קסדה לסקי

Isaacsbenny

New member
קסדה לסקי

היי,
אני רוצה לקנות קסדה לסקי.
אשמח לשמוע מכם על חברות מומלצות/דגמים ספציפיים.
ואשמח אם מישהו יודע האם כדאי מבחינת מחיר לקנות פה בארץ או ב Les Arc?
תודה רבה :)

alien life form

New member
צריך למדוד

לא כל הדגמים מתאימים לכל הראשים. כדאי לשים לב למשקל. כולן נותנות הגנה טובה אבל ככל שהן יותר קלות, הן יותר נוחות.

לא הייתי מזמן בלז ארק אבל בזמנו המחירים היו יחסית זולים שם. בטח אם תתן קפיצה לכפר למטה.

נפתלי99

New member
אם אתה מזמין מחו"ל - תמדוד קודם בארץ

קסדת סקי יושבת עליך משהו כמו 7-8 שעות ביום, ובשונה מקסדת אופנים, גם מכסה לך את האוזנים ושומרת בפני חדירת אויר קפוא לתוכן.
לכל אחד מאיתנו מבנה ראש קצת שונה, ושלי מאורך מאוד וצר, ומדדתי לפחות עשר קסדות עד שאיזה דגם של רוזיניול התלבש לי בדיוק על הראש בלי לזוז ובלי ללחוץ.
ככה אפשר לגלוש הרבה שעות בלי להרגיש את הקסדה על הראש, ובלי תעוקות בכל מיני פינות או חופש שגורם לקסדה לזוז או לאויר קפוא לחדור פנימה.
&nbsp
בקסדה שווה להשקיע זמן מדידה, ולא להתפשר.

alien life form

New member
תודה שהרחבת על מה שאני כתבתי

אפשר לסכם שלקנות דגם מסויים כי מישהו אחר מרוצה ממנו, זאת לא דרך פעולה מומלצת.

Isaacsbenny

New member
תודה, אבל לא תודה

כפי שנאמר פה קסדה זה משהו. אוד אינדיווידואלי, ולכן אני רוצה למדוד בארץ קסדות בנוחות, לא פוסל להזמין מחול, אבל דגם ספציפית שמדדתי

קסדה זה הדבר היחידי שלא הייתי קונה באתרים כאלה

אפילו ביגוד אפשר, מקסימום תירטב ויהיה לך קר...
&nbsp
אבל קסדה? איך אתה יודע אם היא תחזיק לך? קסדה אני קונה רק בחנות מומלצת ומוכרת (קניתי באוף פיסט)

פעם בחנו קסדות אופנוע ואני מעריך שאותו עקרון עובד גם פה

המסקנות היו שכל הקסדות הגנו על הראשים בערך באותה מידה. והיו שם החל מקסדות סיניות זולות ועד קסדות מותג שעולות המון. בקסדת מותג יקרה מסתבר שאתה משלם על נוחות, אתה משלם על עיצוב, אולי גם על עמידות לאורך זמן. אבל לא על בטיחות.

Cמן רשום

New member
צודק, אתן את שומאכר כדוגמה קיצונית

הוא חבש קסדה בעת התאונה ואפשר להניח די בבטחון שלא אחת סינית זולה וגם זאת לא עזרה לו. הזולות אולי מגינות מפגיעה בתנאי מעבדה אבל נוטות להיקרע, הרצועות נתלשות, הריפוד מתפורר. אז אם גם ביקרות ההגנה לא מושלמת, על הזולות מאד רצוי לוותר.

alien life form

New member
המקרה של שומאכר לא צריך להוות אינדיקטור לכל התאונות האפשריות

עדיין לא ברור מה קרה שם. קודם אמרו שהגו פרו נכנס לו לראש, אחרי זה הוכיחו שלא, בקיצור לא ברור. אני מאמין שקסדה טובה חשובה אבל מותג ומחיר לא בהכרח מבטיחים איכות.

alien life form

New member

תיכנס לכמה חנויות ותבדוק. נדמה לי שבאוף פיסט יש מחירים גם באתר האינטרנט.

I Gabe

New member
יש הבדלי מחיר גדולים בין הארקים

קניתי בשנה שעברה קסדה של Giro שאני מאד אוהב בחנות סקימיום בארק 2000. עלתה כ 50€. השנה הייתי בארק 1800 ושמתי לב שהמחירים בחנויות הרבה יותר גבוהים, בעשרות אחוזים. מתוך סקרנות, כשעליתי ל 2000, הצצתי בשתי חנויות והמחירים יותר נמוכים, כפי שזכרתי משנה שעברה. אז כדאי לך לעלות לארק 2000. ממליץ במיוחד על החנות של סקימיום ברחבה הגדולה ליד בית הספר לסקי והחנות הגדולה של אינטרספורט בקומה השנייה. לאינטרספורט יש 3 חנויות בארק 2000, הגדולה נקראית ice ring אם אני זוכר טוב. המחירים אחידים, שם פשוט יש יותר מבחר.

Isaacsbenny

New member
המלון שלי בארק 2000

אבל דווקא לפי מה שהבנתי יותר זול למטה באיזה 1600 לא?

I Gabe

New member
הייתי שם בשנה שעברה כשרציתי לקנות נעליים

לא התרשמתי שיותר זול אבל לא התעמקתי יותר מדי. גם אם כן, בקסדה רגילה ההפרש יתבטא להערכתי בכמה יורו שספק אם שווים את החצי שעה באוטובוס לכל כיוון.

eitaniz

New member
החלפתי את קדסת ה zinner הישנה שלי לפני שבועיים בקסדה חדשה

סתם, כי היא פשוט ישנה מידי והחלטתי שהגיע הזמן להחליף (אחרי 8 שנים...)
הלכתי לחנות בידיעה שאני רוצה משהו מסויים, שנראה טוב באתר והופתעתי לגלות שכל הקסות של אותו מותג פשוט לא נוחות לי...! (ניסיתי מגוון של מידות ודגמים).
בסופו של דבר, קניתי קסדה של מותג אחר, נוחה מאוד, קלה ב 100 גר' מהקסדה הנוכחית שלי ואפילו אמרו לי שהיא ממש יפה, במחיר של 260 ש"ח, שלדעתי, זה מחיר סביר ביותר.
שורה תחתונה: אל תקנה קסדה לפני שמדדת...

Cמן רשום

New member
כפי שאמרו כולם לפניי, אתה תצטרך למדוד

לדעתי, וזאת דעתי בלבד, עדיף בחו"ל כי יש יותר מבחר. אבל אם תמצא בארץ קסדה שממש נוחה לך, בלי שום פשרות, ואתה רואה שהיא עולה כמו באתרים הגדולים בחו"ל (איבו, סקי, אמזון וכו') אז לך על זה.

למעלה