש.
כשניסיתי לברר (עד לאחרונה הייתי עם קסדה נפתחת), כולם התייחסו בעיקר לאפשרות של לרכב איתה פתוחה.
כשרוכבים עם קסדה נפתחת במצבה הפתוח, היא מסוכנת - ככל הנראה *יותר* מאשר קסדת 3/4. היא לא מגינה על הלסת והפנים שלך (לא יודעת מה איתך, לי הם יקרים מדי בשביל "לבזבז" אותם בהחלקה), והחלק הנפתח שנמצא למעלה גם הוא מסכן אותך.
אבל: אם אתה מקפיד שלא לרכב עם הקסדה המצבה הפתוח (עדיין יש לה יתרון - בחבישה, בעיקר אם אתה מרכיב משקפיים, ובמצבי עמידה שהם קצרים מכדי להוריד קסדה, אבל בהחלט נחמד להתאוורר בהם), אז במצבה הסגור, לא ממש ברור אם היא פחות בטיחותית, ועד כמה זה משמעותי. שמעתי בעיקר "נראה שככל שיש יותר חלקים, היא פחות עמידה מאשר חלק אחד יצוק" - אבל לא לגמרי ברור עד כמה זה מוכח, ועד כמה זה משמעותי (ומנסיוני בתחומים אחרים - לא כל מה שנשמע הגיוני, עומד במבחן המציאות/ הבדיקות האמיתיות).
כל זאת - מתייחס לקסדות נפתחות באופן כללי. לא מכירה דגמים.
לו אני במקומך (והייתי שם), מאחר וכבר קנית, הייתי משתמשת בקסדה, עם הקפדה על רכיבה במצב סגור *תמיד*, ובבוא היום להחליף - קונה קסדה סגורה, מלאה, לא נפתחת.
זה כמובן - מתאים לתפיסת העולם שלי - ולא בהכרח לך. זו לא המלצה, אלא שיתוף בבחירה שלי, בסיטואציה דומה.