קנפו/קמפו

ninjastep

New member
קנפו/קמפו

שבת שלום דבר ראשון.... לאחרונה שמעתי על אומנות לחימה בשם קנפו או קמפו ואמרו לי שזה סוג של קראטה אבל שיש גם אומנות נפרדת שלא קשורה לסוגי הקראטה השונים....אין לי מושג גם אם זה קנפו או קמפו...בכל מקרה היה נחמד אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בכל הבלאגן וגם להסביר לי קצת על אומנות הלחימה הזאת... ובקשר לסרטונים באומנות הלחימה הזאת,אני יכול להגיד רק דבר אחד:תמונה שווה אלף מילים,סרטון שווה אלף תמונות... תודה

א1ט1

New member
ריוקיו קנפו

www.ryukyukenpo.org קראטה אוקינאווי עתיק,יש עדויות שהוא עתיק יותר משאר סוגי הקראטה שיש. הוא לא בדיוק קראטה כי יש השפעות סיניות או משו כזה,בועז ישסביר יותר טוב ממני אם הוא יכנס. קנפו או קמפו? המאמן שלי קורא לזה קנפו,יש בחו"ל שקוראים לזה קמפו.

Tonjin

New member
קנפו הוא כנראה די עתיק, רק שים לב

שמה שאתה ספציפית לומד (כלומר ריוקו-קנפו) זו שיטה שפותחה ע"י המורה שלך (ע"פ או על-בסיס שיטת או שיטות קנפו) כך שהיא לא יכולה להיות עתיקה יותר משנות חייו... לגבי קנפו/קמפו: ביפנית העיצור "נ" מבוטא כמשהו שבין "מ" ל"נ", כך שהתעתיק לאנגלית או לעברית הוא גמיש ודי תלוי בכותב..

א1ט1

New member
השיטה היא חיבור של שני שיטות

עתיקות מאוד. בספר של מאסטר השוטוקאן (לא זוכר בדיוק את השם-פונקואשי או משו כזה) הוא כותב על כך שהוא הוציא ספר "ריוקיו קמפו קארטה. ובעוד מקום מוזכר שם הריוקיו קמפו.זה שלנו קוראים קנפו זה כי המורה שלי שילב את שתי השיטות. חו"מ נדמה לי שזה פשוט קשור לצורת הביטוי של המילה, בועז חייב להכנס ולהציל אותי מהבלאגן הזה.

Tonjin

New member
בוא נאמר שלפני 15 שנה בערך כתבת ספר

שמתבסס על התנ"ך ועל שולחן ערוך, בן כמה הספר הזה היום...? (זה לא אומר שזה לא ספר טוב, רק שהוא לא "עתיק"..)

גם קנפו וגם קמפו

קנפו זה בעצם השוטוקאן לפני שפישטו אותו והוציאו ממנו מכות מסוכנות ברוב האתרים באינטרנט זה באמת נקרא קמפו לארץ דוד נתן- דאן 9 הביא את השיטה ומלמד אותה עם יסודות מגוגיטסו וקורא לזה ריוקיו קנפו קובודו

CountDust

New member
מהשוטוקאן הוציאו מכות מסוכנות?

מציע לך לבדוק שוב את מקורות המידע שלך, מפני שזו טענה מופרכת למדי... קמפו זה לא שוטוקאן, שוטוקאן היא אחת מתוך מספר שיטות קראטה אוקינאוויות, אאל"ט בשם "קמפו" קראו לשיטות האוקינאוויות כפי שיובאו מסין. בשלב מאוחר יותר התפתחו באוקינאווה (ע"ב השיטות שהגיעו מסין) שיטות שכונו בשם "קראטה" (שפירושו היה "יד סינית").

לא שקמפו זה שוטוקאן אלא הפוך

עד כמה שמקורותי טוענים, כשהחלו ללמד את השוטוקאן בבתי הספר ביפן ב1905 (אם אני לא טועה) הוציאו מכות קטלניות מהשיטה ופישטו את הקאטות, כך שאני מסכים שקמפו זה לא שוטוקאן אבל לא ששוטוקאן זה לא קמפו.

CountDust

New member
אתה דוקא טועה ../images/Emo13.gif

בהתחשב בכך שההדגמה הראשונה של הקראטה ביפן עצמה (כלומר מחוץ לאוקינאווה) הייתה ב-1921, והדוג'ו הראשון הוקם ביפן ב-1935. מעולם לא הוציאו מהשוטוקאן מכות קטלניות או "פישטו" אותה. למעשה ניתן לומר שהקראטה התפתח מהקמפו ולכן מן הסתם הם שייכים לאותה "משפחה" וקיים דמיון בין השיטות הקרויות "קמפו" (כלומר אלו שרואות עצמן כבעלות זיקה ישירה לשיטות הסיניות) לבין השיטות הקרויות "קראטה".

CountDust

New member
נדמה לי שגיליתי את מקור הטעות -

ב1905 הקראטה (עדיין לא מדובר על שוטוקאן) נכנס כחלק ממערך הלימודים באוקינאווה. אכן חל שינוי בחלק מהקאטות ונוספו קאטות בסיסיות, אבל מעולם לא הוצאו טכניקות "מסוכנות".

ננדין

New member
על סמך מה אתה אומר שמהקראטה

הוצאו מכות קטלניות? נכון שקראטה התפתח מסוג של קנפו (שם גנרי לשיטות סיניות/אוקיניוות ביפן) אבל מאיפה המידע שמקראטה הוצאו המכות הקטלניות?

Kenshinkan

New member
אנחנו יודעים את זה מעדותו של

פונקושי עצמו באוטוביוגרפיה שלו. הוא כותב שהוא פישט את הקאטה והתאים אותן לילדים בבתי הספר, הוא גם כותב מדוע. השיטה של דוד נתן: דוד נתן לא המתיא את הריוקיו קנפו - הוא למד את השיטה ממורו Taika Seiyu Oyata, שלמד מ- Nakamura Shigeru ומ- Seikichi Uehara. לאחר שדוד נתו עלה לארץ הוא התחיל לחזור על החומר שלמד לפני שפגש את אויאטה, ובעזרת העקרונות של הריוקיו קנפו האוקינאווי הוא הכניס הרבה חומר נוסף לסילבוס שלו. התהליך ארך כ- 15 שנים, ובחלקו ממשיך עד היום. השיטה הספיציפית של דוד נתן נקראת Lanten Ryukyu Kenpo Kobujutsu, ונמלמדים בה 12 הקאטה ששיגקו נקאמורה לימד בדוג'ו שלו, הרבה קאטה של ריוקיו קובודו, ו- 6 תבניות סיניות מהחומר הישן. ריוקיו קנפו הוא אכן שם ג'נרי לכמה זרמים בקראטה האוקינאווי, ודוד נתן לא מנסה לשייך לעצמו את המושג הזה. בעז

Tonjin

New member
בין 1935 (אז הוקם השוטוקאן דוג'ו)

לתחילת מלה"ע-II (זו התקופה שבנו של פונאקושי יושיטאקה בא ליפן לעזור להפצת הקראטה) הומצאו טכניקות (בעיטות למשל) ושיטות אימון רבות (ג'ו-איפון קומיטה, ספארינג חופשי) באותה תקופה שונו גם חלק מהקאטות - באיזו צורה איני יודע...

למעלה