קסדה ניפתחת

• פותח הנושא elirz
  • פורסם בתאריך

elirz

New member
קסדה ניפתחת

לקראת סוף החורף. והקיץ (והחמסינים) שאוטטו באים רציתי לשמוע את דעתכם או ניסיונכם האישי עד כמה באמת קסדה שלמה נותנת הגנה טובה יותר מקסדה ניפתחת (למרות שכך זה נראה). או שבזמן אמת גם קסדה נפתחת איכותית נותנת הגנה טובה. ואז נשאלת השאלה למה לבשל את המוח בקיץ הארוך והלוהט שלנו?

mf

New member
בדיוק בגלל...

המשפט האחרון שלך.... בקיץ תתפתה לרכב עם החלק הקדמי פתוח ובדיוק אז תבוא ההחלקה,חס וחלילה, והלכה הלסת,מינימום. הרבה אנשים רוכבים עם קסדות שלמות ,ואף אחד עוד לא מת מזה(בינתיים...). חוץ מזה אומרים שלקסדה שלמה סיכוי נמוך יותר להשבר בפנים ,מאשר קסדה נפתחת,בגלל שאין נקודות חולשה(בנפתחת-נק' העיגון של החלק הקדמי לקסדה.

C O L T

New member
מנסיון?

זה יהיה מעניין, למצוא רוכב שהתרסק פעמיים, פעם עם שלמה ופעם עם נפתחת, ועוד זוכה להשוות את ההגנה. אני בספק שתמצא הרבה כאלה. גם הנפתחת תבשל את המוח, גם קסדת חצי, למען האמת. הנפתחות סך הכל מספקות הגנה סבירה, במצב הסגור, הן עומדות בתקנים ומקובלות סך הכל לשימוש באופנועים רגועים בעולם. בארץ המצב קצת קשה יותר, מנסים להרוג אותנו מכל הכיוונים, אז מיגון מקסימלי מומלץ. דווקא בעניין החום ראיתי משהו מעניין אצל היצרן הבווארי, מעניין אם זה קיים בגרסה של קסדה סגורה (נראה לי אין דבר כזה), וכמה זה יעיל, בחום הישראלי.

elirz

New member
מבחני ריסוק

וזאת בדיוק הכוונה. האם היצרנים האיכותיים ערכו איזשהם מבחני ריסוק. הדמיות למצב אמת, והאם יש נגישות לתוצאות המבחנים הנ"ל.

C O L T

New member
יש תקנים

תקן ה-DOT, הקיים בכל קסדה סבירה, ותקן M2000 SNELL המחמיר יותר, בטובות. עקרונית, אם הקסדה עומדת בתקן M2000, היא בטוחה לשימוש. תקן DOT אומר שהיא סבירה לכל היותר. יש תקנים נוספים, כולל תקן אירופאי EN, השוואה בין דרישות ומבחנים של התקנים תוכל לראות בלינק המצורף. אם תמצא אחת נפתחת העומדת בכל התקנים - היא בטוחה, ללא ספק.

v f r

New member
אם חברה כמו BMW מיצרת קסדות

כאלה וגם שואי למשל אז אני חושב שלא צריכה להיות בעייה ההגנה שהן נותנות הכל שאלה של נוחות ומחיר. מנסיון הקסדה הבוורית איכותית ונוחה לתיפעול מבחני ריסוק עדיין לא בוצעו על ידי.

theshark

New member
לא ממליץ. אין תחליף לקסדה שלמה.

ולאחר שיצא לי לראות אישית רוכב אופנוע שהיה מעורב בתאונה עם קסדה נפתחת...
הקסדה פשוט התפרקה. תחליט לבד כמה הראש שלך שווה?

C O L T

New member
עוד על הקסדות

לפי מה שמצאתי בלינק המצורף - אין כנראה קסדות נפתחות עם תקן SNELL, לא בגלל שהן נפתחות, אלא בגלל שעוד לא נבדקו, תפרשו את זה איך שתרצו. יש כאן מידע בשפע, כולל מבחנים ודעות.

r929

New member
לא מדויק../images/Emo148.gif

לא נמצאו קסדות פתוחות עם SNELL בגלל שהם לא עומדות בתקן
SNELL מחיב הגנה על הסנטר מה שקסדה פתוחה לא מספקת

C O L T

New member
ספר את זה ל SNELL

From the Snell website Helmet FAQ Page: "Why won't Snell certify some types of helmets like flip up front designs? Snell does not dismiss out of hand, any helmet design that strays from the conventional. Snell does not point out any design specifications, other than general requirements in our standards. We are however, always concerned with innovations and new designs that may effect the helmet's ability to protect the wearer, or in some cases the helmets potential to cause injury. At present, the Foundation has not had the opportunity to test any of the flip up front type helmets. So far, we can not find any fault with these designs as long as they are used according to the manufacturers instructions. We will also certify any size of helmet as long as it meets the same requirements as any other Snell certified helmet."

גיZמו

New member
לסנטר שלך יש תקן SNELL???

מה זה חשוב איזה תקן יש לקסדה אם בזמן תאונה הסנטר שלך! פוגע בריצפה??? לסנטר שלך יש תקן SNELL? הוא עבר מבחני ריסוק? כי נראה לי שבמבחן היחידי שהוא יצטרך לעבור הכביש ינצח אותו. אם אתה שליח ומבלה 10 שעות ביום עם הקסדה על הראש אז עוד איכשהו יש לך את התירוץ לחפף... אם אתה אדם שנוסע מנקודה א' לנקודה ב' קנה קסדה שלמה ותפסיק את הדיון המגוחך הזה על תקן לקסדה... רוכב זכור: אתה לא עובר תקן SNELL.

C O L T

New member
שלי?

שלי עבר מבחני ריסוק, בהצלחה, ונמצא תקין, ועומד בתקנים המתאימים. מוזר שאתה שואל. למה אתה חושב שאני אישית לא מעדיף קסדות שלמות? ברור שכן. זה שאין קסדות נפתחות העומדות בתקן, זה עוד נקודה נגדן. אבל תקן SNELL נועד בדיוק לכך - שלא תבדוק כל קסדה לבד, עם הסנטר ברצפה. למען האמת, אני בכלל תומך גדול של לימוד מנסיון של אחרים, לדעתי לא חייבים לנסות הכל לבד, מספיק לקבל מידע משכנע ממקור מוסמך. במיוחד בעניינים בהם בדיקה נכשלת תהיה כנראה האחרונה. הדיון על תקן אינו מגוחך כלל, אם יש לך שיטה טובה יותר לדעת על עמידות ובטיחות הקסדות, אנא, ספר.

גיZמו

New member
בא אחד, שאל על קסדה נפתחת.

מתחיל לשאול על תקנים. מה יעזור לו שלקסדה שלו יש תקן SNELL DOT4 ועוד תקן של עזרא מפתח תקווה אם בזמן תאונה לא הקסדה היא שעוצרת את המכה אלא הסנטר, או במקרה של אף ארוך במיוחד, האף. כל עניין התקנים לא רלוונטי לקסדות נפתחות מעצם העובדה שקסדה שהיא פתוחה כבר לא מהווה חיץ בין הפנים שלך לכביש. וכמו שאני חוזר ואומר. גם חליפת הרכיבה שעולה אלפי שקלים וממוגנת בכל המיגונים שכסף יכול לקנות לא תעזור לך בזמן התאונה אם היא תלויה בארון ולא לבשת אותה בבוקר. כנ"ל לגבי קסדות עם תקנים מפה ועד רמת גן, אם אין את החלק שמפרד בינך לכביש שום תקן לא יעזור לך. נכון. לקסדות הנפתחות אין תקן SNELL. לא בגלל נקודות התורפה של הצירים ועוד כל מיני מרעין בישין אלא בגלל העובדה שכאשר היא פתוחה, היא לא בטוחה. רק כדי לסבר את האוזן על כל הקסדות הנפתחות של נולן כתוב במפורש "DO NOT RIDE IN OPEN POSITION" כלומר שבזמן רכיבה עליך לסגור ולהצמיד את הרגליים לאופנוע
(הייתי חייב). אגב אני מחוייב בקסדה בגלל סיבה אחרת לגמרי.. אם אתה לא יודע, תשאל את כRובי...

r929

New member
כמה שנים יש את הפטנט הזה ??

אני זוכר לפחות 8 שנים(BMW) - אז אתה רוצה להגיד לי שפשוט עוד לא היה זמן ?, תרשה לי לפחחחחח. לשואי יש גם קסדה כזו כבר כמה שנים למה כל הקסדות השלמות שלהם בעלות תקן ורק זאת ללא?? לHJC יש גם קסדה כזאת ללא תקן SNELL ורק DOT למה? (כל שאר הקסדות שלהם בעלות תקן SNELL) בשביל לקבל תקן SNELL החברה צריכה לשלם לSNELL לבדוק את הקסדה ,אתה חושב שלא בדקו את הקסדה בגלל מחסור במזומנים?

C O L T

New member
אהה, פרשנות נבונה ../images/Emo45.gif

כן, זה בדיוק מה שהבנתי מתגובת SNELL, האומרת בצורה עדינה את מה שאמרת כאן במפורש. גם לדעתי אילו הייתה קסדה נפתחת המסוגלת לעמוד בתקן המחמיר, היה היצרן שמח לצרף את המדבקה ולהגביר את המכירות. בינתיים אין כזאת, לכן מומלץ בהחלט להתרחק מהנפתחות. אני לא הייתי קונה כזאת גם אילו הייתה עומדת בכל התקנים המחמירים.

ש.פ.ד

New member
קסדה נפתחת טובה (ויקרה)

תהיה בטיחותית לא פחות ממקבילה (מעט יותר זולה) שלמה! ועכשיו להסבר: יקרה - כי לא פשוט לייצר קסטות טובות שכאלו. כמו מכוניות פתוחות - בקסדה נפתחת קיימת נקודת תרפה מובנית וכדי להתגבר עליה יש לשלם מחיר - בעיצוב, בתכנון, בחומרים, במשקל, וכתוצאה מכל אלו בשקלים. זו גם הסיבה שקסדה שלמה באותה רמת בטיחות תהיה בד"כ זולה יותר (ואל תתיחסו כרגע לעניין רפליקות המירוצים בהן משלמים הרבה מאוד כסף תמורת עיצוב ורושם... ועכשיו לנקודה הכואבת (שכבר העלו לפני): רוב התאונות קורות בעיר במהירויות רכיבה נמוכות יחסית. כדי שקסדה נפתחת תמצא את הבטיחות הפוטנציאלית שלה (שהיא, כאמור, טובה בהחלט) היא צריכה להיות סגורה. אלא, שדווקא בעיר קיימת סבירות שתרכב אתה פתוחה - ואז פשוט חבל על הפנים שלך...

C O L T

New member
התקן אומר אחרת

ה"אין תקן" ליתר דיוק, תקן SNELL. תראה את מה שכתוב כאן למעלה, ותגלה שהיום בו יהיו הקסדות הנפתחות בטוחות כמו השלמות, גם במצב הסגור, עוד רחוק, כנראה.

ש.פ.ד

New member
ראיתי מבחנים של גופים מקצועיים

בהם קסדות נפתחות (במצב סגור) השיגו תוצאות מצויינות ושקולות לקסדות שלמות בכירות (דגמים ישנים של Shoi ו- Arai). ה"תשלום" תמיד היה במשקל ומחיר. אי קיום של תקן מסויים אינו, לכשלעצמו, מלמד על פגם בטיחותי בקסדה. במילים אחרות: העובדה שקסדה מסויימת עומדת בתקן Snell היא עדות לכך שהיא עוברת רף מסויים (גבוה למדי) של בטיחות, אבל העובדה שקסדר אחרת אינה בעלת תקן זה לא מלמדת אותנו שהיא קסדה פחות בטוחה.

באבא2000

New member
אני חושב שאתם מפספסים נקודה

משהו שקראתי בעבר, אך אני מתקשה למצוא כעת את הקישור. אחד החוקים בבחינה אומר שהקסדה אמורה לתת הגנה ברמה מסויימת בכל מצב. ברור שכאשר הקסדה פתוחה, שטח הפנים חשוף יותר ולכן הקסדות הללו לא זכו עד כה לתו התקן המיוחל של SNELL. לא הגיוני בעיניי שדבר זה ישתנה, עד שישתנו תנאי הבדיקה של SNELL

למעלה