קניית ציוד צלילה

ori1409

New member
קניית ציוד צלילה

אני נוסע בקיץ לאזור דרום צרפת(מרסיי,ניס) ואני רוצה לקנות את ציוד הצלילה הראשון שלי, רציתי לדעת אם כדאי לקנות בחנות דקטלון,או שיש חנות אחרת שעליה אתם ממליצים באזור, האם כדאי לקנות את הציוד בחו"ל ולא בארץ(זול יותר), איך אני אדע האם הציוד(מאזן ווסת) מתאים לי מבחינת גודל נוחות בטיחות ואיכות, האם הווסת צריך להיות מאותה חברה של המאזן.
כמה אמור לעלות בערך ווסת ומאזן של חברה טובה כציוד למתחילים.
http://www.decathlon.fr/gilet-stabilisateur-subea-500-id_8334039.html
האם הציוד בקישור הוא איכותי ומתאים לצולל מתחיל?
אשמח לטיפים ועזרה בנוגע לשאלותיי ואתרי צלילה מומלצים באזור דרום צרפת.
תודה לעונים.

thrd

New member
רכישת ציוד צלילה

כדאי להשוות מחירים גם בארץ. רוב חנויות הצלילה ישוו את המחיר למחיר שתקבל בחו"ל ותקבל אחריות ויחס.
יש לך את http://www.sepa.co.il/
dugit.co.il
http://shebayam.co.il/
http://www.snapir.com/
זה מאוד אישי, כדאי לנסות מאזנים שונים, יש שיעדיפו סקובה פרו, יש מארס, יש טוסה וכו... תכלס כולם אותו דבר... השם שונה והמחיר.
כן יש הבדל בין מאזן פרפר לספורטיבי, ווסת מאוזן ללא מאוזן, חיבור דין או יוק, אבל כל זה עניין של אופנה והרגלים.
בהצלחה

שים לב לדגם שאתה רוצה

אם אין לו שירות בארץ, גם אם זה ציוד מעולה, לא בטוח שכדאי לך לקנות אותו!!!

bkeilat

New member
תשובות והערות

א. המאזן בקישור לא נראה לי איכותי במיוחד. השם tribord הוא מותג פרטי של החנות עבור ציוד באיכות מאד בסיסי מהמזרח הרחוק.
ב. המדריך כריש התריע ואני מדגיש: תצטער מאד ואולי די מהר אם תקנה בחו"ל מאזן או וסת (ציוד הדורש טיפול, חלקי חילוף וכו') שאין עבורם שרות בארץ. אז תבדוק לפני שאתה קונה!
ג. החנות בקישור מזכירה את החנויות הגדולות בארה"ב לציוד ספורט כללי. דעתי האישית: עדיף לקנות ציוד צלילה מחנות צלילה (או חנות אמיתית או חנות מקוונת, היום זה משנה פחות) כי לרוב יש שם (אפילו מאחורי המסך) אנשי מקצוע. אינני יודע אם יש כאלה בצרפת שמוכרים מותגים שונים. הבעיה בארץ היא שכל יבואן, מועדון או חנות מוכר את המותג שהוא מוכר, וכתוצאה מכך קשה לקבל עצות בלתי תלויות.
ד. להשוואה בין מחירים בחו"ל למחירים בארץ (על אותו דגם ספציפי) אתה יכול להוריד את המע"מ הישראלי כי בד"כ אפשר לקנות אותו באילת או אפילו להוציא את ההנחה הנוספת מהיבואן במרכז. עשיתי את ההשוואה עבור המאזן היחיד שראיתי בחנות שבקישור (פרסטיג' של מארס, הנמכר ע"י דוגית בת"א ובמקרה - גילוי נאות - גם ע"י אשתי במועדון שלה באילת, והשוואה יצאה קרוב לתיקו.
ה. אין צורך לקחת מאזן ווסת מאותו יצרן. לרוב אנשים קונים אותם ביחד או חוזרים לאותו מוכר בשביל הקנייה השנייה, אז יוצא שלהרבה אנשים יש ציוד מאותו יצרן. במיוחד כאשר הקונה הפוטנציאלי מקבל שטיפת מוח מהמוכר או ממדריך הצלילה שלו (שמקבל עמלה על המכירה). רק שים לב שישנם בעולם הצלילה שני דגמים של חיבור לאינפלייטור אז לפעמים צריך להחליף את הצינור כדי להתאים למאזן.
ו. יש שאומרים שוסת לא מאוזן הוא לא פחות טוב, או אפילו יותר טוב. זה לדעתי שטויות. זה טוב למדריכי צלילה צעירים שנודדים למקומות רחוקים איפה שקשה או יקר להזמין טיפול נאות עם חלקי חילוף כמו שצריך. אין סיבה בעולם שצולל רגיל יסבול. אם אין ידך מגעת עד כדי קניית וסת מאוזן חדש, אז תקנה משומש.
ח. אינני מכיר ולא ראיתי ציוד צלילה הנמכר בארץ שאיננו באיכות טובה. יש יותר איכותיים ופחות איכותיים, גם בתוך הקטלוג של כל יצרן, אבל כולם לדעתי בטיחותיים.

בנימין

giladshay

New member
באופן כללי אני מסכים עם הנאמר, פרט לסעיף ו' שעושה לי

"יסבול"... אמממ...
...

לא בטוח עד כמה צולל חדש (ואפילו ותיק), שלא התנסה בנשימה מסוגי וסתים שונים- יוכל באמת להרגיש מהו ההבדל בין וסת לא מאוזן לוסת מאוזן.

תראה, צללתי לאורך שנים עם וסת מארס MR-12 (לא מאוזן), ועפ"ר העברתי לו טיפולים בזמן
.

זה נכון שהדעה שלי השתנתה כשעברתי להשתמש עם אקווה- לאנג לאג'נד (מאוזן), אך... לפני שהתנסתי- לא ידעתי על ההבדל.

יחד עם זאת, גם אם הייתי חוזר בחזרה לוסת לא מאוזן, זה לא שהייתי סובל (או חו"ח נחנק/משתנק).

למיטב ידיעתי- כול הוסתים הנמכרים בשוק כיום חייבים לעמוד בתקנים מחמירים, בין עם זה מאוזן ובין עם זה לא מאוזן.

מעבר לכך, טיפולים תקופתיים לכול סוג וסת באשר הוא- הם כורך המציאות

בשורה התחתונה אני קצת סקפטי אם אכן סוג הוסת באמת חשוב בקניית הציוד הראשונית, אבל לך יש דעה משלך וגם לי יש דעה כזאת או אחרת

bkeilat

New member
MR-12 הוא וסת מאוזן

הוסת הלא מאוזן של מארס נקרא R-2

giladshay

New member
הצדק איתך
ואני חוזר בי. עשיתי בילגון

כאשר אנסה לנשום מה- R2 (אם ייצא)- אדווח על רשמים

niry26

New member
עדין אני יכול להגיד לך ש . . .

ווסת מאוזן מורגש מאד אבל לא תמיד.
לי יש MK17 ויצא לי לשחות אחרי דיונון, ואי אילו דגים שלא ספרו אותי.
הן שחו לאט ולא התרגשו מזה שאני אחריהם מה שנתן לי אפשרות לשחות אחריהם ולראות אותם בצורה נדירה.
אבל זה היה קשה. הלאט שלהם הוא די מהר שלנו והגעתי להתנשמות מכובדת.
היה לי מאד מאד לא נוח עם ווסת לא מאוזן.
עם הווסת שלי סובבתי קצת את הכפתור שהקל עלי והיה לי הרבה יותר נוח.
אותו כנ"ל לגבי צלילה של שעה בזמן שישובים על האדמה ומתבוננים בזוית למעלה. המאמץ של הווסתים יורד בתנוחה כזו ווסת עם קלות נשימה עוזר. אמנם לא חייב מאוזן במצב כזה אבל הלא מאוזנים לא מצויידים באמצעים שמקלים על הנשימה.

yoe66

New member
נקודה למחשבה שעלתה לי לאחרונה

יצא לי לעשות כמה טיולים שלא היו פרופר צלילה ולכן לא לקחתי ציוד
אלא שכרתי במקום
המסקנה שהגעתי אליה שלרוב לא צריך ציוד
הציוד ששכרתי בכל מקום היה בין מספיק טוב למעולה
לא היה לו שום יתרון יחסי על זה שלי
&nbsp
כל זה לא תופס אם אתה משתמש בציוד ייחודי כמו מאזן פרפר
או כל ציוד שנוח לך ולא נפוץ מאוד
או אם אתה צולל או מתכוון לצלול המון שאז מחיר השכירות הופך מהותי

niry26

New member
לא יודע לענות על כל השאלות אבל אלה המסקנות שאני הגעתי אליהן

תתחיל בלבחור ציוד, לא חנות. שירות בארץ חשוב מאד. תבדוק שיש התכונות שאתה מחפש ושנוח לך. נוחות קצת יותר קשה אבל אפשרי. אחרי שבחרת איזה ציוד אתה רוצה תמצא היכן מוכרים אותו ותשווה מחירים.
קח בחשבון שמחיר יותר זול בחו"ל עלול לעלות באחריות שגם לה ערך כספי.
מההשוואה שלי ווסת לא היה שווה לקנות בחו"ל. ההפרש היה קטן אם בכלל ולא הצדיק איבוד אחריות.
חליפה חייבים למדוד. נקודה. יש חליפות יותר זולות בחו"ל אבל חשוב לבדוק איכות. לשמחתי היה מבצע מעולה בספא על חליפה מלאה 5ממ גמישה במחיר של רגילה אז אפילו לא הייתי צריך להתלבט.
מאזן זה כבר סיפור אחר. פה אני חושב ששילמתי סתם הרבה בארץ. הייתי יכול לרכוש בארה"ב בחצי מחיר וזה כבר מצדיק ויתור על שנתיים אחריות.
היתרונות של חבילת ציוד מאותו ספק הוא המחיר והנוחות בטיפולים באותו מקום. אבל יכול להיות שתאהב מאזן של חברה אחת ווסת של אחרת. שלא לדבר על חליפה. אני רכשתי מאזן, ווסת וחליפה מ3 מקומות שונים.
לארץ מגיעים מעט מאד דגמים בגלל שהשוק קטן. זה מסנן די טוב את החברות באיכות הנמוכה. לא שמעתי עדין על דגם של וסת או מאזן בארץ שהוא לא איכותי או לא בטיחותי.
גודל ונוחות יש רק דרך אחת לבדוק ב100%.
אבל אחרי שאתה מנוסה קצת בצלילה ושכרת ציוד במספר מועדונים אתה יודע מה חשוב לך ויותר קל לך לבחור.
אני, למשל, לא בדקתי את הציוד רטוב. אבל ידעתי שאני רוצה ווסת לא כבד עם שפם הגון אבל לא מוגזם אז היה לי קל לסנן לדגמים מפלסטיק בגודל בינוני עם שפם מצד לצד.
לגבי מאזן, ידעתי שבהרבה מקרים אצטרך ללכת לא מעט ברגל עם הציוד על הגב, לשחות על פני המים, שאני אגב מאד אוהב, ולצלול בחורף. אז ווידאתי שיש ריפוד טוב לגב ע"י מדידה בחנות עם מיכל, שיהיה מאזן אפוד עם נפח גדול יחסית וכמה שיותר D rings.
כל זה כמובן משקף את ההעדפות שלי. אתה צריך להחליט מה ההעדפות שלך.

קותי

New member
וסת מאוזן ולא מאוזן

ההבדל היחיד שאני מצאתי בין וסתים הוא שיש וסתים טובים ויש וסתים בינוניים ויש וסתים מחורבנים.

לא מצאתי הבדלים בין וסת לא מאוזן טוב (יש לי שני MK2 של סקובהפרו ולא היית מחליף אותם בכלום) לבין וסת מאוזן טוב (יש לי MK20 של סקובהפרו).

צללתי הרבה שנים עם ברוט של שרווד שהוא ווסת לא מאוזן בינוני מינוס וכשעברתי ל - MK20 מאוזן של סקובהפרו חשבתי שגיליתי את התרופה לסרטן. הייתי משוכנע שמאוזן הרבה יותר טוב. עד שניסיתי את MK2 הלא מאוזן של סקובהפרו וגיליתי שהוא טוב לנשימה באותה מידה כמו המאוזן שלהם.

ההבדל בין לא מאוזן למאוזן מורגש בעיקר אם יש לך במיכל פחות מאשר 10 BAR ואז לחץ הביניים יורד נמוך יותר מאשר 10 BAR ויכול להשפיע על הנשימה. אם אתה מגיע בצלילה ל- 10 BAR במיכל - חשוב מאד שיהיה לך וסת מאוזן

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסכים עם כל מילה של קותי

עד כה לא הצלחתי למצוא הבדל נשימתי בין שני הMK2 שלי לשני האטומיק B2.
&nbsp
כל הווסתים נוסו בצלילות ספורטיביות וטכניות ועם הMK2 גם ניסיתי פעם (והצלחתי) לנשום מיכל עד הסוף כשרק בבר האחרון הבחנתי בגמגום כלשהו.

giladshay

New member
ומה קורה כשהמיכל ממש לקראת הסוף

אקדים ואומר שאני מסכים, כמו כבוד השיח.
אך להלן הסיפור:
לפני מס' שבועות ירדתי למס' צלילות, על אותו מיכל.

לקראת סיום הצלילה האחרונה החלטתי לעשות את המעשה.
המיכל היה כבר די מרוקן, וסת מאוזן (אקווה לאנג לאג'נד), הגעתי לעומק עמידה, המשכתי לנשום וחיכיתי שהמיכל יתרוקן.
בגדול, כול עוד המיכל היה מעל 100PSI (ס"ג של 7 באר)- לא הרגשתי התנגדות לנשימה. לאחר מכן (לא זוכר מתי בדיוק) נתקלתי בהתנגדות לנשימה.
במס' הנשימות האחרונות- כבר הייתי צריך ממש "לשאוב" את האוויר מהמיכל, עד שהוא דמם.

נכון...מקרה קיצוני שאף אחד לא מתכוון להתעסק במהלך צלילה רגילה, אבל רק רציתי להמחיש שגם וסת מאוזן- מוגבל בהתנגדותו לקראת סיום המיכל.
ולא... טרם יצא לי לבדוק וסת לא מאוזן באותם תנאים.

למעלה