קסדה גרייה מגנטית

ana2017

New member
קסדה גרייה מגנטית

שלום.
האם מישהו שמע על טיפול בקסדה גרייה מגנטית?
אני סובלת מ-OCD כבר 20 שנה ואני כבר מיואשת.
חשבתי ללכת על הקסדה המגנטית הזאת, אולי קצת יעזור.
האם מישהו מכיר את הקסדה הנ"ל?
תודה.

jacolevi

New member
אני אומנם לא ניסיתי , אבל קראתי מספר מחקרים

היה מחקר בשיבא בנושא טיפול ל ocd ע"י גרייה מגנטית , התרשמתי אחרי שיחה עם עורך המחקר שהיו תוצאות טובות , בנוסף קראתי על מספר מחקרים בארה"ב שהעלו תוצאות מבטיחות . תנסי במרפאת נוירוקליניק , זה לא טיפול זול במיוחד אבל אם זה יעזור לך אז נהדר.

jacolevi

New member
ממה שאני הבנתי יש הצלחה בטיפול

הוכח מחקרית שהטיפול עוזר , לפחות לחלק מהאנשים .
כמה אחוזי הצלחה ? לא ידוע לי . כנראה שזה לא חד משמעי .

Gameboy4

New member
זה כמו תרופה- אמור לעזור כל עוד ממשיכים עם זה

אני הייתי בעבר במחקר הראשוני בתל השומר (לאחר מכן עשו מחקר גדול יותר), והייתי בקבוצת הדמה/פלסבו. שוחחתי עם הפסיכולוג האחראי בזמנו, והוא אמר לי שהיה שיפור אצל חלק מהאנשים, אבל הוא לא ממשיך לאחר שהטיפול מסתיים (אלא אם הם עברו לאחר מכן טיפול אחר שיכול לעזור כמו טיפול התנהגותי ו/או תרופתי).
הטיפול היה חמישה ימים בשבוע, שלושה שבועות או חמישה שבועות רצוף (אני לא בדיוק זוכר).
בגדול, אז עוד לא ידעו, ואני חושב שעדיין לא יודעים בדיוק מה אפשר לצפות מזה, אבל בזמנו הפסיכולוג ההוא כשניסה לשכנע אותי להצטרף, אמר שאולי זה יכול להיות איזשהי קפיצת מדרגה- לתת שיפור (אפילו אם הוא זמני) שיגרום לבן אדם להיות מסוגל יותר לעשות טיפול התנהגותי (כמו שטיפול תרופתי אמור לעשות) וכך אולי להגיע לשיפור ארוך טווח.
הבנתי שאז עוד לא היה ידוע אם צריך להמשיך את הגריה המגנטית לאחר תום החמישה שבועות, ואם כן אז מהו ה"מינון" של הטיפול שצריך לעשות כדי שהשיפור יימשך (למשל אם להמשיך אחר כך כל יום גירוי מכנטי או 3 פעמים בשבוע או פעם בשבוע), ואני חושב שגם היום לא יודעים- אבל כדאי לבדוק.
ההיגיון שלי אומר שהטיפול יעזור כל עוד ממשיכים בו, למשל אם ממשיכים עם הגריה המגנטית כל יום, או לפחות ב"מינון אחזקה" כמו כמה פעמים בשבוע או פעם בשבוע, ואולי זה יהיה תלוי בחומרה של האוסידי. כדאי לבדוק.
את יכולה לנסות להתקשר למרפאה בשיבא ולשאול אם עדיין מקבלים מטופלים למחקר באוסידי באמצעות הטכנולוגיה זאת, או אם הם מציעים טיפול אחר במסגרת מחקרית. בנוסף, את יכולה במקביל לנסות לבדוק לגבי טיפול תרופתי והתנהגותי- אם יש תרופה או שילוב תרופות שלא קיבלת, או טיפול התנהגותי יותר אינטנסיבי ממה שקיבלת וכדומה

jacolevi

New member
לי נראה שבמידה ויש הצלחה בטיפול הזה , דרוש טיפול תחזוקתי

בתדירות שכנראה תלויה בכל מיני גורמים , ואם זה כך אז לגבי דידי אין הבדל בין dtms לבין תרופות . אני יודע שאנשים שעברו ect חלקם לפחות יצטרכו טיפולי תחזוקה בתדירות מסויימת , ולכן יכול להיות בהחלט שגם בטיפול המדובר זה דומה .

אם למשל אני אמור לשלם על כל טיפול תחזוקתי ב dtms בערך 500 ש"ח ואפילו אם זה רק פעם בחודש עדיין עדיף לי לצרוך תרופות , זה הרבה יותר זול וזמין .
וכל זה כמובן בהנחה שזה ממש עשוי לעזור .

יש עוד כחודש עד לקבלת תגובה מה FDA

מחכים לאישור שלהם על ההוכחה שזה עוזר לטיפול באוסידי כמו שזה עוזר לטפל בדכאון.
את מוזמנת להצטרף למגזין הפייסבוק שלי בו אני מעדכנת מדי זמן בנושא.
https://m.facebook.com/OCD.help

sls4

New member
את יודעת איך זה עוזר?

כאילו,כתבו על זה משהו? על הדרך שבה זה עוזר? כי זה לא נשמע הכי הגיוני..[ולמרות זאת מתפללת שזה יעזור באמת]

זה מה שבודקים. בעיקרון מצאו והוכיחו שזה עוזר לדכאון

משהו כמו הטבה של 30%.
תאמיני לי שגם אני מתפללת.

למעלה