קניית רכב

nir123

New member
קניית רכב

שלום רב, הנני מעוניין לקנות רכב יד ראשונה. ברצוני לדעת אלו מכוניות קטנות בסרר גודל של דייהטסו שרייד, נחשבות לאמינות ביותר, וכמובן מבוקשות לקנייה בשוק הישראלי. (שנתון 1997 - 2000) תודה מראש על עזרתכם/ן

umop apisdn

New member
סחירות ושמירת ערך.

ע"פ מחקר שנעשה (אינני זוכר מקורו), נמצאה הפונטו כשומרת הערך הטובה ביותר בקבוצת הקטנות, כשסגניתה היא הקליאו. בשנת 99 התחלפו גם הפונטו וגם הקליאו (לפונטו "SPICE" וקליאו "B") והן מודרניות ובטוחות משמעותית מהשרייד. אם קליאו, אז 1.4 16V, אם פונטו אז פונטו 80, עדיף ידנית.

מה רע ב 205?

אוטו זול שומר ערך פחות או יותר (אולי לא הכי שומר אבל בהחלט יש יתרונות בתחומים אחרים) נוח מאוד, חסכוני ואמין . עזוב אותך מה יגידו על המראה וכו´ בתכל´ס מה יהיה לך אתה מוציא על זה כסף. שיהיה בהצלחה בכל מקרה

umop apisdn

New member
מה רע ב205?

הוצגה עוד בשנת 83 בארץ, מיושנת, לא מרווחת ולא אכותית- בטח ובטח בהשוואה לפונטו ולקליאו.

itzik93

New member
רועי, אתה פשוט מטעה קוראים.

205 לא מרווחת ?
נו באמת... מיושנת ? - אומנם הצורה החיצונית כן, אבל היא עברה שידרוגים (במהלך השנים) כמו כל רכב - וגם כאן נעשו שינויים בצורת הזרקת הדלק, פנים הרכב, מנועים, תיבות הילוכים וחומרי הרכבה (פלסטיקים למינהם). להשתמש בתירוץ שה 205 "מיושנת" או "לא מרווחת" או "לא איכותית" זה פשוט הטעיה מכוונת של הקוראים - ותאמין או לא, כשמדברים על שנתונים באיזור 1995-1997 ציבור גדול עדיין מעדיף 205 על פני הפונטו או הקליאו - כמובן שלקראת שנת 2000 פיאט, רנו ופג´ו הציגו את מועמדותיהם לקראת המילניום החדש בדמות פונטו ספייס, רנו קליאו-B ופג´ו 206. אז אם הבחירה מכוונת לכיוון שנת 2000, כאן כבר יש מועמדות מודרניות - אך אם מדברים על 1997 - כאן כבר כדאי לשקול את 205 ברצינות מול הקליאו והפונטו. איציק

הוא אשר אמרתי , ואני מאלה שכתבת

שאישית מעדיפים את ה 205 על הפונטו, אולי הקליאו באה בחשבון , אבל במחיר היתרון לפיג´ו.

שי ©

New member
ומה עם בטיחות?!

ה-205 אינה מציעה שום אבזור בטיחותי, בעוד הפונטו מציעה 2 כריות ו-ABSברמת גימור HSD. לפונטו גם יתרון בתחום המרווח הפנימי. שי

שאלה חשובה, אבל אביזרים בלבד

לא הופכים את האוטו לבטיחותי יותר, זה מכלול שלם וצריך לבדוק את זה , עכ"פ יחסית למיני לא נראה לי שה 205 תקבל ציון הרבה יותר נמוך מהפונטו אם בכלל. אולי המתמחים באתרי מבחני בטיחות יחפשו ויבדקו..

itzik93

New member
זה מכלול של משתנים - עם עדיפות ל...

אלו שיש להם כריות אויר ו ABS - אין מה לעשות, מחקרים מראים בוודאות יתרון משמעותי בהיבט הבטיחותי לרכב שנפגע בתאונה ויש לו כריות אויר. אני לא יודע עד כמה ההבדלים הם קריטיים, אך בכל המשתנים האלו (של בחירת רכב) קיים גם היבט ה"טעם" של הקונה - כדוגמא: אני מנסה לשכנע את חבר שלי (סתם בתור ניסיון, אבל בטונים רציניים לחלוטין) לעבור לפונטו 75HSD עם הזרקת דלק וכו´ וכו´ ולנטוש את ה 205 (91´) שלו (הוא "בונה" להחליף אותה ב 205 חדשה יותר מדגם "FOREVER") - מה שאני לא עושה, הוא פשוט לא רוצה להסתכל על הפונטו... גם מבחינת צורה חיצונית וגם מבחינת נסיעה - לפונטו א-י-ן את הנסיעה שיש ל 205 - ויהיו אשר יהיו האנשים שיקטלו את הטכנולוגיה המיושנת של ה 205, עדיין המנוע שלה (1.4 ל´) הוא אגדה מהלכת מתחילת שנות ה 80 עד לשנת 2000 ושלא לדבר על הכיול המצויין של הגיר עם המנוע הזה, זמינות הכוח ועמידות המכלולים - וכמו שאומרת הסיסמית הידועה: נוסחה מנצחת לא משנים (ועם המנוע הזה פג´ו הצליחה בגדול !). הפונטו מיועדת לעבודה מתונה יותר - ה 205 היא סוס עבודה, עם אלמנט של הנאה מנהיגה ומרווח פנים מצויין (ההבדלים במרווח הפנים בין הפונטו ל 205 זניח לחלוטין) - כל עוד אנו חיים במדינה דמוקרטית, כל אחד יעשה מה שטוב לו
והעיקר שיצא מרוצה. איציק

umop apisdn

New member
אני לא מבין איך אתם יכולים להתעלם

מההבדל הענק בין הפונטו ל205- 12 שנה!! וזה אם מתייחסים לפונטו דור ראשון. 12 שנים של תכנון, 12 שנים של הנדסה- 12 שנים שאומרים ה-כ-ל. הפונטו בטוחה מה205 (ולא בטוחה מדי בעצמה), תחום שפז´ו לא בולטים בו. מנוע הפונטו (להוציא ה55 וה60) חזק ומתקדם בהרבה ממנוע הפז´ו (יותר כוח מנפח קטן יותר, בין השאר), צורך פחות דלק, הפונטו מרווחת יותר- ולא, זה לא זניח, היא אכותית יותר (ולא מבריקה בעצמה) ומתוכננת טוב יותר, כיאה לרכב מודרני- בדיוק מה שה205 איננה. ה205 מכונית מעולה, אבל 10 שנים ויותר לאחר הצגתה, עם כל הכבוד הראוי, היא כבר לא מה שהיתה, בטח אם נמתחים בשנתונים ומגיעים לסוף שנות ה90.

itzik93

New member
אתה מודד "אורך" או "איכות" ? ../images/Emo8.gif

כאחד שנסע על שתיהן, הפונטו עגלה.... עם כל התיכנון של פיאט....השנים....המאמצים....האיכות.... היא פשוט לא עושה את זה כמו שה-205 עושה את זה...למרות הטכנולוגיה והכל.... זו עדיין לא חוכמה להוציא הרבה כוחות סוס ממנוע קטן.... וזה עדיין לא מעיד ביחס ישיר על תצרוכת הדלק. דרך אגב - אם בתצרוכת דלק עסקינן: כמה ק"מ לליטר עושה הפונטו 75HSD בעיר ? איציק

umop apisdn

New member
אני יודע שהיא עושה בבין עירוני...

20 ק"מ לליטר (מנסיון). בעיר אני צריך לבדוק- אחזיר לך תשובה מחר. וגם לי נסיון ממושך עם שתיהן. ה205 עדיפה ללא ספק בנוחות והתנהגות- אך נחותה במרווח ובאכות. הכל יחסי.

umop apisdn

New member
הכוונה שלי היתה בהשוואה מול ה...

קליאו B והספייס, ולא בהכרח מול הדורות הראשונים. אגב, לעומת הפונטו ה205 צפופה למדי, גם אם מדובר בדור הראשון. ולאיציק- קיבלת את הדוא"ל ששלחתי לך?

למעלה