קניית קטנוע משומש

Everest10

New member
קניית קטנוע משומש

היי חברים,
אני מתכנן לקנות את הקטנוע הראשון שלי, הרבה אמרו לי שלא כדאי להשקיע הרבה בקטנוע ראשון, בטח שלא לקנות חדש מהניילונים. לכן החלטתי להקציב סכום של 5000 ש"ח עבור קניית קטנוע יד שניה. השימושים שלי הם נסיעות בתוך העיר וגם מחוץ לעיר כמו מתל אביב לפתח תקווה ואפילו לכפר סבא. חשבתי לקנות את סאן יאנג מיו 100 סמ"ק שעלותו 5200 לשנת 2006, אבל ראיתי קטנועים בשנה יותר חדשה עם מחיר זהה ואף פחות.
באתי להתייעץ אתכם מה הקטנוע הטוב ביותר יד שניה שאוכל לרכוש בתקציב של 5000 ש"ח כשהשימושים שלי הם נסיעות בעיר וגם נסיעות מחוץ לעיר שהמקום המרוחק ביותר הוא מתל אביב לכפר סבא. אני מעדיף שהקטנוע יהיה זריז עם פתיחת מהירות גבוהה.
אשמח לשמוע מכם הצעות רלוונטיות.

פרארי1

New member
רד מהמיו

הוא לא מתאים ליציאה מחוץ לעיר.
לך על דגם שמוכר כסוס עבודה אמין, למשל קימקו מובי או סאן יאנג דיוק.
הם זריזים מאד בעיר ויכולים לצאת גם מחוץ לה, למרות שהייתי משתדל להימנע מצירים מהירים מאד דוגמת כביש החוף, שם תהיה איטי מהתנועה.
אם אתה נוסע לכפר סבא, עדיף דרך כביש 4.

באופן כללי, חפש את הכלי עם הכי פחות קילומטרים ואל תוותר על בדיקה לפני קניה כדי לחסוך עוגמת נפש וריצות למוסכים.

Everest10

New member
ביררתי על ההמלצות שלך פרארי1

מחיר מחירון של מוטו
קימקו מובי 125XL :
שנת 2005 - 5,000 ש"ח
סאן יאנג דיוק 125 קלאסיק :
שנת 2006 - 4,800 ש"ח
שנת 2007 - 5,300 ש"ח

איזה מהם יותר טוב? ואיזו שנה כדאי לקנות אם התקציב שלי המשוער הוא 5,000 ש"ח, כלומר, אם קימקו שנת 2006 עולה קצת יותר מ-5,000 ש"ח אבל זה עולם אחר והרבה יותר טוב אז אשקיע קצת יותר. לכן אני מעוניין לדעת איזה משני הדגמים יותר טוב, ומאיזה שנה לקנות אותו כשהתקציב המשוער שלי הוא 5,000 ש"ח.
תודה!

פרארי1

New member
המחירון אינו תורה מסיני

הוא נותן אינדיקציה אבל הרבה עסקאות נסגרות מתחת למחירון, לפעמים כשמדובר בכלי מבוקש במצב מעולה זה יכול גם להיסגר מעל המחירון.
אני לא חושב שהבדל של שנה מאד משמעותי בכלים מהסוג הזה, יותר חשוב כמה קילומטרים הוא עבר ובעיקר כיצד תוחזק.
רצוי לוותר על כלים שעבדו בשליחויות, הם לרוב יהיה עם קילומטרז' מאד גבוה ולעיתים במצב שחוט למדי.
חפש כלי עם מעט קילומטרים ככל האפשר, רצוי כזה שאפשר לראות תיעוד של הטיפולים שעבר.
הדיוק יותר קומפקטי מהמובי, ייתכן שזה משמעותי עבורך אם אתה מאד גבוה, מעבר לזה הם די דומים ושניהם יעשו עבודה טובה.

למעלה