קנס בגין פיטורים

מצב
הנושא נעול.

Wonderboy Blues

New member
קנס בגין פיטורים

קנס בגין פיטורים
שלום ! עבדתי עד לאחרונה באיסתא בתור סוכן מכירות טלפוני. לאחר קורס של שבועיים- שהיה הכרחי לצורך ידיעת העבודה - התחלתי לעבוד ולאחר 5 שבועות מסיום הקורס התפטרתי. התפטורת זו חייבה אותי לשלם לחברה סכום של 2000 ש"ח משום שהתחייבתי שאם אפסיק לעבוד בטווח של עד 3 חודשים מתחילת העבודה אהיה מחוייב לשלם את הסכום הנ"ל- שהוא, מבחינת איסתא, עלות הקורס שעברתי. את הקורס, אולם, ניהלה סוכנת של איסתא, שלצורך גיוס עובדים חדשים, הועסקה כמדריכה. מלבדי עזבו את החברה עוד 4 אנשים שנאלצו לשלם את הקנס הנ"ל, כך שנוצר מצב אבסורדי שאיסתא מרוויחה במקרה הזה 10,000 ש"ח (וכנראה גם יוצאת עם רווח נקי לאחר העלויות של מימון הקורס עצמו) . האם הדבר חוקי או שיש לי עילה לתבוע את הכסף חזרה ?

שיר ורד

New member
יש עילה לתביעה

קנס בגין פיטורים
שלום ! עבדתי עד לאחרונה באיסתא בתור סוכן מכירות טלפוני. לאחר קורס של שבועיים- שהיה הכרחי לצורך ידיעת העבודה - התחלתי לעבוד ולאחר 5 שבועות מסיום הקורס התפטרתי. התפטורת זו חייבה אותי לשלם לחברה סכום של 2000 ש"ח משום שהתחייבתי שאם אפסיק לעבוד בטווח של עד 3 חודשים מתחילת העבודה אהיה מחוייב לשלם את הסכום הנ"ל- שהוא, מבחינת איסתא, עלות הקורס שעברתי. את הקורס, אולם, ניהלה סוכנת של איסתא, שלצורך גיוס עובדים חדשים, הועסקה כמדריכה. מלבדי עזבו את החברה עוד 4 אנשים שנאלצו לשלם את הקנס הנ"ל, כך שנוצר מצב אבסורדי שאיסתא מרוויחה במקרה הזה 10,000 ש"ח (וכנראה גם יוצאת עם רווח נקי לאחר העלויות של מימון הקורס עצמו) . האם הדבר חוקי או שיש לי עילה לתבוע את הכסף חזרה ?
יש עילה לתביעה
אם תצליח להוכיח שהקנס אכן גבוה משמעותית מעלות הקורס,יפסוק בית הדין שהיה עליך להחזיר סכום נמוך יותר השווה לעלות הקורס. יתכן ,שבמקרה מיוחד זה, כדאי להגיש תביעה משותפת של כלל העובדים שלמדו באותו קורס , פרשו לפני הזמן וחויבו לשלם את הקנס. אם סיבת ההתפטרות נובעת מהתנהגות בלתי חוקית של החברה או מהטעיה חמורה של העובדים לגבי שכרם הצפוי, יתכן שבתביעה כזו,יחליט בית הדין לבטל את הקנס לחלוטין. תביעה יש להגיש לבית הדין לעבודה. כמו-כן, נקבע מבעבר בפסיקה שגובה הקנס צריך להיות מדורג על פי יתרת התקופה שנותרה לעובד המתפטר, כך שגם על סמך פסיקה כזו , חתכן ויוחזר לך שליש המקנס, אם אכן הוא לא היה מדורג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה