קניית ספר דרך AMAZON

deep ocean

New member
קניית ספר דרך AMAZON

למישהו יש מושג אם אני משלמת מכס או תשלום נוסף, על ספר שאני מזמינה בדואר? (הספר עולה 11.20$) תודה מיכל

מה קורה? (כן!) (ולא!)

את עוד ערה? אז ככה: ספרים שאת קונה מאמאזון עולים לך בתוספת מע"מ! שוד ושבר! במקרה הכינותי מבעוד מועד חבר שקונה אצלם המון ספרים, וזה עולה לו מע"מ באבוה בוה. אמאזון עשו איזה הסכם עם המכס או משהו, לא זוכר בדיוק. אבל אם תקני את זה מחנות אנונימית, אז זה עובר בלי בעיות. אגב, איזה ספר? ומה שלומך?

deep ocean

New member
אני הרגע הולכת לישון ../images/Emo13.gif

איזה תשובה מהירה!!! תודה
טוב, אם הבנתי אותך, אם אני מזמינה דרך חנות ספרים אנונימית לא עולה לי מכס...הממממ.... אני רוצה לקנות כמה ספרים שעוסקים בקשרים באינטרנט, ולהתחיל לתקתק עניינים שקשורים לעבודת התיזה שלי בנושא הזה. הספר שאני רוצה לקנות כרגע הוא ספר מוביל בתחום: Life on the Screen : Identity in the Age of the Internet by Sherry Turkle אבל אם אני כבר אזמין ספרים, אני בטח אזמין עוד איזה שניים. אולי גם אזמין ספר של טאישה אבלר/הבחורה השנייה שכחתי את שמה. היה לי חלום בו אני רואה ספר שלה שהיא כתבה עם עוד מישהו, וקרו שם כל מיני דברים בחלום, ששכחתי כבר ברגע שקמתי בבוקר. בכל אופן, כאשר הייתי בסטימצקי לפני כמה ימים, ראיתי ספר של קסטנדה, והיה לי מין פלאשבק עצבני, וכמעט נזכרתי בחלום. אני אחפש באינטרנט לראות אם קיים בכלל ספר כזה, כי בכל זאת זה היה חלום

תגידי מה קרה לך?

תפשפשי באימייל... יש שם כמה הפתעות בשבילך. אגב, אם את מזמינה ספר של קסטנדה או כאלה אז ספרי לי, אולי נעשה הזמנה משותפת ונחסוך בעלויות של הדואר.

shelycat

New member
אז ככה....

מידי פעם אנחנו מזמינים מאמאזון והמס הוא כזה: על כל חבילה שעלותה הכוללת (כלומר עלות הפריטים+משלוח) יותר גבוהה מ 35$ את משלמת מס בגובה 17% . בכל מקרה אפשר לבדוק את זה גם באתר של המכס.

נירש

New member
אז ככה

למיטב ידיעתי, מכיוון שאמאזון באמת עשו הסכם עם המכס, כל עסקה מועברת ישירות לידיעת המכס ולכן יקחו ממך מס - בעבר זה היה מעל 35$ אבל אני לא יודע איך זה היום. מה שכן, אמאזון הם בין היקרים ביותר בנושא דמי המשלוח ומאוד לא מומלץ לקנות דרכם בגלל זה. יש המון חנויות ספרים עם היצע דומה ש-א´, לא משטנקרות לממשלת ישראל, ב´, לא פושטות את העור עם דמי המשלוח.

shelycat

New member
BN לא בהכרח רציניים יותר

בדקתי מספר פעמים את BN כנגד אמאזון ולא מצאתי שום ייתרון של האחד מול השני והם די דומים ברמת השירות וגם בעלויות. מספר פעמים הכנתי "סלים" זהים בשתי הרשתות כמו גם בסניפים השונים AMAZON.COM לעומת AMAZON.CO.UK לעומת BN ויש להן את אותו מבחר ספרים כמעט (היה ספר אחד שלא מצאתי בBN וכן מצאתי באמאזוןUK אבל הוא גם לא היה באמאזון COM) וגם העלויות דומות כך שאין סיבה כלכלית להעדיף את האחד על פני השני. וגם BN מדווחים למכס הישראלי אם אני לא טועה.

kaligola

New member
בזמנו..

בזמנו שלחתי מייל לבארנס והם אמרו שהם לא מדווחים למכס בישראל... אבל יכול להיות שזה השתנה....

rob roy

New member
אם כבר לקנות בחו"ל,

שם דמי המשלוח תמיד יהיו משמעותיים, הייתי ממליץ על חנויות לספרים משומשים, כמו abe או half. יש שם ספרים במחירים מאוד נמוכים ובאיכות טובה. ויש גם אתרי השוואת מחירים של חנויות בחו"ל.

נירש

New member
מצטרף להמלצה

ב-half.com אפשר למצוא ספרים חדשים במחירים מגוחכים של דולר או שניים. הבעיה היחידה היא שהם לא עושים משלוחים ארצה, כך שצריך להעזר בשרות כמו mailboxes etc. אבל זה שווה את זה...

rob roy

New member
תיבות דואר?

למה כוונתך? אני ביקשתי מהם לשלוח לכתובת בארה"ב, הם אגב לא הסכימו לקבל הזמנה על כרטיס אשראי מחוץ לארה"ב, אך פתרתי את הבעיה.

נירש

New member
תיבות דואר!

יש חברה בשם mailboxes etc שיש לה סניפים בכל הארץ, והיא מספקת תא דואר בארה"ב שאליו ניתן להזמין את המוצר, והם שולחים אותו לארץ. אני לא יודע בדיוק מה המחיר למשלוח כיום, אבל לפני כשנה שלמתי (לזכיין שלהם, מאסטופ, שבינתיים נסגרו) לא מעט - 2$ למאה גרם. אגב, אם כרטיס האשראי בינלאומי לא אמורה להיות שום בעיה עם תשלום לחברה בארה"ב. עשיתי את זה כמה פעמים ולא נתקלתי בבעיה.

rob roy

New member
אז זהו, שלא

(הממ... איזו כותרת שלא אומרת בעצם כלום) half הצהירו במפורש שאינם מקבלים כרטיסי אשראי מחוץ לארה"ב, ואף דרשו כתובת בארה"ב של איזור חיוב כרטיס האשראי. אז בראש מושפל אודה ש... לא חשוב מה עשיתי, העיקר שעם עובדות לא מדברים, והם חייבו את כרטיס האשראי הבינלאומי שלי. ולגבי תיבות הדואר - 20$ לקילו זה קצת הרבה, לא?

למעלה