קניתי ספרים של

sleeper1111

New member
קניתי ספרים של

גרפולוגיה של כתב היד כראי הנפש וגרפולוגיה של חנה קורן. הקיצר שני הספרים די מאפנים נראים... כתב היד כראי הנפש- ממש קשה ללמוד ממנו...מסודר בצורה דפוקה, מאוד מבולגן. אין שיטתיות, הוא רק מנתח כתבים ו..תבינו מזה משהו בהקשר לפסיכולוגיה. של חנה קורן, נראה לי לא מושקע בהחלט...אומנם מסודר טוב. אבל לא נראית השקעה ממש. ראיתי גם את "הכל כתוב". אהבתי איך שהספר מסודר...הרבה יותר מסודר וניתן להבנה, אבל לא נראה מקיף. ת'כלס...אין לי מושג, כי אני לא מומחה לגרפולוגיה (עדין...) אני מחפש ספר מקיף! רציני! אם אפשר שיתקשר לפסיכולוגיה ורפואה (אם זה בכלל אמין הקטע של רפואה וגרפולוגיה) יש המלצות ? יש בכלל ספר בעברית ששווה משהו ? ראיתי את הקובץ שלכם באתר של רשימות הספרים, מה הוא אמור לעזור לי בדיוק ?

דרדק66

New member
קודם רק חשבתי שאתה חצוף, עכשיו אני

בטוח שמדובר בכלומניקיות מחופשת לביקורתיות שחצנית.

sleeper1111

New member
עוד לא הבנתי מה אתה רוצה

בהודעות שלך...הן רק משדרות...כלום. אתה יודע...כלומניקיות נראה שכאילו נפגעת מההודעה הראשונה...אם אתה לא יודע להתמודד. אז יש לך באמת בעיה. תנסה פעם הבאה גם לענות לשאלות ולא רק לשאול שאלות לא רלוונטיות

טלי06

New member
דרדק צודק

דרדק צודק, יש משהו בסגנון השאלה שלך שלא מזמין לענות לך , (תשובה עניינית), משהו מאוד יהיר תובעני ושולל. סגנון התשובה שלך לדרדק רק מחזק את זה.

sleeper1111

New member
המשהו הזה מבוסס על משהו

לא התרשמתי מהספרים הנ"ל. אני מכיר כל מיני ספרים, אבל לא לעומק בגפולוגיה. בכלל לא טענתי שאני יודע גרפולוגיה, אני כרגע מתעניין ורק נכנס לעניין. הם הניחו שאני יודע, וטוען לדעת מהרושם שקיבלתי מהספרים. אכן אני מזלזל מאוד בספרים, כי חיפשתי כל מיני ספרים והגעתי לכמויות. ביקשתי המלצות מהפורום לפני המון זמן וענו לי גם בצורה דפוקה. אז בכל זאת הזמנתי ספרים לפי השמות המפורסמים כמו "חנה קורן" בתקווה לא להתאכזב...הזמנתי בייחוד 2 והביאו לי שלישי. רק "הכל כתוב" מאורגן מעולה , אבל נראה קצת לא כוללני..נראה לי. שאר הספרים התאכזתי מאוד שהם מבולגנים, לא מסודרים יפה (כתב היד כראי הנפש) של חנה קורן, אומנם מסודר יותר אבל חסר תוכן בטירוף. מבחינתה ניתוח של תכונה של כתב זה לתת רשימה של מיליון פרמטרים שמתאימים לתכונה. מאוד כוללי..ולקוי בחסר. נכון שזה ספר יחסית ישן, עדין היא יכלה לחדש אותו . הספר מעאפן...תסלחי לי. ואם ככה זה ספרים בגרפולוגיה, אני אזלזל כי הם מזלזלים בכסף שלי ונותנים לי להוציא אותו על זבל. אני לא יכול לדפדפף בספרים..כי הזמנתי מהאינטרנט... לגבי התשובות שלהם... באותה מידה הם יכלו לענות לי: "איך הגעת למסקנה שהספרים דפוקים ? אנחנו חושבים שהם די טובים" למשל... אפשר לענות כמו בנאדם ולא לשאול "למה אתה כן מומחה" מן הסתם תשובה/שאלה כזו...לא מביאה לכלום. חוץ מזה., תבדקי במאמרים של הפורום, די ירדתם על הספרים שציינתי במאמרים שלמים, אז זה רק מחזק את ההשערות שלי שהספרים שטחיים.

טלי06

New member
שלום לך.

תראה. אני הראשונה שעניתי לך לבקשה הראשונה. אפילו תודה לא טרחת לומר, יש משהו שהוא על גבול החוצפה בסגנון שלך ושלך עצמך כנראה קשה להבחין בכך הפניתי אותך לקישורים בפורום ואז ענית- לא מתאים לי רשימות ארוכות. אתה מנסה לחנך אחרים, לומר מה הם יכלו לומר... אבל את עצמך לא רואה וכבר נאמר "קשוט עצמך, ואחכ קשוט אחרים". הנושא הוא לא הספרים אלא הסגנון השחצני שלך ועובדה שמספר אנשים כאן הבחינו בכך אז במקום לנסות לתקן אחרים, בדוק עצמך תחילה

sleeper1111

New member
שחצנות...ותודה לשייקה

ענית לבקשה...אבל ביקשתי המלצות. את צודקת ואולי לא אמרתי תודה, בזה אני מצטער. אני לא מצטער שעניתי לך שהרשימות לא קשורות לשאלה. כי יש המון ספרים בשוק, רשימה שלהם לא עוזרת. אני ביקשתי המלצות. שחצנות ? אולי זו ישירות ? איך את יודעת שאני שחצן ? סתם הגעת למסקנות ? עפ"י מה הן מבוססות, אני אשמח אם תרשמי אלו מילים שידרו שחצנות. אמרתי שאני גרפולוג ? אמרתי שאני יודע משהו ? שאלו אם אני מומחה...אמרתי שלא, ושאלתי מה זה קשור. למה שאלו אותי בכלל למה אני כן מומחה, שאלה כזאת היא לא שחצנית ? צינית אולי ? כן, אני מזלזל מאוד בתשובות של אנשים שלא עונים לי לשאלות ומתחכמים. ושואלים עוד שאלות לא רלוונטיות, שאמורות להביא למה ? מה הם מנסים להשיג ? מה את מנסה להשיג בזה שאת אומרת לי שאני שחצן? אם את מנסה לעזור לי להבין את עצמי ולשנות את סגנון הדיבור שלי אחלה. אני מרוצה שאת מנסה לעזור ולשנות אותי. רק שאני חושב שזה לא עוזר לומר למישהו "אתה שחצן" צריך לומר לו, מה גרם לך לחשוב שהוא שחצן. אולי הוא לא התכוון להיות שחצן ואת פירשת את הדברים שלו כשחצנות ? אני מעריך מאוד את התשובה שלך שניסית לעזור ואני מודה, מאוד! זה לא משנה אם עזרת או לא. אני גם מודה מאוד לשייקה, שנתן לי תשובות רציניות ולא מתנשאות. ויש להרבה אנשים מה ללמוד ממנו.

טלי06

New member
שוב שלום

לא אמרתי שאתה שחצן, אמרתי שהסגנון שלך יש בו משהו יהיר, מתנשא ויש הבדל דרדק בחר לענות לך כפי שענה, אני יכולה להבין מה גרם לו לכך אפשר שהסגנון שבחר גם הוא היה מוגזם אבל זה בא כתגובה, והעובדה שאתה מייחס את תגובתו לפורום כולו היא בעייתית לשאלתך- זה לא מילים מסויימות, זה משהו באווירה הכללית. לא ניסיתי לשנות אותך, רק שים לב שאתה כן מעיר לאחרים ומנסה לומר להם איך לדבר, ולא שואל אותם מה גורם להם לדבר כך.... אני נוטה להאמין שאכן לא התכוונת להיתפס כשחצן...... וישירות היתר שלך היא שמרגיזה , ונתפסת כ על גבול החוצפה. ובכלל, שחצנות על הרוב מכסה על תכונות הפוכות לחלוטין. כל טוב.

sleeper1111

New member
אני מעריך

ישירות SORRY...אני יודע שזה לא קל לחלק מהאנשים להתמודד עם ישירות. אבל אני מעדיף לחיות בעולם בלי מסכות. אני מעדיף להיות אמיתי ולדבר עם אנשים אמיתיים. אני ממש לא אמרתי שהפורום מזלזל...אני אפילו מודה מאוד לשייקה וגם לך שאתם עוזרים לי. פשוט חלק מהאנשים צריכים לשאול שאלות לא קשורות וסליחה...אני חייב לענות להם. למה ? כי הם צריכים לשאול את עצמם למה הם שואלים שאלות לא קשורות? מה הם מנסים להשיג בזה שהם כותבים הצורה צינית. מותר לי לכתוב ביקורת על ספרים. אם למישהו לא נראה...שיקבל את זה שזו ראיית העולם שלי. ולפי מאמרי הפורום יש כאלה שמסכימים איתי. אני אומר לאחרים איך להתנהג ? אני שואל שאלות...שאלות שהתשובות הן רק בשבילך.ואני כן שואל אחרים מה גורם להם לומר את זה, אני שואל אותם מה המטרה שלהם בשאלה הזו..גם אותך שאלתי. אף אחד לא ענה לי. ובקיצור, הישירות שלי מעצבנת אותך ? באותה מידה אני יכול לומר שההכרזות שלך מעצבנות אותי. את מכלילה בלי סוף...הנה מסקנה. יש שימוש להכללות...רק תחשבי על זה שאם למשל את אומרת למישהי "את ביקורתית". תארי לעצמך שהיא עכשיו ממש תופסת ממך ומעריכה אותך. את למעשה פגעת בה, בלי שהיא הבינה בכלל למה היא ביקורתית. עכשיו, יכול להיות שהיא תשנה את ההתנהגות שלה, אבל לא בהכרח ההתנהגות שאת מגדירה אותה כביקורתית. באותה מידה...זה כשאת אומרת למישהו שחצן..זה פשוט לא עוזר לדעתי. וסתם מעלה מלחמות ללא סיבה. ואם מישהו באמת יפגע, לא חבל ? אני מבין שאת כועסת על זה שאני מנסה לחנך אותך ? אולי זה ? לומר לאנשים איך להתנהג ? מה לא בסדר ? ואם אני לא אגיד, לא אומר לאנשים מה לדעתי צריך לומר ? זה היה עולם טוב יותר ? לדעתי לא. עולם שבו אנשים עונים תשובות לא רלוונטיות ? מנסים להילחם אולי על האגו שלהם ? מנסים להוכיח את המומחיות שלהם ע"י הנחתה בערך של אחרים ? לא עולם לטעמי. באותה מידה שאני מעיר לאנשים ומסביר להם מה הם עושים ואולי מנסה לעזור. גם את מעירה.

טלי06

New member
דבר שני

הביקורת הכי חריפה נכתבה כאן דווקא על הספר שממנו כה נהנית שזה הספר של איילון,- הכל כתוב שהעריכה שלו אם תסלח לי מתחת לכל ביקורת ויש הסוברים שחלקים גדולים הועתקו אצלו מחנה קורן נדמה לי שדווקא על הספר של ח. קורן נכתבה ביקורת חיובית. הספר של ורדי הוא מצויין, אבל זהו לא ספר שנועד ללמד את יסודות הגרפולוגיה אם כי יש בו גם פרק כזה. התחושה היא שבתור מתחיל אתה ישר רוצה להיכנס כבר לעומק הדברים והשאלה אם לא עדיף להיכנס בהדרגתיות שאלה נוספת האם אתה חושב שתוכל ללמוד בעצמך את החומר, אוליי כדאי לך לפנות לקורס מתאים ביחס לספרים שוב- הספר של ח קורן לדעתי הוא אכן שטחי משהו ועם זאת ספר קליל שיכול לתת מושג למי שאין לו שום רקע, ויש ספרים נוספים שלא הוזכרו כאן, בסגנון הזה. לגבי הספר על יונג אני לא ממש בטוחה אם אין לך רקע מתאים בגרפולוגיה, האם תוכל להתגבר עליו מההיצע הקיים בעברית אישית הייתי ממליצה לך על "האדם וכתב ידו" של אודם עם כל הארכאיות של השפה, זהו הספר היסודי ביותר לטעמי שקיים בעברית.

sleeper1111

New member
תודה...

על ההמלצה... יש לי כבר ספרי בסיס, ואין לי בעיה לשקוע בעומק של הגרפולוגיה. שוב, על "הכל כתוב" כתבתי שהוא ספר מעולה מבחינת סדר, אירגון. לא מבחינת תוכן. למרות שמבחינת תוכן הייתי אומר שהוא יותר טוב מחנה קורן "גרפולוגיה" (אולי יש לה ספרים אחרים יותר טובים) אבל זו רק התרשמות, לא סיימתי לקרוא את הספרים. אני לא חושב שדרוש לי קורס כרגע, אם אני לא אגיע לתוצאות הרצויות, אני אשקול קורס. ושוב תודה..אני אבדוק על הספר. השאלה היא האם הספר כתב הנפש, מקשר בין כל ארכיטיפ לצורת כתב. או שהוא רק מדבר על ANIMA ANIMUS ומושגים כלליים של יונג ?

טלי06

New member
על הספר

הספר נכתב בנפש- כן, בהחלט נותן איפיוני כתב לארכיטיפים השונים, כהגדרתך אבל קח בחשבון זה לא ספר למתחילים אלא ספר שמתמקד יותר בתורתו של יונג ולימוד יסודות הגרפולוגיה זה עניין אחר שוב- השאלה האם תוכל להשתלט על הספר, גם בלי ידיעת היסודות. בכל מקרה אם אתה נורא מתעניין ביונג אין ספק שהספר מתאים לך. לדעתי הספר השני של איילון , אגב, הוא טוב יותר, מהראשון. ("מעבר לכתוב"). יש גם את החוברת של דנה גרניט, נדמה לי שהיא נמצאת ברשימה.

sneakers

New member
המלצה לשמוש עם הספרים שקנית

תראה, אם אתה הולך לצפות באחד מתהלוכות העדלאידע המתקיימות בפורים קח את הספרים, תניח אותם על המדרכה ותעלה עליהם על מנת שתוכל לצפות ללא הפרעה. כך לפחות רגליך יעשו בהם שמוש שהרי לפי התנסחותך לא נראה לי שראשך כשיר לכך. ולעצם הענין הספר של חנה קורן הוא לא רע לחובבנים מתחילם והוא נותן טעימה בלבד. הספר השני מסביר בצורה פשוטה את תאורית הפוטנציות של אודם. אבל אני יוצא מתוך הנחה שלא תתחבר גם למה שאמרתי אז שיהיה לך חג פורים עליז ושמח.

המלצות לספרי מבוא למתחילים

דברים שכתבתי בפורום בתאריך ה-2.1.05 . כן ניתן למצוא בארכיון התייחסויות אחרות שלי לספרות המקצועית, אם תעשה חיפוש תחת שמי + ספרים. הנה ההודעה: הספר של ורדי מצויין, אבל הוא לא בדיוק ספר מבוא למתחילים. הוא עוסק בעיקר בהצגת הטיפולוגיה של אודם, בשפה שווה לכל נפש, ותוך הדגמה טובה של היישומים שלה לתחומי האבחון השונים (תעסוקתי, פתלוגיה וכדו'). כך גם ספרה של דבורה הראל, "נכתב בנפש", שמציג בצורה בהירה את הפסיכולוגיה של קרל יונג ואת ביטויה בכתב. כדי לקבל תמונה מאוזנת על הגרפולוגיה, כדאי לקרוא הן על האסכולה הגרמנית והן על הצרפתית. הספר הקלאסי על הגרפולוגיה הגרמנית הוא: klara roman, Handwriting - A Key to Personality ניתן להשיג בחנויות יד שניה ברחבי העולם (אני מצרף קישור לאתר לאיתור ספרים משומשים). כן ניתן לעיין בעברית, בספרו של ד"ר יוגב, גרפולוגיה מעשית, רק שהספר אזל מזמן, וקשה מאד להשגה. על הגרפולוגיה הצרפתית (שמשלבת אלמנטים מן הגרפולוגיה הגרמנית) מומלץ: 1. J. Peugeot, Manual of Graphology 2. Beauchataud, Learn Graphology ניתן להשיג בהוצאת Scriptor של האקדמיה הבריטית לגרפולוגיה, שתרגמה מצרפתית והוציאה את הספרים, או באמזון אנגליה. נדמה לי ששלושת הספרים הנ"ל מצויים גם בביבליוגרפיה של האגודה לגרפולוגיה מדעית בישראל.

וספרות נוספת על הגרפולוגיה הגרמנית

מי שקורא את פוקורני ואת אודם (ביחוד "האדם וכתב ידו") יקבל פירורי מידע על הגרפולוגיה הגרמנית, אבל שום סקירה מסודרת וממצה. גם באנגלית יש ספרים של כותבים ששוחים בגרפולוגיה הגרמנית (למשל יעקובי וקלרה רומן), אבל הם לא מספקים סקירה שכזאת. לאחרונה יצא באנגלית הספר "Graphic Gesture - Creative Gesture" של Nicole Boille (תורגם מאיטלקית ע"י הוצאת סקריפטור), שבו יש פרק שסוקר בתמציתיות את הגרפולוגיה הגרמנית, אבל מקריאת הפרק - המחברת עצמה לא יודעת הרבה על הגרפולוגיה הגרמנית (היא אפילו אינה קוראת גרמנית). קצת יותר מידע ניתן ללקט ממאמרים שונים שפורסמו בכתבי עת ומאספים גרפולוגיים. בעברית יש כמה מאמרים בחוברות האלג"ם: על פופאל ע"י חוה רצון (חוברת 5); על הריתמוס בגרפולוגיה הגרמנית ע"י דפנה ילון (חוברת 5) ועל משנתה של אורסולה אווה ללמנט ע"י ד"ר מרתה בן-אסא (חוברת 9). על אורסולה יש גם ספר מתורגם לעברית, אם כי בצורה משובשת למדי. יש גם כמה מאמרים רלוונטיים באנגלית (רשימה לא ממצה): 1. Classic Schools of Graphology של תיאה שטיין-לוינסון, בספר: Scientific Aspects of Graphology. 2. המאמר של דפנה ילון על הייס בחוברת שבעריכתה של הקולקויום הבין-לאומי לגרפולוגיה. 3. Ground Rhyth - A German Destiny מאמרה של אורסולה אווה למננט על מקצב היסוד של רודה ויזר, שפורסם ב-Graphology ינואר 91. כמובן, שאף אחד ממאמרים אלו אינו ממצה ואינו יכול להוות תחליף להצגה שיטתית וממצה של הגרפולוגיה הגרמנית. דפנה, שהיא המומחית בארץ לגרפולוגיה הגרמנית, תוכל אולי להצביע על כמה מאמרים נוספים, מעטים. ספר מלא על הגרפולוגיה הגרמנית, יש רק בצרפתית: La grqphologie allemande - Ses Tendances, ses lignes de force (הגרפולוגיה הגרמנית - עוצמתה והזרמים השונים שלה) של Catherine de Bose מקווה שעזרתי במשהו שייקה

sleeper1111

New member
תודה על

התשובה הרצינית יותר... מה עם ספרים מקיפים בעברית ? לא קיימים ? כולם רק למתחילים ? לגבי ספרים באנגלית, אין ספרים מקיפים על הנושא ? לפי מה שאתה כותב יש ספר לכל תחום (גרמני, צרפתי...) יש איזה מקום שמשווה את הנושאים ? מה ההבדל באופן כללי בין הגישות, ואיזו גישה מומלצת? אני מעדיף ספרים באנגלית כמובן, ולא צרפתית או גרמנית...אין איזה ספרים "חזקים" ? שאפשר לומר שהם ממש חובה ? תודה!

בעברית יש את פוקורני ואודם

בעיקר "גרפולוגיה שיטתית" של פוקורני, שקשה להשיגו וכתוב בסגנון ארכאי ומסובך. וכן את "כתב יד ואישיות" של אודם, שהוא יסודי ומעמיק אבל מסובך יחסית לקריאה, וגם חד צדדי בגישתו. בדרך כלל הספרות נחלקת בין ספרים לפי השיטה הגרמנית (כולל אודם ופוקורני) ואלו לפי השיטה הצרפתית, פשוט מעט מאד אנשי מקצוע בקיאים בשני הזרמים. מקווה שעזרתי פורים שמח שייקה

sleeper1111

New member
יונג

אני מאוד מעריץ של יונג... הבנתי שהספר "כתב הנפש" עוסק ביונג וגרפולוגיה יש לך מושג מה מדובר בספר ? מקשרים שם ניתוח גרפולוגי לארכיטיפים ? כלומר מהכתב יהיה ניתן לזהות את חלקי הארכיטיפים שמרכיבים את הבנאדם ? יש גישה גרמנית/צרפתית שעוסקת ביונג ? אני פשוט פחות חובב של פרויד...

למעלה