קניית IPOD דרך האינטרנט

יוני205

New member
קניית IPOD דרך האינטרנט

אני מעוניין להזמין iPOD דרך האינטרנט. מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? (בכל אתר באינטרנט שבו ביקרתי המכשיר נשלח רק לאירופה או אמריקה). תודה!

TheRealDeal

New member
תשובה + שאלה

קניית איפוד בחו"ל לא יצא ממש יותר זול במחיר.. כולל משלוח, מיסים וכו' זה יוצא כמו המחיר בארץ אם לא יותר יקר... יש מכירה של יבואנים אפורים (לא הרשמיים) שזה יותר זול בעיקרון... בנוגע לאחריות? תבדוק אם שווה לך לוותר על אחריות של "ידע", אני אישית קניתי פה, זה עדיין לא הגיע אבל אתה יכול למצוא גם כאן (חלק מהאיפודים בחנות השנייה הם HPOD, שהוא אותו הדבר כמו איפוד רגיל לפי מה שהבנתי.. אבל לא לקחתי סיכון והזמנתי IPOD מקורי). אם יש לך קרוב שנוסע לחו"ל בזמן הקרוב, יצא לך משתלם לבקש ממנו לקנות לך... או שגם על זה משלמים מס? אני לא יודע
שאלתי היא: נגיד שאני מזמין מTHEISTORE ציוד לאיפוד, ISKIN ומחזיק לאיפוד לספורט (ARMBAND), המחיר יוצא 55$ וכולל משלוח 65$, משלמים על זה מיסים כלשהם או שזה המחיר הסופי?

weird dust

New member
אין על זה מיסים שידועים לי

זה ללא הגדדרה שמצאתי אז אני לא חושב שיש על זה מיסים. אבל זה רק לדעתי. כל כניסת אי פוד לארץ מחול מחוייבת במס הבדל בין הזמנה לחבר יביא לי זה שחבר לרא תמיד מקשיב לחוק ומבריח אני יזכיר שבממקרה ותופסים זה קנסות והכל. (גם חברי כנסת כבר נתפסו מביאים לארץ קופסאות סיגריות מעל המותר אז לחשוב אם זה כדאי)

weird dust

New member
תגובה קצת מיותרת

הכוונה היתה לתת דוגמא לזה שניתן לתפוס אותך במכס. אתה יכול לעשות את השיקול שלך עם להבריח או לא להבריח לארץ את האי פוד. יש עליו 33 אחוז מכס וזה מה שאתה צריך לדעת וזהו. מכאן זאת בחירה שלך. (היות והפורום לא פוליטי אל תערבו את שחיתות חברי הכנסת וזאת היתה דוגמא פשוטה שכולם מכירים זה עדיף מאשר שאני יספר על דוד מהסופר שניתפס ולכם אין מושג מי זה)

TheRealDeal

New member
תודה על התשובה

אני לא הזמנתי IPOD מחו"ל מהסיבה שאני לא מוכן לקחת את הסיכון שהוא לא יעבוד וגם שההבדל במחיר לא יוצא מאוד משמעותי... אה ובשביל USB2 צריך צ'יפ או משהו מיוחד? כי אין לי אותו לפי דעתי... מישהו אמר לי את זה, אם צריך משהו בשביל זה מה מחירו?

weird dust

New member
האחריות של אפל היא בין לאומית

המחיר יכול לצאת זול יותר ב100 שקל בערך. בשביל יו אס בי 2 צריך כרטיס מיוחד שקונים בבערך עד 100 שקל ממה שאני זוכר ובמצב כזה אולי יהיה עדיף לחשוב על פייר וויר.

JustThomas

New member
רוב המחשבים החדשים באים עם USB2

ולדעתי זה יותר משתלם כי יהיה לך אופציה לעוד כל מיני חומרות כמו Disk On Key וכאלה.

TheRealDeal

New member
חח ההוצאות על האיפוד לא נגמרות

יש דרך לבדוק אם מותקן על המחשב שלי הכרטיס הזה לפני שאני סתם מוציא עוד 100 ש"ח?מתי בכלל יצא התקן הזה של USB2? כי קניתי את המחשב שלי לפני שנה ו3 חודשים בערך ומאז רוב המפרטים של המחשבים בערך אותו הדבר.. חוץ מכרטיסי מסך שמשתנים כל פעם

Shreky

New member
אז סביר להניח שיש לך תמיכה בUSB 2.

בשביל לבדוק, תסתכל בספר של הלוח אם שלך או קרא על המאפיינים שלו באתר של החברה של הלוח אם (לפי הדגם של הלוח כמובן).

אם יש לך פי סי

אין פשוט מלדעת איזה יו אס בי יש לך: לך ללוח הבקרה, ומשם למפרט החומרה, ומשם למנהל ההתקנים. יש שם רשימה מלאה של כל מה שיש לך במחשב או בשפה של בני אדם control pannel system hardware device manager אמור להיות מצוין שם אם יש לך יו אס בי או יו אס בי 2

Shreky

New member
דפנה,

לא תמיד מצוין שם בדיוק איזה גרסאת התקן יש לו במנהל ההתקנים (Device Manager). יהיה כתוב לו שם Universal Serial Bus ואיזה צ'יפ יש לו שנותן את התמיכה בהתקן זה.

למעלה