קנית רכב 4X4 חדש

ravivyi

New member
קנית רכב 4X4 חדש

אני נכה צ.ה.ל ויש לי היום פולקסואגן פאסאט TDI 130 (דיזל), שנקנה באפריל 2004. אני מעוניין לבדוק רכישת רכב חדש 4X4, דיזל, אוטומטי (רכישה ללא מיסים.). ברור שרוב הנסיעות תהיינה על כביש. מה הסוגים הקיימים , יתרונות וחסרונות, מחירי רכישה ומחירי אחזקה. הרכב הוא ללא מיסים וההטבה של מיסים עד 115,000 ש"ח. תקרת המחיר כמו ערך וולוו S80 שזה בערך 255,000 ש"ח. מה מחיר הביטוח ודרישות המיגון.

kfirba

New member
...

קודם כל שלום רב! עכשיו אחרי התקציב שאמרת.....חוץ משימוש בכביש האם תרצה מדי פעם לרדת לשטח? שהוא יותר משבילים? ונקודה נוספת היא האם אתה צריך 7 מקומות או תסתפק ב5?

ravivyi

New member
רכב 4X4 חדש

ברור שארצה לרדת לשטח אבל עדיין מרבית השימוש תהיה על כביש. אני מסתפק ב-5 מקומות אך לא אקח רכב 3 דלתות. איציק

kfirba

New member
...

אם אתה מעוניין במנוע בנזין הייתי ממליץ לך על טרייל בלייזר החדשה....אוטו מאוד מפנק ויהיה לך אופציה לרדת קצת לשטח... אם אתה רוצה דיזל אז קח לך את סנטה פה החדשה מנסיון על האוטו ...אוטו מאוד מפנקקקקקקקקק בכביש עם אופציה לשבילים... קח בחשבון ששני הרכבים האלה הם נקראים כבישביל......הם יותר לכביש וזה בא על חשבון יכולת שטח נמוכה....אני לא אמליץ לך לנסוע איתם לעלות מדרגות סלעים ודברים מטורפים אבל לנסוע לים ועל שבילים אין שום בעיה....ואולי קצת יותר מזה

ravivyi

New member
מה זה סנטה פה

קודם כל, אני נעול על דיזל. אבל מה זה סנטה פה? ראיתי פרוספקט של טויוטה לנדקרוזרדיזל, הארוך קצת יקר לי ואני חושב אולי על הקצר, מה היתרונות והחסרונות?

kfirba

New member
...

שמע בוא אני יעשה לך סדר לנדקרוזר שללתי לך מראש בגלל שהארוך הוא מעל התקציב שאמרת והקצר אמרת שאתה לא רוצה 3 דלתות. לנד קרוזר אוטו מעולה לכל דבר.....בשטח בכביש בנוחות באמינות! לא סתם ג'יפ הכי נמכר. סנטה פה הוא היונדאי החדש וזה ג'יפ עם ארבע על ארבע אבל הוא יותר לכביש הוא לא לשטחים טכניים....הוא יתאים לשבילים כבושים ולדיונות לא ליותר מזה. הכל תלוי כמה פעמים תרצה להכנס לשטח? פעם בשבוע פעם בשבועיים? ולאיזה שטחים תרצה?

ravivyi

New member
טויוטה לנדקרוזר קצר או יונדאי סנטה

הי אני נכה צ.ה.ל מחליף רכב כל 3.5 שנים קבוע, לכן חשוב לי מאד ערך גרוטאה גבוה. נראה לי שהטויוטה לנדקרוזר עונה לדרישה זאת. אני מתכנן לרדת לשטח רק בסופי שבוע בין פעם בחודש לפעם בשבוע לטיולי טבע. איני יודע מה כוונתך לשטחים טכניים, אם הכוונה לעלות על בולדרים של חצי מטר או לעלות ולרדת בשיפועים של 45 מעלות אז לא.. בכל מקרה ל-3 דלתות יש 5 מקומות ישיבה ורוב הזמן נוסעים נוסע אחד או שניים כך שכאילוץ אני מוכן להתפשר על 3 דלתות קצר, השאלה היא אם עבירותו כרכב שטח ויציבותו כרכב כביש לא נפגעת מאורכו הקצר, בטוח שדלק יצרוך פחות. אני חושש שהסנטה פה של יונדאי יאבד הרבה מערכו בעת מכירה. מה עם עוד רכבים 4X4 ששמעתי: איסוזו מיצובישי פג'רו ( יקר?) ניסן פייטוונדר או פטרול הונדה CRV והאם יש בגירסת דיזל? אשמח לקבל התיחסות. איציק

kfirba

New member
///

קח לך לנד קרוזר קצרה! לא תתאכזב! הרכב הקצר לא נפגע מכלום..... יונדאי באמת יאבד מערכו הרבה בעת המכירה איסוזו אין ג'יפים.......פג'רו קינג לא לגעת מאוד שביר בשטח......פטפיינדר אוטו מעולה גם אבל יש הפרש ענק בין הידני לאוטומט לא מציע לך ללכת עליו.........פטרול גדול עלייך וסיארוי אין דיזל............. יש אין סוף רכבי ארבע על ארבע אני ממליץ לך על הטובים ביותר מבחינת שטח, כביש, אמינות, קח את הלנדקרוזר תאמין לי שלא תתאכזב!!

denver101

New member
אם טיוטה לנדקרוזר קצרה עונה על

הצרכים שלך ואתה מוכן להתפשר על 3 דלתות אז לך על זה אחלה גיפ מומלץ בחום וזה שהוא קצר רק מוסיף בשטח ולסיכום שוב מומלץ בחום
בהצלחה

אור36

New member
טוסון,פוראסטר

של יונדאי ותקבל אפילו עודף.... אם אתה על הכביש רוב הזמן, ולא ניכנס לשטח טכני אמיתי, בנוסף אפשר לבדוק את הסובארו פוראסטר, מעט יותר שטח...,אבל גם לא ממש, הטויטה יתן לך הרבה הרבה יותר שטח,פחות נוח בכביש, ולדעתי גם יותר יקר מה-S80

yoyosan

New member
מחיר זול זה לא מה שהוא מחפש

היום הוא משלם בזול ושהוא מוכר הוא מקבל פחות-לא שווה לו שיקנה בתקציב שיש לו ולא שקל פחות מבחינת מה שהוא מתאר עדיף לו הלנדקרוזר

למעלה