קסדה מומלצת

drass050

New member
קסדה מומלצת

שלום אני מחפש המלצה לקסדה טובה ולא יקרה. עיקר הרכיבה שלי בכביש.

כמו כן מהם אופציות התאורה המומלצות, אני רוכב בעיקר בלילה.

תודה

oriel29

New member
קסדות עד 500 ש״ח

יש את זומקס של רודי פרוג׳קט

ויש את סאוונט של ג׳ירו

מנסיון אישי

אני רוכב עם שתיהן לסירוגין, אחלה תמורה לכסף

Goat On Bicycle

New member
קסדה ותאורה

אני משתמש בקסדה של MET אני אוהב את החברה הזאת, יש להן קסדות נוחות.

לגבי תאורה, לפי דעתי מי שרוכב על כבישים (אני למשל) וגם בשעות החושך לא יכול להתפשר על משהו פחות מתאורה אחורית כדוגמאת serfas thunderbolt , אור אחורי אדום ממש ממש חזק, נטען על ידי יואסבי, אפשר למצוא באיביי בזול יותר מהארץ (אני הזמנתי מאיביי)
https://www.serfas.com/products/view/669/referer:products|index|lights|tail-lights
בנוסף יש לי מעליו נצנץ lezyne femto drive אחורי אדום שאותו אני שם על מצב מנצנץ ולא אור קבוע..
http://www.lezyne.com/product-led-sport-femtorear.php#.U7EJTLs_1bY

לקדימה אני משתמש באיזה פנס סיני עם סוללה חיצונית, 1800 לומנס, מכוון אותו בזווית קצת למטה בשביל לא לסנוור, ובנוסף יש לי מקדימה Lezyne femto drive
http://www.lezyne.com/product-led-sport-femtofrnt.php#.U7EJAbs_1bY

מעבר לזה אני תמיד רוכב בחושך עם חולצה זוהרת כלשהיא.

susita7

New member
1800 לומן בתוך העיר ?

לי יש פנס סיני עם 3 סוללות AAA שנותן 200/400 לומן. נראה לי מספיק לגמרי.

Goat On Bicycle

New member
אני שם על החלש יותר

יש כמה מצבי תאורה בפנס, אני שם על החלש יותר.
הוא נוח לי, ועוזר..

mybroker

New member
הרבה פעמיםהפנסים של רוכבים מולך פשוט מוגזמים

צורב לך את העיניים ...עד כדי כך שבא להיכנס בוא חזיתית

למה לכוון את הפנס קדימה ? פשוט חוסר התחשבות

Goat On Bicycle

New member
צודק

כפי שכתבתי אני מכוון אותו בזווית למטה.
וכפי שאניגו כתב זה לא באמת 1800 לומנס.. (אבל הוא נוח לי ומספק)

mybroker

New member
לא ברור לי למה צריך פרוגקטור על טיילת בת״א

אם זה בשביל שיראו אותך וגם בשביל להאיר את הדרך, אפשר לכוון את הפנס לכיוון הקרקע ולא לעוור את כל מימשבא מול. אבל זה נראה יותר כמו מפגן הלומינציות למי יש פנס עוצמתי יותר.

Goat On Bicycle

New member
מי אמר שאני רוכב בטיילת בתל אביב?

האופניים הם כלי הרכב שלי. אני רוכב על הכביש, מתנייד בין תל אביב, חולון, ראשון לציון, בת ים וכו'.
ואתה מתעלם ממה שציינתי כבר כמה פעמים בזווית שבה אני שם את הפנס הוא לא מסנוור אבל עדיין רואים אותי טוב. (תגיד, התעלמת בכוונה כשכתבתי 3 פעמים שאני מכוון את הפנס בזווית למטה כך שלא מסנוור?)

mybroker

New member
נראה לך שהכוונתי אליך ?

אתה דווקא נראה לי אחד האנשים היותר מודעים לנושא, כי אתה רוכב לא רק להנאתך...

צריך לעורר את המודעות, תאר לך שכולנו היו נוהגים בכביש עם פנסים גבוהים ?

Goat On Bicycle

New member
מסכים לגמרי

מודעות לא רק לניראות אלא גם להתנהגות ברכיבה.
אני חושב שצריך להעביר קורסים כפי שמעבירים בשביל רישיון נהיגה. יהיו כאלה שיגידו שאני מגזים, אבל אני באמת חושב שזה חשוב, ואפשר לעשות את זה בבתי הספר במקום חלק מהמקצועות המיותרים שמעבירים שם (לפי דעתי)

Goat On Bicycle

New member
הגבתי אבל משום מה זה לא נקלט :/

אני מסכים לגמרי, ולפי דעתי צריך להעביר על זה שיעורים בבתי הספר, לפתח מודעות לרכיבה על אופניים כבר מגיל בית ספר. לגבי ניראות, התחשבות וזהירות.

enigo

New member
לפני הדוחות צריך מסע פרסום שיסביר לאנשים

במה מדובר - לא פעם כשאני מעיר לאנשים שהם הולכים על שביל אופניים, וזה אסור, אפשר לראות מהתגובה שאין להם מושג על מה אני מדבר. אצל רוב האנשים זה עדיין עסק בוליאני - או שזה כביש, או שזה מדרכה. אין עוד אופציה.

mybroker

New member
הרבה מרוכבי הטלאופן מסןכנים לנו ולעצמם

כל מני אנשים שלא ממש שולטים באופניים אבל מתעקשים לרכב

enigo

New member
כמו עם כוחות סוס קוריאנים, הלומנים הסיניים

חלשים יותר...
יצא לי להשוות ראש בראש פנס מערבי (לד לנסר, אם אתה מכיר) עם עוצמה מוצהרת של מאתיים ומשהו לומן, לפנס סיני שהצהיר על חמש מאות לומן. נחש מה? רמת התאורה היתה כמעט זהה (גם לפי העין, וגם לפי מד אור של צלמים).
אגב, פיזור האלומה של הלד-לנסר היה אחיד וטוב יותר...

steiff

New member
שווה גם לבחון את funkier

מותג ישראלי שנותן תמורה טובה לכסף.
חשוב לזכור שהקסדה צריך למדוד לפני הקניה.
כמו מכנסים ונעלים: קסדות באות במידות וגזרות שונות וחשוב שיתאימו למבנה וגודל הגולגולת הפרטית שלך.

דברים שכדאי לשים אליהם לב בנוסף למידה ולנוחות:

1. רצועה היקפית מתכווננת להידוק הקסדה לגולגולת. בנוסף לרצועת הסנטר.
2. אוורור.
3. רשת נגד חדירת חרקים.
4. מערכת ספוגים/כריות בנקודות המגע עם הראש. גם בקסדה וגם ברצועות.
5. המתחרים בוחנים גם אספקטים של אווירודינמיות. לא ממש קריטי לרוכב חובב.
6. שדה ראיה כלפי מעלה. ברכיבה בכלל ובכביש בפרט המבט מופנה כלפי ״מעלה״. בגלל תנוחת הרכיבה הרכונה לפנים אתה מביט רוב הזמן כלפי המצחיה של הקסדה. צריך לוודא שהישיבה של הקסדה על הראש ובמיוחד על המצח מאפשרת שדה ראיה לפנים בלי לחטוף אקשנסוס בגב. בקסדות הכביש שלי או שאין משקף מראש,או שאני מסיר אותו.

enigo

New member
יש קסדות טובות גם בפחות מ-500 שקל

אותי שרתה בנאמנות קסדה של bell שעלתה אז סביב 200 שקל במבצע, בטח לא עולה היום הרבה יותר מזה. נכון שיש קלות ומאווררות יותר, אבל ההבדל לא עצום, והיא שרדה יפה שימוש די אינטנסיבי, מבלי שהפלסטיק יפרד מהקלקר (מכה של קסדות זולות מהסוג שקונים במגה ספורט ב-99.90) ומבלי שהספוגים יתחילו להיקרע או להתפורר.
לגבי תאורה - איפה אתה מתכוון לרכב בכביש? אם רכיבות כושר ארוכות על כבישים בין עירוניים, אז "תפוצץ" בנצנצים איכותיים, פסים זוהרים, עפיפונים עם צ'קלקות וכל דבר אחר שיגביר את הנראות שלך ולזה תוסיף פנס של בערך 1000 לומן כאור ראשי.
אם אתה רוכב בעיר על מדרכות אז אפשר להסתפק בתאורה ראשית הרבה יותר צנועה (הרחובות בדרך כלל מוארים במילא), ושני נצנצים סבירים בכל כיוון יספיקו.

למעלה