קנית מנוע מאיביי

• פותח הנושא AirW
  • פורסם בתאריך

AirW

New member
קנית מנוע מאיביי

מצאתי מנוע באיביי, לאופנוע כמו שלי רק מודל חדש יותר אני אוהב את האופנוע שלי ולא מעוניין למכור ומצד שני חישבתי שעם כל התיקונים שידרשו לבלאי בשנים הקרובות יהיה יותר משתלם להרכיב מנוע חדש. לא הצלחתי להבין מהאתר של משרד התחבורה מה זה כולל מבחינת רשיונות ומיסוי מישהו התנסה במשהו כזה בעבר?

Nihil F2

New member
אוי ואבוי, תתכונן לברוך אמיתי.

החלפת מנוע, מאותו יצרן ודגם (אני לא חושב שיש דרך חוקית להחליף דגם) דורשת אישור המוסך שביצע את העבודה. אני לאחרונה החלפתי מנוע וראיתי את הטפסים. לאחרונה השתנתה השיטה ויש טופס חדש ממוספר בו רשום מספר הרכב ממנו הוא פורק. עם הטופס הזה הולכים למכון טסטים וזהו. כבר לא צריך את עמדה מס' 1. הבעייה אצלך שהמנוע לא פורק מאופנוע מורשה בארץ... אני לא יודע אם אתה יכול לייבא אותו בכלל, שלא לדבר על להתקין אותו...

YAYA15

New member
../images/Emo31.gif סייג לחכמה שתיקה

זה לא סיפור מסובך בכלל
הוא רק נהיה מסובך כשבאים אנשים כמוך ומבלבלים את המוח כל מה שצריך זה: א. לקפוץ למשרד הרישוי עם קבלה מהמוכר מחו"ל ולקבל אישור להביא את המנוע (כנגד הצגת רישיון רכב זהה לסוג המנוע שאתה מייבא) ב. להתחבר לחברת שילוח ימי או אווירי ולהביא את המנוע ג. ביום השחרור לקפוץ למכס בנמל או בשהד"ת עם כל המסמכים הרלוונטיים, יתזו אותך קצת ממקום למקום וכעבור חצי שעה עד שעה תהיה בחוץ עם מנוע ביד ד. גש למוסך שיכול לספק אישור הרכבת מנוע. תרכיב את המנוע ה. קפוץ למשרד הרישוי ותוציא שטר מכר על סמך כל המסמכים שיש לך בקשר לקניה והחלפת המנוע במוסך ו. נסה את מזלך לעבור טסט במכון טסטים סטנדרטי. אם כשלת- סע לחולון מ.ש.ל זאת לא בעיה גדולה, זה מאוד משתלם בד"כ ואין מה להתרגש מכל הנ"ל

Nihil F2

New member
החכמנו, אבל תסביר לי:

איך בדיוק אני מגזים, אתה בעצמך אומר שצריך "לקפוץ" למישרד הרישוי פעמיים לפחות, ללכת למכס שם לדבריך "יתזזו אותך קצת", ללכת לטסט עם אצבעות מוצלבות ואולי אפילו לחולון. זה לא סרט?! זה קל??

YAYA15

New member
קבל תיקון

בשלב א. משרד התחבורה להביא אישור ולא משרד הרישוי- טעות שלי. זה קורה דרך אגב גם אם תביא אגזוז בדואר והמוכס יחליט להתעלל בך... לעבור טסט זה בדיוק כמו לעבור כל טסט פשוט חלק מהטסטרים עושים עניין מכל סיפור המנוע ושולחים אותך לחולון. יתזזו אותך בנמל כי המרחקים קצת גדולים ואתה עובר אותם עם רכב וצריך להיכנס לשניים שלושה משרדים זה הכל השאלה כמה שווה לך תיזוז של חצי יום עבודה
אתה מרוויח 3500 ש"ח בחצי יום עבודה-תקנה בארץ (אם יש) אם אתה מרוויח פחות- תקנה בחו"ל דרך אגב, כדאי לבדוק גם את איביי אנגליה

דמיאן R6

New member
תקשיב לYAYA

מנסיון תקשיב לו כי בארץ יעלה לך ים של שקלים ועצבים. אגב - אני לא הקשבתי לו ודי אכלתי חרא. אה והלך ים כסף.

Shredingerscat

New member
תלוי מי מה ואיך

אני הבאתי מנוע מחו"ל, תיזזו אותי המון, המשלוח יצא יקר בטרוף (מנוע משומש נכנס תחת ההגדרה Dangerous goods מה שמייקר ומסבך את השילוח) מנוע שוקל משהו כמו 40-50 ק"ג בערך (יש כבדים יותר, יש קלים יותר, תלוי באופנוע). בסך הכך לא מדובר בטיול בפרק, אבל גם לא משהו שצריך לפחד ממנו, מנועים בארץ לא תמיד יקרים כלכך, באיזה אופנוע מדובר? כבר יצא לי לראות מנועים שנמכרים בארץ בהרבה פחות ממה שהיה עולה להביא אותם מחו"ל.

למעלה