קניית שלד

guymeravi

New member
קניית שלד

שלום לכולם, אנו מעוניינים לקנות שלד במושב בשרון,ויש לי מספר שאלות לגבי ה"כלה" 1. השלד עמד במשך כ 6 שנים במצבו הנ"ל- האם יש בעיה אקוטית עם שלד כזה ? 2. מה דעתכם על תיכנון הבית ? גודל חדרים , מטבח ? סלון ? -- רקע- **אנו זוג עם 2 ילדים בני 3.5 ושנה וחצי נכון להיום .... התיכנון הוא לפחות עוד 1 ***סה"כ גודל הקומה הראשונה 164 מטר וקומה 2 80 מטר -- ** אנו חושבים להשמיש רק את הקומה הראשונה בגלל תקציב ואו ללהכין יחידת דיור למעלה.( אנו מתכוונים לפרק את המדרגות בקומה הראשונה ולתכנן מדרגות שיוכלו להוביל ליחידה למעלה.. רעיונות יתקבלו בברכה-- רק להתחשב בזה שלא ניתן להוסיף מדרגות חיצוניות) *** כל רעיון יתקבל בברכה**** תודה מראש גיא

gevayu

New member
לא מבין גדול בעניין אבל...

מתוך הנחה שמדובר במגרש של המינהל, קח בחשבון את הכסף שתצטרך להוסיף למינהל עקב הארכת חוזה הפיתוח עימם. משהו כמו אחוז ורבע על כל שנה רטרואקטיבית מסיום החוזה הראשוני לפיתוח. עם זאת, ייתכן מאוד שהם "עצרו את הסטופר" עם המינהל בעניין הבנייה כי הם כבר אחרי שלד וגג. נוסף לכך, בדוק כמה הוון אם בכלל מהבית. סביר להניח שהתעריף לפני שש שנים היה נמוך משמעותית מהיום. בהצלחה

msvnk

New member
תראה

אני גם לא מבין גדול. אבל זה ששלד עומד ככה לא מזיק לו, אלא אם כן את המתכוון לעשות שימוש בהתחלות של עבודות גמר שהחלו בהן. נהפוך הוא, קרוב לוודאי שהבית יהיה תשתית הרבה יותר אמינה לעבודות גמר כי הוא כבר "עבד" מספיק זמן כדי להתייצב כמו שצריך. בכל מקרה כמובן שמהנדס מטעמך צריך לבדוק את השלד, גם כדי לוודא שהבנייה נעשתה בצורה תקינה וגם כדי לאמת שאכן אין בעיות שנובעות מכך שהיה חשוף לאקלים, לא שצריכות להיות כאלו לדעתי. אגב, עושה רושם של בנייה דווקא מאוד נקייה. על תכנון קשה לי להביע דעה.

Z ליאור

New member
../images/Emo18.gifלא לקבל עצות וירטואליות ,חובה

בדיקה מקיפה עם עו"ד לגבי המצב המשפטי של השטח עלויות מול מינהל טאבו וכו,. בדיקה של מהנדס היא בגדר חובה בדיקה מקיפה של השלד מצבו .האם יש חריגות מקו בנין וכו' בהצלחה

avi5199

New member
../images/Emo45.gif ובנוסף

אתה חייב שתהיה לך כל הניירת : גרמושקה חתומה אישור בניה אישורים על בדיקות הבטון אישור של המפקח על הבניה שבדק את היסודות בזמן היציקה חתימה של קבלן רשום שבנה את השלד חתימה של החשמלאי שעשה הארקה ליסודות אחרי כל זה אתה חייב לבדוק את השלד, במיוחד ממד, ואינסטלציה . אם תחסר לך חתימה או אם יהיה חסר משהו או משהו לא תיקני לא תוכל לקבל טופס 4 בסוף הבניה.

guymeravi

New member
ליקוי שמצאתי - ברזל חשוף

בבדיקה ראשונית שלי ראיתי ברזל חשוף בחגורה חיצונתו ובמקומות בודדים שונים. לאחר התיעצות עם קבלן גמר שראה, הוא אמר לי כי צריך למרוח חומר מיוחד על כל הברזלים ואז לטייח ולא, הטיח יתפוצץ. משהו מכיר בעיה זאת האם הפיתרון נכון ? תודה גיא

msvnk

New member
להכל יש פתרונות

בסה"כ צריך לשקם חגורה, זה לא הליך מסובך. מנקים את החלודה, מורחים חומר נגד חלודה על הברזלים וממלאים בגראוט או משהו אחר שיכול להוות תחליף חזק. בכל אופן, בשביל זה תיקח מהנדס או איש מקצוע אחר שיכול לחוות דעתו על כל פגם אפשרי בקונסטרוקציה ובביצוע שלה, שיסקור את כל הנכס וכך גם לא תדאג, וגם תדע מה עלויות שיקום פגמים אפשריים, שיהיו חלק מהמקח בהליך הקנייה. ובהערכת המחיר בכלל.

avi5199

New member
זה לא רק בעיה של ברזל חשוף

זה מילוי לא טוב של תבנית היציקה ונראה כמו עבודה מאד רשלנית בזמן היציקה , אם זה קיים בעוד מקומות זה צריך להדאיג. אם לא השתמשו בויברטור והבטון לא מילא טוב את התבניות חללים כאלה יכולים להיות בתוך היציקות של עמודים וחגורות ולא יראו אותם מבחוץ והיציקות יהיו חלשות מהמתוכנן.

זהבה נ

New member
חשוב לבדוק תמי היה הקונסטרוקטור לשלד

מאחר והוא אמור לחתופ על כל הטפסים החשובים לנושא האיכלוס מה נשנקרא טופס 4 בסיום הבניה. כמו כן כל נושא הממ"ד חשוב שיהיהי לך את כל הדרוש לטופס 4 החל מסוג החלון והאיטומים לדלת ולפתחי האיוורור... במצב כזה אתה הוא זה שתסיים את הבניה למעשה ולכן חשוב שכל הדרוש לנושא טופס 4 יהיה חל על המוכר מאחר והוא זה שבנה את השלד לבית חשוב שהוא יהיה האחראי ולכן כדאי לך ליצור קשר עם האדריכל ועם המהנדס שליוו את הבניה של השלד מכמה סיבות אחת והיא שהם אמורים להמשיך ללוות את הפיקוח העליון של הבניה והשניה יש הרבה מידע שחסר לך ונמצא ברשותם והוא מאוד חשוב לצורך ההמשך לפחות או יותר נכון לצורך הסיום. גם אם יש מצב שבעל הבית לא סגר איתם את החשבון חשוב לשוב ולשלם להם לריענון הזיכרון והתוכניות כי מה שיש ברשותם מידע ותוכניות מאוד חשוב לך להמשך וכדאי להשקיע בזה על מנת לפחות לססיים כהלכה את הבניה המתוכננת. בנושא כיצד נראה השלד כל מהנדס יכול להגיב על פי ראיה מקרוב ולא על פי תמונות ולא צריכה להיות בעיה אפילו אם יש פה ושם ברזל חשוף לכל נושא יש פתרון ולדעתי הלא מקצועית אני חושבת שבסוג אדמה עובדת גם אם לא סייו את הבניה ונותר שלד עומד זה יכול לעשות לו טוב כי הביית בעתיד יהיה עם פחות סדקים שנוצרים כמעט בכל בית חדש לאחר שנה שנתיים בבית רגיל, אצלך הם לא יוצרו שוב כי הם כבר יטוייחו בטייח.

guymeravi

New member
מה היא רשימת בדיקות אישורים וחתימות לטופס 4 ?

אילו בדיקות,אישורים וחתימות צריך לטובת קבלת טופס. כמו כן אלו חתימות ואישורים צריך לבקש ממוכר השלד בכדי למנוע בעיות בעתיד.... אתמול בדק את השלד מהנדס מומחה, ולהערכתו השלד במצב סביר בהחלט. היו מספר בעיות שניתנות לפיתרון. באופן כללי, המהנדס אישר את טיב הבניה. כאשר אני אקבל את הדוח המפורט, אשתף בנקודות העיקריות. תודה לכולם. גיא

guymeravi

New member
מה היא רשימת בדיקות אישורים וחתימות לטופס 4 ?

אילו בדיקות,אישורים וחתימות צריך לטובת קבלת טופס. כמו כן אלו חתימות ואישורים צריך לבקש ממוכר השלד בכדי למנוע בעיות בעתיד.... אתמול בדק את השלד מהנדס מומחה, ולהערכתו השלד במצב סביר בהחלט. היו מספר בעיות שניתנות לפיתרון. באופן כללי, המהנדס אישר את טיב הבניה. כאשר אני אקבל את הדוח המפורט, אשתף בנקודות העיקריות. תודה לכולם. גיא

בינא

Member
בדיקות ואישורים על בניית השלד לטופס 4

1) תוצאות בדיקות יציקות יסודות, קורות ורצפת יסוד, ממ"ד - רצפה, קירות ותקרה, עמודי המבנה, רצפת הביניים, תקרה. התוצאות צריכות להתקבל ממעבדה מוכרת כמו "איזוטופ", מכון התקנים, הטכניון ויש עוד כמה... תבדוק עם מי ביצע המוכר את ההסכם. 2) אשור פינוי פסולת (כמה טון פונו), מאתר פסולת בניה מוכר. מי שיכול לספק את האישור הזה הוא מפנה הפסולת, בעל המכולה. המוכר חייב להשיג את האישור הזה. 3) אישורי מפקח* או מהנדס/הנדסאי בנין על שלבי הבניה: עם גמר יסודות (כלונסאות או אחר); עם גמר רצפת קומת קרקע; עם גמר יציקות הממ"ד; עם גמר בניית השלד. * אם היה מפקח או המהנדס המתכנן מעורב וזה שאישר את היציקות, הייתה לו חובה לדווח על טפסים שנמסרו למוכר יחד עם קבלת היתר הבניה, על התקדמות העבודה לפי השלבים הנזכרים למעלה או חלקם הגדול. אם מולאו טפסים כאלה ונשלחו בפקס לועדה, יכול להיות שהם קיימים בתיק של המפקח של הועדה. בכל מקרה, על המוכר להמציא העתקים של אישורים אלה. בהצלחה

זהבה נ

New member
לכל ועדה יש גם דרישות נוספות ברשימה מפורסמת

תגשו לוועדה לתכנון ובניה באזור שאליו שיך הבית שאתם מתכונים לרכוש ותבקשו מה היא רשימת הדרישות לטופס 4 לאיכלוס. אני בונה באזור הפיקוח של הועדה לתכנון "שרונים", כך שאצלם בכניסה ממש יש פקידת קבלה שניתן לבקש אוה ולקבל ממנה את הטופס שמורכב מארבע או חמש דפים של רשימת דרישות וזה כולל את החלקים של המקלט ומי שאחראי קונסטרוקטור לבניה של השלד שחתום על תוכניות ההגשה לוועדה ובשרונים הוא אמור לחתום מול יו"ר הוועדה בשרונים כך שאני לא יכולה להתחיב מה נדרש באזור שלכם כי לא כל הדרישות אותו הדבר בכל וועדה יש תוספות משלה וקביעות שהיא כוועדה מחליטה לבקש, כך שהכי טוב עבורך לגשת בעצמך לוועדה וגם למועצה המקומית או למזכירות המועצה האזורית או מחלקת ההנדסה בעירייה ולשאול האם חייבים משהו עבור הבניה או המבנה כי לעתים יש התחייבויות לבנות תוך תקופה מסויימת ואם לא עושים זאת יש קנסות וכדומה, אתה מבחינתך אמור לבדוק כל דבר אפשרי ברשויות בכדי לא לגלות "שפנים" בכובע.... על כך נאמר : "סוף מעשה במחשבה תחילה..... ויפה שעה אחת קודם.... זו יכולה להיות עיסקת חיים שלכם ולחסוך לכן הרבה זמן ומאמצים לכל נושא התכנון והרישויי ובנייית השלד כי מעכשיו לאחר שתרכשו את השלד והמגרש אפשר שתוך תקופה מאוד קצרה תוכלו להיכנס לגור בתוכו תוך חצי שנה או אפילו פחות מזה תלוי עד כמה תשנו אותו ותחליטו לשנות את המקור המתוכנן וכמה יידרש לשינויים, אם אין לכם בעיה כספית לסיים בצורה רצינית וטובה ניתן תוך כשישה חודשים בעבודה אינטנסיבית ואתם בתוך הבית. בהצלחה,

למעלה