קנצ'ו אוקוימה בישראל

קנצ'ו אוקוימה בישראל

ביום חמישי האחרון הסתיים ביקור בן שבוע של קנצ'ו "אוקוימה" ראש ארגון הקראטה I K A ומורהו הישיר של שיהאן גליסקו. התקיימו סמינרים ומבחנים לחברי האירגון כשגולת הכותרת היתה מבחנים לדרגת דאן 5 אותה עברו בהצלחה סנסיי חיים כהן ועמית אלדר מראשון לציון. את האימון האחרון העביר המורה הבכיר לחניכיהם של שיהאן גליסקו וקנצ'ו קלוגר השיעור היה מעניין ביותר בו הראה המורה אך מתקעקעים ההבדלים בן השוטוקאן לגוג'וריו ולמעשה הכל דומה וזה . כמו כן הראה המורה בעיקר תרגילי הגנה שהם התקפה לכל דבר בזאת הוא חיזק את דיברי "פונקושי גיצ'ין, שאין התקפה ראשונה בקראטה. היה מעניין מרתק וממצא ביותר.

Elenlos

New member
ראש מועדון או שיטה

הוא אוטומטית דאן 10 או משהו כזה אני לא זוכר בדיוק...

Dragon Roar

New member
אוטומטית?

אתה יודע זה לא קל להגיע לדרגה כזאת.. מדאן 5 ומעלה זה כבר אות של כבוד.

Dragon Roar

New member
אין לי מושג למה..

אבל עדיין זה גרם לי לצחוק

Raffael

New member
דרגון, יש בתי ספר רבים לקראטה

וכל אחד מהם נוהג כרצונו, פחות או יותר, בנושא הדרגות. אני למדתי בבי"ס שבו לראש השיטה יש דאן 5 וזו הדרגה הגבוהה ביותר שניתנת בשיטה, אז מה?

crane

New member
מצוין. אני עוד חייב לך על הקובוטן..

אף אחד לא לקח אותי ברצינות, נכון?

מדהים, פשוט מדהים!

זוהי ההזדמנות הראשונה שיוצא לי להתאמן בשיעור של קאנצ'ו אוקיאמה (בביקור הקודם הייתי חייל...), ומדובר בלוחם ומורה מדהים. החלק העיקרי של השיעור היה יישומים וטכניקות שניתן להוציא מעמידות בסיס. בכל פעם שקאנצ'ו אוקיאמה הדגים תרגיל חדש, פיות המתאמנים נפערו בתדהמה לנוכח התרגילים המתוחכמים ובעלי עומק הבנתי, תוך שימוש בעמידות בסיס בלבד (איזה אפליקציות ניתן לבצע רק מעצם העמידה, ומה המשמעות שיש לכל תנוחה ותזוזה). כרגע יש לי תקלה במחשב שמונעת ממני להעלות תמונות, מקווה שמחר אוכל להעלותן.

למעלה