קסדה נפתחת - בעד/נגד

R-יק

New member
קסדה נפתחת - בעד/נגד

אני מתלבט לגבי קסדה נפתחת. יש את SHOEI MULTI-TECH ויש את AGV LONGWAY ברכיבה בינעירונית מהירה, האם מומלץ לרכב עם קסדה נפתחת? חוויות אישיות יתקבלו בברכה
R-יק

tsahi k t m

New member
נגד.

תפתה אותך כשחם לרכוב במצב פתוח ואז אתה מקבל הגנה של קסדה 3/4. היתרון היחיד הוא לרוכבים שמדלגים מדלת לדלת ויכולים לחסוך את ההורדה של הקסדה וזה גם רק בתנאי שהם מספיק חזקים לא להיכנע לפיתוי להשאיר אותה פתוחה בזמן הרכיבה... אם פחות חשוב לך לשמור על הפנים אז כך כבר קסדה 3/4 סטנדרטית, יותר זולה וקלה ותספק אותה רמת בטיחות של קסדה נפתחת במצבה הפתוח. צחי טוב נו אולי עוד יתרון כשעומדים ברמזור.

אהוד א1

New member
לא מדוייק.

מעטות הקסדות הנפתחות שמחזיקות בתקן 3/4. כיוון שכך - אם אתה בעניין של 3/4, לך על 3/4 ולא על נפתחת. לרכיבה בינעירונית ארוכה אני לא רואה טעם בנפתחת. אלא אם כן אתה מעשן או שיש לך פנים שרמנטיות כמו של בועז.

בעניין התקנים....

אתה אומר "מעטות הקסדות הנפתחות שמחזיקות בתקן 3/4". אז איזה תקן כן יש להן? או שמא אין להם בכלל תקן? האם יש מצב שקסדה נפתחת מחזיקה תקן של קסדת 3/4, ואם כן איך זה מצויין על גבי הקסדה?

פרארי1

New member
במצב סגור, יש תקן של סגורה

במצב פתוח, לרוב, אין תקן של 3/4, מה שאומר שאם הכוונה היא לרכב איתה רק במצב פתוח והאופציה לסגור היא רק להרגעת המצפון, עדיף כבר לקנות 3/4 עם תו תקן.

dash56

New member
אומנם מתוך האתר של אופנוסנטר, אבל עדיין נותן

הסבר : תחילת צטט קסדה נפתחת ידועה גם כקסדה מודולארית והיא מאפשרת לעבור בין שני מצבים, מצב פתוח כאשר החלק הקדמי עולה למעלה ומשאיר את הפנים חשופות ומצב סגור בו היא מתפקדת כקסדה מלאה, כביכול. חשוב מאוד לדעת שרוב הקסדות הנפתחות שנמכרות הן קסדות העלות תו תקן כקסדת 3/4 בלבד, כלומר הן לא יגנו על הפנים במקרה של תאונה ועלולות להיפתח. יוצא מן הכלל הן קסדות איכותיות בהן יש פינים מיוחדים שנועלים לחלוטין את שני החלקים בעת הסגירה. דוגמא לקסדה כזו היא הקסדה הנפתחת מדגם AGV Longway, הקסדה הזו, לדוגמא, קיבלה 4 כוכבים מתוך חמש במבחני הבטיחות של שארפ והיא בעלת תו תקן של קסדה מלאה. קסדה כזו היא נוחה ויש לה הרבה יתרונות אך זאת בתנאי שזוכרים לסגור אותה מיד עם תחילת הנסיעה". סוף צטט

אהוד א1

New member
במחשבה שניה - עצרו רגע.

עזבו את מה שכתבתי. זה עורר בה מחשבות וכשניסיתי לבדוק קצת יותר לעומק גיליתי שזה די שכונה. אני מנסה כרגע לארגן תשובה מדוייקת. פרטים בהמשך.אולי.

ETZ301

New member
רציתי, הסתובבתי מדדתי.

וקניתי סגורה. 1. יותר כבד. 2. יותר יקר. 3.בסופו של יום יש פיתוי לנסוע במצב פתוח וזה פחות בטיחותי. 4. הבנתי שיותר רועשות מהסגורות. אם כבר סגורה, דאי להכניס לשיקול את c3 של שוברט.

אם פי 3

New member
אני עם נפתחת

נוח לי שלא צריך להוריד ולהרכיב משקפיים כל פעם. נוח לי להתארגן כשהקסדה פתוחה. בזמן רכיבה - לעולם לא משאירה אותה פתוחה. אין כאן שום פיתוי, זה פשוט לא אופציה, בדיוק כפי שלרכב עם קסדת 3/4 זו לא אופציה מבחינתי.

אם פי 3

New member
אמממ....

כן. (זה בסדר, אתה יכול להגיד "זקנה ומרובעת"
). אבל אני לא חושבת שה"פיתוי" של לרכב עם קסדה פתוחה הוא כל כך גדול... במיוחד כשמבינים את ההשלכות של זה. ואם כבר לרכב עם קסדה פתוחה, אז באמת עדיף כזו שפתוחה מראש - כי הנפתחת די כבדה כשהיא במצב פתוח. אני משערת שרוב מי שרוכב עם קסדה פתוחה, עושה את זה מחוסר מודעות, ולא בגלל ה"פיתוי הגדול" (לא לרכב עם מעיל, בקיץ, זה פיתוי משמעותי הרבה יותר, ואני די גאה בי שהצלחתי לעמוד בפניו). מי שקונה קסדה נפתחת, כלומר, כזו שיודעת גם להיות סגורה, אמור להיות מודע לסיכון בפתוחה...

בועז בר

New member
בעד: נוח, אויר. נגד: רעש, בטיחות.

ברכיבות ארוכות אני משתמש בסגורה. בכל השאר - בנפתחת.

dash56

New member
לי יש AGV לונגווי ומרוצה מאד.

השיקול שלי לשימוש בקסדה נפתחת הוא משקפיים. מאד נוח לי בהתארגנות. לעולם אבל ממש לעולם, איני רוכב איתה במצב פתוח !

T0MERKE

New member
אם כבר נפתחת

אז ה LONGWAY הרבה יותר אטרקטיבית מבחינת המחיר ולדעתי היא מרגישה איכותית לא פחות מהמתחרה. הייתה לי כזו עד לא מזמן, במצב פתוח לא הייתה בעיה לרכב איתה במהירויות גבוהות (על סילבר)

SHLOMY2009

New member
עוד מעט 3 שנים עם המולטיטק

ו-5 על הסילבר.. בגלל שאני לא רוצה לוותר על הנוחות שבקסדה נפתחת אז לא ממש ניסיתי אם קסדה אחרת חוץ מהשואי, קסדה סבבה, קצת לא נוחה להורדה מהראש, רועש נורא (ככה זה נפתחות) מעל מ100 אין מה לדבר בכלל, בארץ סתם יקר בלי קשר לתמורה (קניתי 3 מחול), רפודים פריקים שזה טוב לכיבוס אם בסוף תלך על שואי, חכה לנאו-טק, הדו החדש של הנפתחת של שואי..

לי יש נפתחת של CABERG

פעם בשבועיים אני מבצע נסיעה של ת"א-חיפה-ת"א. ברור שהנסיעה היא במצב סגור. מצד שני, כל אדם הוא ייחודי לעצמו: אני סובל בקיץ. ממש סובל וקסדה נפתחת עוזרת לי במעט להתאורר. לומר לך שזה בטיחותי 100%? לא. אבל זה המצב. ניסיתי מספר פעמים לנסוע עם סגורה, פשוט לא נוח לי. ודרך אגב, קסדת CABERG דגם KONDA קיבלה 5 כוכבי בטיחות.

למעלה