קנס למס הכנסה

Gabi93

New member
קנס למס הכנסה

אני מוכרז כפש״ר מזה חצי שנה, הייתי שותף בשתי חברות כבעל מניות , מס הכנסה מבקש שהגיש דוחות שנתיים בחברות שלא פעילות בגלל ההסתבכות העסקית.
אין לי יכולת להפיק הדוחות הנ״ל ולכן מס הכנסה מטיל עלי כנסות. כיצד יש לנהוג ? האם יש לשלם הקנסות?
יש לציין שהקנסות הוטלו לאחר הכרזתי כפש״ר על אי הגשת דוחות לתקופה שלפני כינוס הנכסים.

תשובה!

כל עוד אתה מצוי בהליך פש"ר חל עליך איסור לפרוע חובות שנוצרו לפני כניסתך להליך, שכן מדובר בהעדפת נושים אסורה. העיקרון יפה גם לקנסות למדינה ולמס הכנסה.

תשומת לב, כי הפטר אינו חל על רכיב הקנסות בחוב למס הכנסה.

Gabi93

New member
קנס למס הכנסה

תודה על התשובה, אני רוצה לחדד, הקנס הוטל לאחר ההכרזה בגין אי הגשת דוחות 2010.
כמו כן לא ברור לי המשפט האחרון בקשר להפטר , מכוון שאם הדבר לא חל על קנסות מס הכנסה וקנסות אלו מכפילים את עצמם כל כמה חודשים אזי אני יוצר חובות חדשים שגם זה מצב שלא סביר שיקרה בהליך הפש״ר.

קנס למס הכנסה

כמו שייעץ לך נכונה עו"ד אסף, הקנס ניתן לאחר מתן צו הכינוס אולם הוא בגין חוב מלפני צו הכינוס ולכן תשלום הקנס מהווה העדפת נושים.
לעניין ההפטר התכוון עו"ד אסף, כי קנסות מס הכנסה, וחוב למס הכנסה הם בעקרון חובות בדין קדימה אותם יש לשלם 100% ולכן ההפטר לא חל עליהם וזאת בניגוד לחובות בדין רגיל אותם ניתן לפרוע בהסדר נושים לצורך הפטר כאשר בד"כ משלמים עליהם כ-30% (יתכן גם יותר, תלוי האם ניתן צו כינוס או לא והאם אחוז הנושים על פי החוק הסכימו להסדר).

פשיטת רגל - מס הכנסה

גבי שלום,

הליך פשיטת הרגל בניגוד למה שחושבים רבים חסרי ידע, הנו תהליך שיקום אישי, הבראה ובנייה מחדש כדי שהחייב
יוכל לפתוח דף חדש בחייו ויחזור למעגל חיים יצרני ותקין.

לכן ההמלצה היא לנצל את תקופת השקט ועיכוב כל ההליכים שהחייב נהנה ממנה במסגרת ההליך, להגיש את הדוחות החסרים
ולהידבר עם שלטונות המס (לא אמרתי לשלם) כדי לצמצם עד למינימום האפשרי את החוב הרשום בכלל ובמיוחד לצמצם ו/או לבטל כליל את הקנסות שלעיתים גורמים לחוב האמיתי לתפוח באופן אסטרונומי.

ככלל שלטונות המס פתוחים למו"מ וניתן במקרים מסויימים להפחית משמעותית את החובות ולבטל קנסות.

כמו כן ברור שבמסגרת בדיקת תביעות החוב רשאי הנאמן, באם ימצא לנכון, להפחית מן החוב הנתבע ע"י שלטונות המס ואף במקרים מיוחדים לבטלו כליל, אם יש סיבה לכך. זאת כולל גם ביטול קנסות שהוטלו שלא בצדק.

אמיר דניאל 050-5919502

למעלה