קסדה לקיץ

פרארי1

New member
קסדה לקיץ

לא אחת עולות כאן שאלות על קסדות חצי / שלושה רבעים / נפתחות, כפתרון יחסית נסבל לימי הקיץ החמים.
ההמלצה הקבועה שלנו היא לא להתפשר על בטיחות בשביל נוחות ולא לוותר על קסדה מלאה או נפתחת במצב סגור בעת הנסיעה.

אני רוצה להציע פתרון נוסף בו התחלתי להשתמש מהקיץ שעבר - קסדת שטח.
מדובר בקסדה סגורה עם הגנה לסנטר, אבל במבנה שונה מקסדה סגורה רגילה, מבנה שמאפשר אוורור הרבה יותר יעיל של הפנים ועל הדרך גם נותן שדה ראיה רחב יותר.
קסדות שטח סטנדרטיות הן נטולות משקף ולכן ברכיבת שטח מרכיבים גם משקפי אבק, אבל ברכיבה עירונית אפשר בקלות להסתדר בלעדיהן.
אם רוצים לצאת מחוץ לעיר, רצוי בכל זאת להצטייד גם במשקפי אבק כי הרוח בעיניים במהירויות גבוהות לא נעימה.
ישנן גם קסדות המוגדרות משולבות - מבנה של קסדת שטח אבל עם משקף, מה שהופך אותן למאד פרקטיות.

הדוגמאות שצרפתי הן רק כדי להמחיש את מבנה הקסדות, יש זולות בהרבה (שלי עלתה 350 שקל + 200 למשקפי אבק), יש מותגים שונים, אפשר לקנות מאיביי, בקיצור - כל מה שנכון לקסדות מלאות.

hofnoan

New member
אני לא מבין איך אפשר להסתדר בלי משקף בכלל

כל פעם שאני נוסע אני שומע טקקק חזק כזה ואחריו שאריות של דבור או חרק אחר בדיוק היכן שהעין שלי אמורה להיות... לא רוצה לדעת מה היה קורה אם הייתי בלי משקף.

פרארי1

New member
בהחלט נקודה למחשבה

כמו שנאמר, אני רוכב עם משקפיים, אבל הלחיים עדיין חשופות וזה לא יהיה נעים לחטוף חרק מעופף בפרצוף.
אפשר להתייחס לזה כעוד פרמטר שנכנס למכלול השיקולים שלנו לגבי ציוד רכיבה ומיגון, אני עדיין מעדיף בעיר את הקסדה הזאת, שמספקת אוורור נהדר.

drorlazar

New member
תוסיף על זה

חולות מתעופפים, משאיות חול עם כיסוי דפוק ועוד שלל דברים שמגלים כשנוסעים בלי משקף שיכולים להכנס לעיניים/פה/אף

למעלה