קניית שלד

guymeravi

New member
קניית שלד

אני בשלבים האחרונים של עסקה לקנית שלד. אלו מסמכים ואישורים עלי לבקש מבעל הנכס ?

calya

New member
אם אתה בשלבים הסופיים אז בטח יש לך עו"ד

והוא זה שצריך להגיד לך. ואם אין לך כזה אחד (עו"ד בכלל או עו"ד שמבין מספיק בשביל לוודא שאתה לא נדפק) תשיג אחד ומהר. רעיונות בפורומים זו ממש לא הדרך במקרה הזה.

ITCHAKG

New member
בנוסף לדבריה החכמים של CALYA

קח מהנדס מקצועי ולא ב"חצי מחירשיבדוק את השלד ותכניות הקונסטרוקציה

guymeravi

New member
עו"ד זה בטוח אבל..

עו"ד זה בטוח ויש לי אחד כזה ממש מעולה!!! יש לי רשימה של מסמכים ובדיקות כגון: 1. אישור מינהל 2.תשלום אגרת בניה וביוב 3. בדיקת איזוטופ על הבטונים 4. חתימת מהנדס על היציקות 5.חתימת אישור פיקוד העורף על הממד .6. תשלום היוון לבניה 7. בדיקת חריגות 8.חתימות שכנים 9. 10. עזרו לי להשלים בבקשה...

mol3

New member
כמו שכתב יצחק

קח מהנדס מטעמך, שיבדוק פיזית + תכנונית + אישורים את השלד. השאלה היא באיזה מצב השלד. האם יש חיפוי טיח ? אם אין, אפשר לבדוק יותר טוב. מצד שני, אם אין והשלד היה במקום לח זמן רב, ויש בעיות סגרגציה, יכולה להיות פגיעה בזיון. כמה זמן עמד לא מטוייח ? ובאיזה איזור (יש לחות / אין לחות). האם הקבלן שבנה אותו הוא קבלן רשום ? מה נסיונו ?, מה הכשרתו ?. האם היה מנהל עבודה לפרויקט ?. או שהקבלן זרק את הפועלים ב- 6 וחזר ב- 3 ומה שהם עשו... לאלוהים הפתרונים ? מי היה הקונסטרוקטור ? מישהו עם ניסיון, ידע וביצים (שלא שם על הקבלן?) או מישהו שזה היה הפרויקט הראשון שלו וכל קבלן נובח מבריח אותו מהאתר ?. האם היה מפקח צמוד מטעם בונה השלד ? האם יש יומן אתר ? שם אפשר לבדוק אם היו דברים חריגים. ואם יש, האם בכלל מילאו אותו (כי אם לא, הוא לא שווה כלום). בנוסף, כמובן כל מה שפרטת למעלה. האם היה ביטוח ? (כיוון שאם לא יש תמריץ להסתיר נזקים/ליקויים שהיו בבנייה).

זהבה נ

New member
חשוב להותיר כספים בנאמנות לאחר קבלת טופס 4

בנוסף לנאמר לפני מפי המלומדים חברי לפורום... זה אומר שכל מה שהחוק מטיל על המוכר ישולם על ידו בכדי שלא לעקב את האישורים של העברה בטאבו וקבלת טופס4 לכשתסיים לבנות מאחר ולדעתי ייקח עוד זמן עד לסיום. חשוב להותיר סכום כסף משמעותי לצורך זה בנאמנות של עורך הדין עד שכל ההתחיבויות כולל מס השבחה ואישורים לכל הרשויות ואישור העברה הזכויות בטאבו או במנהל יבוצעו ושרק לאחר מכן הכספים שנותרו בנאמנות עורך הדין ישוחררו למוכר. במידה ולא ישולמו על ידי המוכר כל ההתחיבויות תוכל לעשות זתא מכספי הנאמנות וזה שנותר כספים בנאמנות מדרבן את המוכר לבצע את כל התשלומים כדין זה מן מנוע לסדר את הנושאים השונים כי אחריהם הוא יכול לקבל את ההפרש הכספי נהוג להותיר סכום של לפחות 50 אלף דולר בנאמנות שיספיק לתשלומים השונים המחויב על פי החוק שהמוכר משלמםאו לחילופין להחליט שזה יהיה הפיצוי המוסכם בגין שלא יבצע את ההתחייבויות על פי החוק. בנוסף ניתן להחליט על שחרור כספים בהתאם לקבלת האישורים השונים כך גם אתם תוכלו לדעת שלא יגיע פתאום חיוב כספי שלא ידעתם על קיומו או שלא ניתן להעביר את הנכס וזכויותיו על שמכם שתנהגו בו במנהג בעלים. אני בטוחה שאם עורך דין מעורב בעסקה הוא יוכל להסביר לך את החשיבות לדאוג לאינטרסים של ההשקעה שלך. ז

למעלה