קנית אופניים

yaelle2

New member
קנית אופניים

שלום, אני עומדת בפני קנית אופניים. אני מתלבטת בין שני דגמים: 1. Trek skye לנשים. בסכום של 1450 ש"ח מפרט: SKYE- אופני הרים עירוניים קלאסים! שלדה: ALPHA WHITE, אלומיניום, גיאומטריית נשים; בולם קדמי: SUNTOUR M-2025, מהלך 63 מ"מ; 21 הילוכים: SHIMANO TX-31 / SRAM MRX; חישוקים: BONTRAGER 550, אלומיניום; מעצורי חישוק: TEKTRO; צבעים: תכלת-לבן, כסף; מחיר: 1,450 ש"ח. 2. giant boulder 24 שנאמר לי שהן זהות למפרט של trek 4300 במחיר מבצע של 1500 ש"ח מפרט: 2009 giant aluxx butted tubing frame shimano chain wheel v-brake brake set grind 100mm front suspension shimano shift levers shimano c-101 front derailleur shimano alivio rear derailleur 24 speed speed giant saddle double wall חישוקים כפולים wheelset 26x1.95 tyres אציין שמבחינת נוחות אין הבדל גדול. אשמח לשמוע חוות דעת תודה מראש, יעל

מור שלז

New member
ברוכה הבאה יעל ../images/Emo140.gif ולגבי קניית אופניים

קודם כל ברוכה הבאה, אני שמחה לראות אותך כאן איתנו. ממבט ראשון, ובהסתמך על כך ששניהם נוחים לך, נראה שאת לא יכולה ליפול עם הבחירה. שתי החברות טובות, שני האופניים נוחים לך, מעולה! לא ציינת מה המטרה שלשמה את רוצה את האופניים, אופי הרכיבות שאת מצפה לרכוב, ועוד. זה פרמטר חשוב כשמחפשים אופניים. עוד פרמטר הוא החנות שממנה את קונה, האם הם נראים מקצועיים. בסופו של דבר מה שחשוב לזכור זה שאת צריכה לסמוך על מי שמטפל לך באופניים, ולהרגיש בנוח. בסופו של דבר בטיחות מעל הכל, והידיעה שהאופניים שלך מתוחזקים היטב תעניק לך שקט נפשי ובטחון בעת הרכיבה. מקוה שעזרתי ושוב ברוכה הבאה

yaelle2

New member
תודה על קבלת הפנים החמה../images/Emo24.gif

המטרה היא לרכב בהתחלה בעיקר בכבישים ובשבילים לבנים. כמו שאני מכירה את עצמי, בהמשך ארצה לעבור לשבילים יותר משובשים ולרכיבה ספורטיבית יותר-לכן המפרט הטכני חשוב לי ואני נוטה לכיוון זוג השני עם החישוקים הכפולים ובולם 100 מ"מ. אגב, אין לי כמעט ניסיון ברכיבה (למעט אופנוע), אבל עשיתי "שיעורי בית"
לגבי החנות, הרושם שקיבלתי הוא שהחנות מקצועית ואמינה. המוכר הראה לי כמה זוגות אופניים והציע לי לנסות אותם, שאל מהם הצרכים שלי, ולא לחץ עלי לקנות. קבעתי איתו שאבוא שוב ואקח את שני הזוגות לסיבוב ארוך יותר. תודה רבה, עזרת לי מאד יעל

מור שלז

New member
נשמע יופי

אני מסכימה איתך שהזוג השני כנראה יתאים יותר לצרכייך, ברגע שאת מדברת על שבילים לבנים, ואולי טיפה משובשים יותר. עצם זה שמוכנים לתת לך לקחת את האופניים לסיבוב, ושהמוכר סבלני ועושה רושם מקצועי זו כבר התחלה טובה. חשוב לעבוד מול חנות שמרגישים טוב עם המוכר, שמרגישים בנוח לשאול עוד ועוד שאלות. נשמע לי שאת עושה היטב שאת לוקחת את שני הזוגות לסיבוב נוסף, ארוך יותר - בסופו של דבר נוחות היא הקריטריון הראשון במעלה. קחי בחשבון שאלו אופני כניסה. אם תכנסי לעניין חזק יותר, בסיכוי טוב תחליפי בכל מקרה את האופניים. אז פשוט לכי על מה שמרגיש לך הכי טוב, הכי נוח, וגם.... עושה לך התרגשות בבטן
את מוזמנת להשאר איתנו פה, לשתף, לשאול, לעדכן ולהתעדכן. נשמח לשמוע איך היה הסיבוב, מה בחרת, ואיך הולך. אגב - נסיון עם אופנוע הוא לא רע בכלל בשביל הקטעים הטכניים יותר של הרכיבה (סיבובים, פניות ועוד), הכושר האירובי כבר יגיע... בהצלחה

yaelle2

New member
אביזרים נלווים

נאמר לי ע"י המוכר שניתן לקבל הנחה עבור אביזרים שאקנה במעמד קניית האופניים. כרגע אני חושבת על: קסדה, מנעול ואולי פנס קידמי. אילו אביזרים נלווים כדאי להוסיף לקניה? הזוג השני אינו מיוחד לנשים, את חושבת שכדאי לקנות מושב מיוחד או לנסות קודם את הקיים? יש לך המלצות נוספות לגבי האביזרים שהזכרתי והסכום שכדאי להשקיע בהם? אגב, הופתעתי מהמוכר שהוציא בערך חמישה זוגות אופניים החוצה ואמר לי לצאת איתם לסיבוב- אפילו לפני שהספקתי לבקש

yaelle2

New member
../images/Emo66.gifסוף סוף קניתי את הזוג המיוחל

קניתי את ה giant boulder 24. יצאתי לסיבוב של חצי שעה והיה ממש כיף
אני גרה באיזור הררי, גיליתי שאני ממש לא בכושר ויש לי מה לשפר בעניין החלפת ההילוכים
תודה רבה על העצות הנהדרות
יעל

למעלה