זה כמו תרופה- אמור לעזור כל עוד ממשיכים עם זה
אני הייתי בעבר במחקר הראשוני בתל השומר (לאחר מכן עשו מחקר גדול יותר), והייתי בקבוצת הדמה/פלסבו. שוחחתי עם הפסיכולוג האחראי בזמנו, והוא אמר לי שהיה שיפור אצל חלק מהאנשים, אבל הוא לא ממשיך לאחר שהטיפול מסתיים (אלא אם הם עברו לאחר מכן טיפול אחר שיכול לעזור כמו טיפול התנהגותי ו/או תרופתי).
הטיפול היה חמישה ימים בשבוע, שלושה שבועות או חמישה שבועות רצוף (אני לא בדיוק זוכר).
בגדול, אז עוד לא ידעו, ואני חושב שעדיין לא יודעים בדיוק מה אפשר לצפות מזה, אבל בזמנו הפסיכולוג ההוא כשניסה לשכנע אותי להצטרף, אמר שאולי זה יכול להיות איזשהי קפיצת מדרגה- לתת שיפור (אפילו אם הוא זמני) שיגרום לבן אדם להיות מסוגל יותר לעשות טיפול התנהגותי (כמו שטיפול תרופתי אמור לעשות) וכך אולי להגיע לשיפור ארוך טווח.
הבנתי שאז עוד לא היה ידוע אם צריך להמשיך את הגריה המגנטית לאחר תום החמישה שבועות, ואם כן אז מהו ה"מינון" של הטיפול שצריך לעשות כדי שהשיפור יימשך (למשל אם להמשיך אחר כך כל יום גירוי מכנטי או 3 פעמים בשבוע או פעם בשבוע), ואני חושב שגם היום לא יודעים- אבל כדאי לבדוק.
ההיגיון שלי אומר שהטיפול יעזור כל עוד ממשיכים בו, למשל אם ממשיכים עם הגריה המגנטית כל יום, או לפחות ב"מינון אחזקה" כמו כמה פעמים בשבוע או פעם בשבוע, ואולי זה יהיה תלוי בחומרה של האוסידי. כדאי לבדוק.
את יכולה לנסות להתקשר למרפאה בשיבא ולשאול אם עדיין מקבלים מטופלים למחקר באוסידי באמצעות הטכנולוגיה זאת, או אם הם מציעים טיפול אחר במסגרת מחקרית. בנוסף, את יכולה במקביל לנסות לבדוק לגבי טיפול תרופתי והתנהגותי- אם יש תרופה או שילוב תרופות שלא קיבלת, או טיפול התנהגותי יותר אינטנסיבי ממה שקיבלת וכדומה