קניתי היום X EVO ואבוי...

ewinberg

New member
קניתי היום X EVO ואבוי...

יש ל כאבי גב עליון מהנסיעה (נסעתי נסיעה של 40-50 דקות...)
מה עושים? למה זה קשור? אני הולך עכשיו לסבול ככה לתמיד? אודה לכל טיפ...

orgeva

New member
הכל בסדר,לא קשור לקטנוע,לגוף לוקח זמן להסתגל

לתנוחת הרכיבה.

תוך שבוע שבועיים רב הסיכוי שהכל יהיה בסדר.

תתחדש תהנה,וסע בזהירות.

פרארי1

New member
שנה תנוחת רכיבה

אני הייתי עושה על הפיאג'ו טיולים של 400-600 קילומטר ביום ולא כאב לי כלום.
שב זקוף, מרפקים בגובה הכידון מבלי לאחוז בכידון חזק מדי, קח את הרגליים אחורה כך שתקבל זווית של 90 מעלות בברכיים, זו גם תנוחה טובה יותר לגב וגם מאפשר לך להשתמש בברכיים כדי טיפה להרים את הישבן במעבר מעל מהמורות וכך להפחית את המכה שעוברת לגב.

מעבר לכך, אחד הדברים שמלמדים בקורס רכיבה מתקדמת, זה לשבת נכון - עוד סיבה ללכת לקורס הזה שנותן עוד הרבה דברים שחשובים לשיפור הרכיבה והשליטה בכלי, וכתוצאה מכך גם הבטיחות וההנאה שלך.

jekyll1

New member
בינתיים עד שתתרגל

בדוק לחץ אוויר בגלגל האחורי. יתכן אולי שהוא גבוה. אם ניתן במסגרת הלחץ המומלץ להוריד הרכיבה תהיה רכה יותר.

פרארי1

New member
29/32

בהתאם למשקל הרוכב, העדפות אישיות והרכבה - כן/לא, אפשר להעלות או להוריד בכמה PSI, אני הייתי רוכב עם 32/35 בדרך כלל.

jekyll1

New member
קשור למשקל הרוכב

פרארי חי חיים טובים ולפיכך צריך לחץ משופר בצמיגים. אלו שחייהם קשים וספרטנים חוסכים באוויר

הנסיך.

New member
אם אתה רוכב חדש - אתה תתרגל

אם אתה רוכב וותיק - יש מצב שפשוט הקטנוע לא נוח לך, לא סוף העולם (ובשביל זה, בין היתר, יש נסיעות מבחן)
נסה לשחק קצת בתנוחות כמו שהציעו לך, מסתדר - הרווחת
לא מסתדר - וותר על חביב הפורום וקנה קטנוע אחר שכן מתאים לך...

אתה יודע לשחזר את התנוחה בה ישבת? אתה יכול לספר עליה יותר?

uri ar

New member
תרפה תרפה...

לפעמים בעיקר בכלי חדש מתוך לחץ אוחזים חזק מידי בכידון או מכוותים את השרירים בגב/רגליים/צוואר. שים לב שהכל רופוי במידה הנכונה כשאתה רוכב.

drspoonmd

New member
מנסיון דומה... הקשח את הבולמים לדרגה 3

כאשר רכשתי את האקסבו 400 שלי לפני שנה הייתה לי אותה תופעה... אחרי כ30 דקות נסיעה כאבים בגב אבל בבירור כאבי שרירים ולא חס וחלילה חוליות

לא ידעתי מה לעשות עם זה אבל במקביל על מנת לשפר יציבות הקשחתי את הבולמים ל3... במקרה גיליתי שגם כאבי השרירים נעלמו
כנראה כשהבולמים על 1 הטווח שלהם יוצר הרבה תזוזה אנכית בשרירי הגב מצד שני ב3 הזעזועים קצת יותר מוחשיים אבל עדיין בקטנה.... תנסה תראה

ewinberg

New member
תודה

תודה לכל העונים והתמיכה, אני נהג ותיק ולא חדש, אני אנסה את עניין הבלמים וגם אבדוק לחץ אוויר
עוד לא יצא לי לעשות עוד נסיעה ארוכה...

למעלה