קנס יציאה בליסינג

dragon201

New member
קנס יציאה בליסינג

שלום,

כשהתחלתי לעבוד בחברה שבה אני עובד היום, בחרתי רכב ליסינג שהוזמן חודש לפני תחילת עבודתי. מטעמי מרחק לא היה משתלם לי לקחת רכב פרטי באופן מובהק.
החברה מחתימה כל עובד שלוקח ליסינג על מסמך שמחייב הפרת חוזה הליסינג מצידי בקנס (3 חודשי ליסינג בשנה הראשונה, 2 חודשי בשנייה וכו'). לאחרונה הודיעה החברה לציבור נהגי הליסינג שלא תתיר יותר העברה של רכב באמצע חוזה לעובד אחר, כמו שהיה נהוג. מעכשיו כל מי שמעביר\מחזיר רכב - בעיקר אם הוא פורש ישא בהוצאות הקנס הרשום בחוזה עד השקל האחרון. הטענה של ההנהלה היתה שאין להפלות בין אדם שנמצא לו מחליף לרכב ובין אדם שלא.

עכשיו, אני יודע שיהיו כאלה שיקומו ויאמרו: "זבשך, היית צריך לחשוב על זה כשחתמת" אבל, במצב שנוצר היום - אם אדם לא פורש בדיוק, אבל בדיוק ביום שחולפות 3 שנים מרגע הגעת הרכב - הוא חוטף קנס. האם יש דרך לצאת מזה? הרי אני לא מעוניין להפר חוזה מול חברת הליסינג אלא רק להפסיק לעבוד במקום העבודה שלי. הקנס הזה שבגובה של כמעט משכורת נטו שלי מונע ממני בפועל לעזוב את העבודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נסה לבדוק איך מנוסח החוזה

יתכן והניסוח כזה שאין קשר בין העבודה לליסינג ואז תוכל להשאיר את הרכב אצלך עד תום החוזה עם חברת הליסינג
ולא - נסה לעניין עורך דין בעניין תביעה יצוגית.

למעלה