קניית ציוד וקורס DM

TheKinght

New member
קניית ציוד וקורס DM

היי,
אני עכשיו תלמיד כיתה יב' ויש לי שנה עד הגיוס.
יש לי 2 כוכבי צלילה + נייטרוקס ונעלים+מסכה+סנפירים משלי

אז האם יש טעם להשקיע טיפה יותר ולקנות ציוד צלילה מלא או להסתפק לעכשיו רק בחליפה ומחשב צלילה עם מה שיש לי וזהו?
כי בצבא אני לא אצליח לצלול קבוע, אולי רק פעם בכמה חודשים ברגילה אם תהיה.. אז 3-4 שנים (תלוי אם אני אצליח להתקבל לאן שאני רוצה) אני כמעט ולא אצליח לצלול.

כמו כן, יש לי אפשרות בפסח הזה לעשות קורס DM, יש טעם? (שוב בגלל הקטע של הצבא) או שלחכות לאחרי הצבא?
עד הגיוס שלי אני אצליח לצלול עוד איזה 50+- צלילות.

תודה לעונים

bkeilat

New member
תגובה שלי

אני חושב שכדאי לך לעשות קורס הצלה (ממילא חובה לפני קורס DM) אבל לא DM לפני הגיוס. ובמיוחד לא הייתי ממליץ לעשות קורס DM בחג אם אינך חייב. הסיבה היחידה לעשות קורס כמו DM בחג כאשר כל המועדונים מפוצצים ואין למדריך זמן להתעסק איתך (מה שעשיתי בטעות לפני 15 שנה) היא אם אתה מתכוון לגמור את הקורס מהר לפני נסיעה וההסמכה חשובה. כי הקורס בפסח לא יהיה כמו קורס שלא בחגים או עונת השיא ולדעתי חבל על הכסף והמאמץ - תקבל הסמכה אבל תלמד פחות, ואולי תהנה פחות. ואחרי הצבא אתה יכול לשלם עבור הקורס עם הפיקדון ולהשתמש בכסף שחסכת לקנות ציוד.
&nbsp
לגבי ציוד, זה רעיון טוב לקנות מחשב וחליפה. אבל להשקיע בציוד כמו וסת ומאזן שיעמדו יבשים ל3-4 שנים? רק אם תעשה חשבון כמה תצלול בשנה הבאה וכמה תוציא על השכרת ציוד, ואולי זה ישתלם, במיוחד אם תיקח ציוד משומש.
&nbsp
בנימין
&nbsp

TheKinght

New member
תודה

הבנתי.
אז אני אקנה מחשב וחליפה לעכשיו.
ולגבי הקורס DM נחכה לאחרי הצבא.
תודה רבה!

yoe66

New member
מן הסתם יהיה לך חופש בין הלימודים לצבא

אם זה המצב ויש לך תקציב לך על הקורס
זה לא משהו ששוכחים או מתיישן
לגבי ציוד לא הייתי קונה כלום כרגע גם לא חליפה
בגלל שלא תצלול
אתה סתם עלול לעלות משקל בצבא ואז החליפה לא תתאים

niry26

New member
לא כתבת כמה צלילות יש לך עכשיו

אבל אני די מסכים עם מה שכתבו לך.
בקורס משגעים את השכל להתקדם בעולם הצלילה ולרכוש ציוד שיהיה לך נוח וכיף. זה בגלל שהם רוצים למכור.
אבל יודע מה? חלק גדול מההתקדמות בא עם הנסיון בצלילה.
ואל תשכח. בסופו של דבר הוצאנו רשיון כדי להנות מהצלילה.
אז קח לך את הזמן ותצלול כמה שתוכל כמה שיותר בשביל הכיף.
עם הזמן תתפנה יותר ותהיה לך האפשרות, תעשה DM. אבל בכיף שלך. לא בלחץ.
ציוד צלילה צריך להצדיק את עצמו. לי לקח כמעט 10 שנים עד שקניתי ציוד בגלל שלא צללתי מספיק וזה לא הצדיק את ההוצאה.
בינתיים למדתי יותר טוב מה אני אוהב ומה חשוב לי והציוד עצמו גם התפתח.

arxur

New member
קורסים- לא, ציוד- כן.

גם לדעתי, אין כ"כ טעם להשקיע בקורסים נוספים בשלב זה, אלא לצלול.
עשיתי השנה חלק מהקורסים של MD, לא נפלתי, בלשון המעטה (עומד על קצת מעל 100 צלילות, על פני כ 15 שנה).
&nbsp
ציוד אישי משנה לחלוטין את חווית הצלילה ושורד שנים ארוכות אם אתה שומר עליו.
ברשותי חליפת צלילה ארוכה, 2 חלקים, בת 15 כאמור- התרחבתי ב ~10 ק"ג ואני עדיין מרוצה ממנה מאוד. הבדים המודרניים גמישים בהרבה.
המאזן שלי עשה ב -5 השנים האחרונות כ 60 צלילות, עדיין כמו חדש. לאחרונה ניסיתי להחליף עם הבאדי- הסקנו מכך שאין כמו המאזן שאתה רגיל אליו...
מחשב טוב יד שניה יעלה מתחת לאלף שקל.
עם ווסת הייתי מחכה.
&nbsp
תיהנה :)

חי בר

New member
קורסים כן, ציוד גם כן

לדעתי האישית והבלתי מלומדת בעליל, מאוד מומלץ לעשות קורסי המשך.

לא בטוח שכל ההתמחויות שמוכרים כחלק מקורס MD באמת שוות משהו, אבל אם הזמן והאמצעים מאפשרים הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות קורס דייבמאסטר או אפילו דייבקון.

נכון, לא כולם באמת הולכים לעבוד בתור דייבמאסטר (דייבקון אפילו מאוד מתקרב לעוזר מדריך), אבל לומדים בקורסים האלה ה-מ-ו-ן, צוברים עוד יותר נסיון וכתוצאה ישירה מכך גם כמות הצלילות שתעשה תלך ותגדל משמעותית.

אם נתפסת לחיידק, ואתה אוהב לצלול- לא תצטער כלל וכלל אם תעשה קורסים מתקדמים.

ציוד- יש מצב שאחרי שתעשה DM וכיוב' התפיסה שלך לגבי איזה ציוד הכי מתאים לך, בכל מקרה מהר מאוד תגלה שאתה מעדיף ציוד אישי משלך.

וזכור: רומא לא נבנתה ביום אחד

למעלה