קניית קטנוע חדש

rbkesh

New member
קניית קטנוע חדש

שלום
אני רוצה לקנות קטנוע חדש 125 סמ"ק , משהו שהוא זול אמין וחסכוני וכמובן שיש לו שוק שאני אוכל למכור אותו בעוד 3 שנים
הייתי שמח אם הייתם מציעים לי שמות של דגמים מפני שאני לא הכי מבין בנושא ??
תודה רבה לעוזרים

פרארי1

New member
סדר גודל של תקציב?

הכלים הכי פופולריים בקטגוריה הם הקימקו מובי והסאן יאנג דיוק, שני סוסי עבודה ותיקים שעונים על הדרישות שהצגת.
רבים מהם עברו חיים לא קלים בשליחויות, מה שמחייב להיות בררן בבחירת הכלי.
השנתון תלוי בתקציב שלך.

rbkesh

New member
התקציב שלי הוא בין

10000 ל 12000 שח עד 12000 ש"ח קטנוע 125 סמ"ק , השאלה אם אני יכול להשיג במחיר כזה משהו חדש מהנייר , אבל שיהיה אמין חסכוני ושיהיה לו שוק למכירה עתידית בעוד 3-4 שנים ?
ואם יש בקטנועים ליסינג כמו במכוניות עם התחייבות לטרייד אין עתידי בתנאים מוסכמים מראש ?
ואם כן מאיזה חברות מוכרות כדאי לבצע את הרכישה ?
תודה

פרארי1

New member
חדש לא תמצא כנראה

אבל בכל מקרה, לקנות משומש-חדש זה יותר נבון כלכלית.
יש לא מעט כלים עם מעט קילומטרים, שכבר ספגו את ירידת הערך הגדולה, חלקם עדיין באחריות.
חפש מובי או דיוק מ-20011-12, ייתכן שתמצא אחד שיתאים לתקציב וישרת אותך היטב.

אופציה של ליסינג קיימת רק אצל אלבר, שמשווקים את דיאלים.
הם חדשים בשוק, כך שמשומשים עוד אין, אבל אולי עסקת ליסינג תאפשר לך להגדיל קצת את התקציב וללכת על ה-S1.
עקב היותם חדשים, גם אין עדיין נסיון עם האמינות והסחירות שלהם.

rusti james

New member
+ יש גם חדשים בגבולות התקציב

למשל סאן יאנג ג'ט
קימקו אגליטי או מובי

אבל בהחלט מסכים איתך שעדיף למצוא משומש בן שנה בלי הרבה ק"מ ובמצב מנתה בלי לאבד ערך בקניית חדש.

ולפות"ש:
אם כבר משומש, הייתי מחפש קירור נוזל (יותר כוח ) וגלגל גדול {- אבל זה אני...}
No2 - לשמור כסף לביטוח חובה וצד ג' ולמיגונים (אקטיביים ופאסיביים)

rusti james

New member
ונה

סאן יאנג ג'ט: http://www.sanyang.co.il/?catid=%7BCCCA4504-EBDB-4B20-8B5D-A78AA5DBC8CE%7D

פרארי1

New member
בא בחשבון

אני לא יודע אם יעמוד בדרישה לשמירת ערך סבירה כמו אחיו, המובי, אבל בסך הכל כלי חביב.

המבחר בקטגוריה הוא עצום, סביר שיש עוד לא מעט כלים שיכולים להתאים וכל אחד מוזמן להמליץ על מה שנראה לו עונה על הדרישות של השואל.

פרארי1

New member
יש עוד המון

אתה מכיר את הפידל?
כמה כאלה ראית על הכביש?
הבחור ביקש משהו אמין וסחיר, לכן הלכתי על המוכרים ביותר, אני בספק לגבי שמירת הערך של כלי כל כך לא נפוץ.
עדיף לנמק המלצות, זה משרת טוב יותר את פותח השרשור ואת כלל הגולשים.

זה בגלל שrusti הציע את הג'ט!

יש לנו ג'ט אחד בצפת.לפי מה שהבנתי,הפידל יש לו את אותו מנוע..כשיבחן את הג'ט לפי המלצת rusti ,אולי ירצה משהו בסגנון רטרו?

rusti james

New member
אין ספק

לכל כלי יש יתרונות וחסרונות.
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כנראה שדגם פופולארי כמו הג'וירייד או הג'וימקס יתאים יותר למה שהגדיר פות"ש וצודק כאן הפרארי שכאלה יהיו רק משומשים בתקציב הנ"ל...

אבל אם יקבע פות"ש סדר עדיפויות בדרישות וחדש יהיה חשוב לו יותר מכוח מנוע או סחירות... אז יש גם חדשים שיכנסו לתקציבו.

לגבי הג'ט - היום ראיתי אחד כזה בדרך לעבודה והוא נראה יפה ומעוצב (ויש לו את אותו מנוע מקורר אויר של הפידל וגם של הVS
)
רק שהVS עולה יותר...

גילוי נאות: ה125 האחרון שרכבתי עליו היה סופר ג'וקי וזה היה מזמן

לvs

יש 10.8 כ"ס. לפידל והג'ט יש 8.38 כ"ס כך לפחות לפי אתר מטרו מוטור.
לG dink 125החדש של קימקו,יש 11.8 כ"ס. נתון קצת מאכזב ביחס להזרקה וקירור המים.

רן חן

New member
125 אמין

תראה כיום (לצער רבים) ישנן שתי יבואניות גדולות. האחת מביאה בעיקר סאן יאנג והאחרת בעיקר קימקו. שני הקטנועים האלו בסדר גמור ולכל אחד חסרונות ויתרונות לכאן ולשם. קטנועים איכותיים יותר תוכל למצוא בבית הונדה. רק ששם אתה כמעט מכפיל את המחיר. בארץ לצערי אין דבר כזה "שוק טוב" ברכבים דו"ג. במקרה ממש טוב אתה תמכור את הדו"ג (אני מדבר רק על קטנועים עד 250) לפחות ב- 10-15% מתחת למחירון (וזאת בהנחה שהקטנוע מלוקק, מטופל ועם ק"מ של 7 - 8K לשנה לכל היותר).
אישית כשאני קונה קטנוע. אני מסתכל בראש ובראשונה אם יש לו שרות נאות בארץ. ואם הוא יתן לי את המענה לצרכי (בהנחה שאני לוקח משהו מוכר כמו קימקו, סאן יאנג וכד')
שים לב ישנם קטנועים שהטיפול בהם הוא כל 3000 ק"מ שזה מעיק עד מאד למי שנוסע ממוצע ומעלה.

למעלה