קנית דג טרי

קנית דג טרי

שוב שלום השבוע החלטנו לקנות דגים טריים מחנות מקומית ולא קפואים מהסופר ביקשנו 3 קילו דג באס ושיפלט לנו אותם... כשקיבלתי את המישלוחה שקלתי ויצא בערך 1 קילו. האם זה הגיוני שאחרי שמוציאים את ההידרה והראש נשאר שליש מהכמות? הבדל המחירים הוא עצום - בסופר פילט דג עולה כמו דג טרי עם העצמות. כלומר שילמתי פי שלוש ממה שאני משלמת על אותה כמות דג קפוא.... נשמע לכם הגיוני ?

פנומן 72

New member
לא הבנתי איפה התבלבלת

כשאת קונה 3 קילו דג ,זה אחרי שהוציאו את הכל. אז שוקלים וזה צריך לצאת 3 קילו. אני לא מכיר דרך אחרת...

הם שוקלים את הדג לפני הניקוי

גם עוטפות טריים שאת מבקשת שיפרקו - הם שוקלים ורק אח"כ מפרקים בפועל את משלמת על X ק"ג ומקבלת במקרה הטוב ק"ג אחד פחות אני קונה עוף טרי שלם ב10 ש"ח ומפרקת אותו לבד בבית

וואלה

שקלו עם ההידרה והראש שלוש קילו, הוציאו אותם (פילטו) , והפילטים שקלו אח"כ בערך קילו אחד (נטו). הבעיה שלפלט דג זה קצת יותר מסובך מלהוציא עצמות לעוף, אז מעדיפה שהמומחה בחנות יעשה את זה. אם אני אבקש לא לפלט אצטרך להתעסק עם העצמות גם בדגים של הילדים בארוחה ואין לי סבלנות לזה..... בכל אופן - הדג יצא טעים מאוד!

L P 1

New member
כן זה אכן כך. השקילה והתשלום הם על הברוטו

ואחר כך מפלטים והיחס הוא 1:2 או אפילו 1:3. המהדרין לוקחים איתם את הראש והאידרה ומכינים מרק דגים או ציר.

../images/Emo45.gif מסכימה מאוד!

ואל תזרקי לא את האדרות ולא את הראשים כי אתם מכינים אחלה ציר דגים שתוכלי להקפיא גם לאח"כ.

למעלה