קניית ציוד

Presto

New member
קניית ציוד

שלום. אני מתכנן לטוס לטיול של כמה חודשים מתישהו בעתיד הקרוב. כרגע אני עדיין לא ממש סגור על עצמי אם לטום ביוני לצפון אירופה או לחכות עוד כמה חודשים ולטוס לניו זילנד. ולשאלה: מכיוון שיום הולדתי הולך ומתקרב חשבתי לנצל את ההזדמנות ולקנות ציוד לטיול כמתנות יומולדת מהמשפחה. כרגע אני מדבר רק על תיק גב ונעליים. את השאר אני אקנה כשאחליט על היעד. האם יש סיבה לא לקנות ציוד טיולים חצי שנה לפני הטיול (ירידת מחירים קרובה או משהו בסגנון)? אני גר באיזור הצפון. שמעתי שיש חנות עודפים של למטייל במרכז חורב בחיפה. מישהו יודע אם יש להם מבחר גדול והאם המחירים באמת נמוכים? עוד חנות שקיבלתי עליה המלצות היא לכל הרוחות בגבעת חיים. איך המחירים והמבחר שם? תודה מראש על התשובות

Presto

New member
ועוד משהו

אשמח לשמוע דעות גם לגבי היעד. כרגע ההתלבטות היא בין אירלנד, סקוטלנד וסקנדינביה (אם ישאר כסף) לבין ניו זילנד.

Amoureuse

New member
קצת תשובות

מנסיוני למטייל עודפים באמת זולה, והמבחד שם זה עניין של מזל - פעם טוב פעם לא. במיוחד זה נכון בנעליים - לפעמים בכלל לא יהיה שום דבר במידה שלך, לפעמים יהיה מבחר טוב. שווה לקפוץ ובטח אם יש לך זמן אז שווה לקנות רק אם מוצאים משהו ממש טוב. לגבי ירידת מחירים - אני לא נביאה... הרבה ציוד מיובא, תלוי ב $$ או באירו, אבל אם הייתי יודעת מה יקרה איתם הייתי כבר מתעשרת בבורסה
לעניין היעדים, לדעתי אין על ניו זילנד, אם יש לך מספיק זמן (כי לאירופה אפשר לנסוע לטיול קצר, לניו זילנד לא כדאי). גן עדן... יש בה מהכל.

Presto

New member
עוד על היעד

קודם כל תודה על התגובה. נראה לי שאני באמת אנסה את למטייל עודפים. לגבי היעד, כנראה שאני באמת אלך על ניו זילנד, ולו רק בגלל הסיבה שאירופה קרובה ועוד יהיו לי הזדמנויות לבקר בה. בגלל שעד היציאה לטיול יהיה לי מספיק כסף, ואין לי סבלנות לשבת בבית, חשבתי להתחיל את הטיול באיזה חודש-חודש וחצי בנפאל, ומשם להמשיך לניו זילנד. לפי התכנון היציאה תהיה בסביבות אמצע ספטמבר. זאת עונה מתאימה לטיול בנפאל? ומה לגבי העונה בניו זילנד? אם אני מגיע לשם בנובמבר זה סביר או שעדיין קר וגשום מדי? יש טיסות מנפאל לניו זילנד, או שצריך לעבור דרך הודו?

Amoureuse

New member
בחרת את המדינות המדהימות ביותר!

טוב מנפאל חזרתי רק לפני חודש, אני עדיין מאוהבת בה בכל נשמתי וניו זילנד, שם הייתי בתחילת הטיול, רק לפני 10 חודשים, וגם היא מדהימה. ואחרי ההקדמה: העונה הטובה לטרקים בנפאל מתחילה באוקטובר. ספטמבר זה עניין של מזל, זה שלהי עונת המונסון. נכון שעם השתגעות מזג האויר בעולם גם על נפאל כבר קשה לסמוך, השנה היה גשם (ושלג בהרים) גם באמצע אוקטובר, אז לך תדע. בכל אופן אם יש לך חודש חודש וחצי אז יש לך גמישות, תגיע ותראה מתי טוב לצאת לטרקים. כנ"ל נובמבר בניו זילנד - יכול להיות קצת גבולי - כדאי לך להתחיל בצפוני ולרדת לדרומי כשיתחמם טיפה. כמה זמן יש לך לניו זילנד? בעניין הטיסה, מנפאל יש מעט מאד טיסות, סביר שתצטרך לעבור דרך הודו (וגם משם לא נראה לי שיש טיסה ישירה) או בנגקוק - יותר הגיוני. והערה אחת ששווה מחשבה נפאל וניו זילנד הו שתיהן מדינות שנוסעים אליהן בשביל טרקים ונופים. עם כל ההבדלים ביניהן, זה עדיין סגנון דומה ואני לא יודעת אם שווה לנסוע דווקא לשתיהן באותו טיול. אצלי היו 5 חודשים של מדינות אחרות ביניהן, אבל הכרתי בנ"ז מטייל שהגיע אחרי נפאל וכל הזמן ערך השוואות וקצת התאכזב מניו זילנד. אולי עדיף לך, אם אתה כבר משלם על כרטיס טיסה לפאסיפיק, לעשות את החודש-חודש וחצי האלו באוסטרליה? אם אתה איש של טיולים ולא חופים ומסיבות עדיין יש לאוסטרליה מה להציע לך, נופים מסוג שונה לגמרי כמו במדבר, במערב או ביערות הגשם. סתם, זו דעתי, תחשוב על זה.

Presto

New member
תראי...

אם אני כבר באזור הזה, חבל לי לוותר על נפאל. אין לי יותר מדי הגבלה של זמן בניו זילנד. כמה זמן נראה לך ששווה להקדיש? לגבי אוסטרליה, מסיבות וחופים באמת לא מושכים אותי, ובכלל אוסטרליה לא ממש מושכת אותי, אבל באמת אולי שווה לחשוב על זה. ואם כבר באוסטרליה עסקינן, הבנתי שיש לא מעט ישראלים שעובדים שם כמה חודשים ומרוויחים לא רע. איזה סוגי עבודות יש שם לתיירים? זה בכלל חוקי? יש לי דרכון אירופי (גרמני) אם זה עוזר.

Amoureuse

New member
חוקי עם הדרכון הגרמני + ויזת עבודה

כלומר שגם עם דרכון גרמני אסור לעבוד בלי לבקש ויזה. עם הדרכון הזה, אתה יכול להוציא Working holiday visa שמאפשרת לך לעבוד שם שנה ובתנאים מסוימים שנתיים. לא יודעת יותר מזה כי לי אין דרכון זר... תנסה לשאול בפורומים של lonely planet שם יש זרים. ובעניין אוסטרליה, זה מה שגם אני חשבתי. במיוחד שאני התחלתי בניו זילנד וידעתי שאוסטרליה תאכזב אותי אחרי ניו זילנד. למזלי טיילתי בניו זילנד עם בחור שהיה קודם באוסטרליה והוא הסביר לי שהיא לא פחות יפה, היא פשוט שונה. וזה ממש נכון. הנופים של מערב אוסטרליה מדהימים, המרכז - Uluru, הסלע המפורסם, אמנם מיליון תיירים אבל זה פשוט מהמם. ויערות הגשם בצפון החוף המזרחי, איזור קיירנס, גם מדהימים. אני לא בת 21 ולא חיפשתי טיול חופים, סמים ומסיבות (ואני אפילו לא צוללת, שזה עוד משהו שיש לאוז' להציע) אבל נהניתי שם מאד - למעשה זה היה החלק הכי מגוון של הטיול שלי וזה היה נהדר. והטיעון המנצח של הבחור ששכנע אותי לנסוע לשם: את כבר בסוף העולם, לא תמצי את זה כמה שיותר? לנפאל (או לסין כמו שאני תכננתי) לא בעיה לנסוע בטיול אחר.

Presto

New member
אם אני לא אגיע לנפאל בטיול הזה

כנראה שאני כבר לא אגיע לשם. אבל אולי אני באמת אמשיך לאוסטרליה אחרי ניו זילנד (או אולי לפני? למרות שנראה לי שאז אני מגיע לניו זילנד בתקופה קצת מאוחרת).

Amoureuse

New member
לפי הכרטיס שלך, אתה בן 21...

אז אתה חושב ככה??? ובאמת בתאריכים שלך כדאי לך להמשיך אחרי, במיוחד שאם תעבוד שם אז זה יגדיל לך את תקציב הטיול - וזה יהיה נחוץ אחרי ניו זילנד והאטרקציות שלה... רק תבדוק את עניין הויזה לאוסטרליה, אם יש הגבלות להוצאת ה working holiday visa, מתי צריך לעשות את זה וכו'. אני פשוט זוכרת ששמעתי כל מיני דברים אבל אני לא זוכרת בדיוק ולא רוצה להטעות אותך עם חצאי אמיתות.

Presto

New member
22 מחר

מי יודע אם יזדמן לי עוד פעם להגיע לאיזור הזה. אחרי הכל מתישהו צריך להתחיל בלימודים (7 שנים אם הכל ילך לפי התכנון) ואח"כ עבודה... נראה לי שאני כן אטוס לניו זילנד לפני אוסטרליה, כי עד ספטמבר יהיה לי מספיק כסף לטיול, אז אין צורך לעבוד באוסטרליה כדי לממן אותו, ומצד שני זה יאפשר לי יותר זמן באוסטרליה בסוף הטיול כדי שאוכל לעבוד שם יותר מחודש-חודשיים ולחזור עם קצת כסף לארץ. אם נובמבר בניו זילנד באמת בעייתי מבחינת מזג אוויר אולי אני אצא חודש מאוחר יותר, למרות שאני בטוח שעד אז כבר ממש ימאס לי מהבית והעבודה בארץ.

sela v

New member
הבחור שעושה השוואות

מזכיר לי את השותפה האוסטרלית שלי, שכל הזמן הייתה עושה השוואות, אבל היום כמה חודשים אחרי היא כבר לא עושה השוואות בין סידני ללונדון. דרך אגב למה שלא תשתפי אותנו עם כמה תמונות מהטיול שלך?

Amoureuse

New member
אח... תמונות...

נקודה כואבת, לעשות סדר ב 4000 תמונות בערך כשצריך גם להתחיל לעבוד וכל האיכס הזה... אבל מתישהו זה יגיע

mitzy 22

New member
מנצל"שת לגבי נעליים..../images/Emo41.gif

גם אני מחפשת מקום זול ואמין לקניית ציוד ובמיוחד נעליים באיזור הצפון. לגבי אותה חנות העודפים של למטייל בחיפה, חברה שקנתה שם הזהירה אותי לא לקנות שם כי לה היה ניסיון רע: נעליים שהיא קנתה בכסף רב התפרקו לה בטיול, ולדבריה מאחר ולא מדובר בחנות רגילה, לא הייתה לה אחריות. שאלתי- האם זה נכון? האם אין אחריות למוצרים שנקנים בחנות העודפים? האם בדרך כלל יש אחריות על נעלי הרים? ולסיום, אשמח אם למישהו יש המלצה לחנות לציוד מחנאות, גם אני שוקלת לנצל את יום ההולדת כדי להתחדש בציוד לקראת הטיול הממשמש ובא..

trekatom

New member
../images/Emo41.gif זה נכון - אבל חסר כל ערך ../images/Emo70.gif

הרי גם אם כן היתה לה אחריות על הנעליים - היא לא היתה עוצרת את הטיול וחוזרת לארץ בכדי שיתקנו לה אותם, או לחילופין - שולחת את הנעליים לתיקון בארץ, נכון ? כך שהאחריות בכלל לא משחקת תפקיד בבחירה.. חברתך, לדעתי, סתם נפלה על מזל רע (הרי מישהו חייב ליפול על כזה) ובחרה לה דווקא את הסוג שהיה פגום עד לכדי שהתפרק. אני ממליץ בחום על למטייל עודפים בחיפה - צוות החנות מאוד אדיב, יעיל וסבלני, המחירים ללא תחרות וגם אין שום לנות על המבחר - חנות מעולה !

mitzy 22

New member
זה נכון, אבל.. ../images/Emo41.gif

אני לא ארצה לקנות נעליים לטיול אחד, אלא כאלה שישמשו אותי נאמנה תקופה מסויימת. הבעיתיות כאן היא לא רק לגבי האיכות אלא לגבי השירות. ברור שהיא לא היתה עוצרת את הטיול בגלל הנעליים, אבל הבנתי ממנה שלא היה לה לאן לפנות אחרי שהיא חזרה לארץ מאחר ובחנות העודפים היא לא קיבלה אחריות. שאלותיי הן האם בכלל נהוג לתת אחריות לנעליים, ואם כן - לכמה זמן ובאילו תנאים? האם יש עוד מישהו שניסה ונכווה כפי שקרה לחברתי? בכל מקרה, אני מתכוונת בקרוב לבדוק את החנות מקרוב.. trekatom תודה על התשובה !

למעלה