קניית סנובורד

omerwawa

New member
קניית סנובורד

אהלן חברה,

אחרי 6 חופשות החלטתי שהגיע זמני לקנות בורד. אז לפני שאני מקבל החלטות, איזה בורד לבחור, רציתי לשמוע קצת את דעתכם. על איזה בורד הייתם ממליצים לי? (גובה: 1.70 משקל 68)
מאוד אוהב אוף פיסטים, להשתעשע בסנופרק עם קפיצות לא בשמיים וקצת בוקסים.
פחות עושה לי את זה לדהור במהירויות שיא על המסלולים, אלא מעדיף לחפש את הקפיצות הקטנות על המסלול ולשחק עם הגמישות של הבורד שמאפשרת כל מני תרגילים.

שאלה נוספת שלי שמתקשרת לנושא:
כשקראתי קצת על הבורדים המוצעים בשוק, קיבלתי מנת יתר של חשיפה ופרסום של הרום מוד רוקר פה בפורום ובפייסבוק, שכמעט גרמה לי ללכת לקנות אותו מבלי לבחון שום בורד אחר בשוק. מאמין שזה בורד מעולה וגם שמעתי עליו דברים נפלאים. אמנם, כשהסתכלתי קצת באתרים מחו"ל ומגזינים, כמות החשיפה והפרסום של רום ביחס לחברות הגדולות בשוק: ברטון, ליב טק, קאפיטה... פשוט מתגמד, כאילו כמעט ולא שמעו עליו בחו"ל ובקושי מתברגים הבורדים של רום ל"רשימות הבורדים הטובים של השנה". אז האם העובדה שהגיע לאוזני על המוד רוקר, הגיע בגלל שהוא באמת בורד כל כך מוצלח? או שמא בזכות השיווק המצוין של רובי? ( לא אישי, אני מת על החנות שלך).

תודה וסופש נעים ומושלג,

עומר.

נשמע שרוקר הכי יתאים לך

אם אתה עושה יותר אופיסט. אם אתה רוצה יותר פארקים אז תצטרך לשקול משהו ייעודי או קמבר-רוקר משולב כמו איזי ליבינג 52 של ברטון שזכה לבאז. פריסטייל זה לא הסגנון שלי אז אני לא מכיר אותם מניסיון אישי ובטח לא יודע להיכנס לדקויות של פלקס מול משקל גוף. בכל מקרה הייתי קונה בחו"ל בחנות רצינית איפה שיש להם מבחר ראוי. המבחר בארץ, בשתי החנויות הוא קטן מאד יחסית לחו"ל ותצטרך להתפשר. ואל תקנה את הלוקשים של המוכרים המקומיים שיש בורד שמתאים להכל (סתם קטע משיחה ששמעתי לפני כמה שבועות בחנות בארץ כשמוכר ניסה לדחוף ללקוח בורד).

navon4

New member
גם אני הייתי הולך על רוקר

המוד רוקר הוא בורד מעולה (אני גולש עליו בוויסלר כבר 80 ימים) אבל לדעתי קשיח מדי במרכז.
אני כרגע בודק לגבי הבורד הבא (פה המבחר קצת יותר רחב מבארץ), prior shotgun, rome gang plank, slash happy place, lobster park הם כרגע האופציות המובילות.
יש הרבה קרשי רוקר טובים בשוק, אתה מוגבל לקניה בארץ או שאתה מעוניין לקנות בחו"ל?

HelloweeN

New member
לפני הכל, כדאי להתפקס על מימדי הבורד

שאתה צריך.
לפי הגודל הכללי שלך, הייתי מתפקס על בורד שבאורך 153-155 לכל היותר. אם מידת הנעליים שלך היא עצומה (נגיד מעל 10 או 11) בלית ברירה צריך לשקול בורד רחב.
שנית, בניגוד לקודמי שציינו ש"אין כזה דבר בורד שמתאים להכל" - המציאות בשטח היא שונה. מרבית הבורדים המודרניים הם בעלי מבנה די אוניברסלי שמשלב גם קאמבר וגם רוקר וכן, הם נועדו לכל תנאי השטח מהעובדה הפשוטה שרק אנשים בודדים אוהבים לעשות משהו מאוד ספציפי (קרבינג למשל, או אך ורק גלישה במסלולים, וכד') והרוב לא אוהבים להגביל את עצמם למשהו ורוצים בורד שייתן ביצועים טובים בכל ההר.
אם אתה משתייך למחנה ה'מוגבלים', ההיצע יהיה מאוד קטן ונישתי.
אחרת, יש לך מגוון אפשרויות.
אני אישית, כמוך, אוהב מאוד לעשות שטויות בכל ההר, ובנוסף אני גם די אוהב מהירות גבוהה. אני גולש על הסקייט בננה של ליב טק כבר משהו כמו 7 שנים ומאוד מאוד מרוצה. ניסיתי גם את המוד רוקר, בורד סבבה, בעיני פחות ורסאטילי מהבננה אבל בורד סביר בהחלט. ניסיתי עוד עשרות בורדים של מותגים שונים, שוב, לא נפלתי אבל זה לא אומר שהם לא טובים.
ואתה צודק, בחו"ל הרום נחשב לעוד מותג של סנובורד, כמו רבים אחרים. במדינה קטנה עם שוק קטן, יבואן אחד או שניים שעושים לא מעט רעש, נוצרת תחושה של 'משהו גדול' כשבעצם הוא מה שנקרא
ANOTHER FACE IN THE CROWD
אבל שוב, זה לא אומר שאיכותו של הבורד הוא גרועה, אבל חשוב לשים פרופורציות.

בשורה התחתונה, אם יש לך אפשרות לקנות בחו"ל, בעיקר בארה"ב, עשה זאת, תחסוך המון כסף אם לא ואתה מחליט לקנות בארץ, אני די בטוח שתהנה גם מרום מוד רוקר, גם מהנאוור סאמר, גם מקפיטה וגם משאר המותגים. לא לשכוח להיות ביקורתי ולא לבלוע את דברי המוכרים כמובנים מאליהם - הם לא.

מזל שלא שלחת אותו לבחור קודם כל את הגרפיקה

xantos

New member
מדוע אף אחד לא גולש/כותב על בורדים של רוסיניול,סולומון,head

ועוד מותגים ותיקים ומוכרים שהחלו דרכם בעולם הסקי, הם לא נחשבים טובים?

Kicker Girl

New member
רוסינול מאד פופולריים בצרפת

ובצרפת כידוע סנובורד תפס רציני. אני פחות מתחברת אליהם אבל יש להם כמה דגמים מאד מוערכים ויחסית זולים. Rossignol Angus Amptek למשל. הד וסולומון פחות מרגשים, מיינסטרים כאלה.

shac

New member
היה לי בורד של רוסיניול

ולא סבלתי אותו. ייתכן שהבחירה הייתה גדולה עליי, שהוא מיועד למהירויות, שאני לא יודע מה.
&nbsp
אבל זה היה הבורד שהכי פחות נהניתי לגלוש איתו אי פעם. כשיש כזה שפע בחוץ, לא הייתי בוחר בחברה הזאת שוב.
&nbsp
ולגבי הרום מוד רוקר (שיש לי, דגם שעבר בינתיים שתי חופשות איתי והיה תענוג אמיתי), דווקא ראיתי אותו אצל מדריך שהיה לי פעם במאיירהופן, עוד הדגם הקודם (agent). ניסיתי ונהניתי מאוד מהגמישות ומהמהירות וכו' וכו', וקניתי אחר כך אצל רובי במחיר טוב. גם אותי מפתיע שהמותג לא כ-ז-ה פופולארי. אני לא רואה הרבה rome בשום מקום, אבל זה לא ממש משנה לי.

איזה דגם של רוסינול?

יש לי רטוקס והוא מאד סלחני. לא מרגיש קשה בכלל. אי אפשר להוציא ממנו ביצועים מזהירים על המסלול אבל מספק טונות של הנאה.

navon4

New member
סלומון מאוד נפוצים דווקא

כנראה בגלל שלא משווקים בארץ הם לא מקבלים הרבה חשיפה.

Kicker Girl

New member
זה יותר תלוי ברמת הגלישה שלך, גם הגודל

עד רמה מסויימת הרב תכליתיים יספקו אותך. אם תרצה להתמקצע בכיוון אחד, תצטרך כבר להתקדם לבורד ייעודי. בורדים לפאודר ואוף פיסט לא מבריקים בפארקים וההיפך. גם האורך משפיע על ההתנהגות. אז אתה צריך לקבל קודם החלטה אם אתה רוצה רב תכליתי בידיעה מראש שזאת פשרה.

omerwawa

New member
רב תכליתיים

אז איזה בורדים רב תכליתיים היית ממליץ לי לבחון? בסוף הבעיה העיקרית שלי שאני לא מספיק מכיר את השוק, והייתי שמח לשמוע קצת על דגמים ספציפיים שאתם ממליצים עליהם

Kicker Girl

New member
יש הרבה אפשרויות

עם קאסטום של ברטון אתה לא יכול לטעות. תמיד היו טובים לזמנם (הסדרה נכנסת לשנתה ה20!) והדור האחרון מתעלה על כולם. קל משקל, מאד נוח ואינטואיטיבי לתמרון. אופציה אחרת היא Billy Goat החדש של Gnu שחברים שניסו התלהבו ברמות ששמורות רק לכלים יותר ממוקדי מטרה. אישית לא ניסיתי ובנימה אישית גם לא נראה לי שאנסה קרש עם "אמנות" כל כך מזעזעת עליו. ואגב, אני בחורה, אמנם גבוהה וגולשת על בורדים של בנים אבל מעדיפה כשפונים אלי בלשון נקבה.

רום מוד רוקר

הסיבה שלא תראה הרבה פרסום של רום בעולם באה מהיות המותג ,חברה קטנה (מישהו אמר "בוטיק")עם תקציב פירסום אפסי.
זה לא אומר כלום ,הויכוח בין מה קדם למה-הפירסום של המוצר או איכותו ימשך לעד .
לשאלתך --קודם כל נאמר בישראל ניתן בגדול לבחור בין מרבית המותגים הטובים בעולם -ואלה שתמצא לרוב בחנויות באירופה{בארהב המבחר גדול יותר וכלל הרבה חברות מקומיות שלא מגיעות גם לא לאירופה}-סקיפס מיבאים את -ברטון,ליבטק\גנו,ונוור סאמר, אוף פיסט מיבאת {במחירי ארהב+מעמ] את -רום,רייד,קי2,פלו וניטרו,לכל החברות בורדים טובים שיספקו את רוב הגולשים, רק במעבר מבורד לבורד אתה יכול לחוש הבדל ורוב הגולשים הישראלים מחליפים בורד פעם ב3 עד 5 שנים וכמובן רובם לא מנסים בורדים שונים טרם הקנייה אלה סומכים על כח הפירסום של המותג בעולם ומכאן הרוב בישראל קונים ברטון.
הרום מוד רוקר הצליח בישראל בזכות עצמו-ובזכות המושג-"חבר מביא חבר".
כל מי שגלש עליו התאהב,גם אם היה לו בורד כזה או אחר,יקר יותר או פחות,מפורסם יותר או מוכר פחות.
זה בורד מושלם לגולש הישראלי הממוצע, גמיש וסלחן ועם זאת סופר-פופי ומהיר תגובה יותר מכל הבורדים במחירו או בכלל .מה שמאפשר לכל אחד תהיה רמתו שתהיה או סגנונו למצוא בו את הפרטנר המושלם לגלישה בכל מצב כמעט.
המוד רוקר יעבוד מעולה בפאוודר,יאפשר "גיבינג" בכל מצב ויקפוץ הכי חזק שיש בפארק,אני לא ממליץ עליו כי אני מוכר אותו-אני ממליץ עליו כי אני גולש עליו בעצמי מהדגם הראשון שיצא ולמרות כל האפשרויות העומדות בפני טרם מצאתי לו מחליף.
המוד רוקר עולה האירופה 650 יורו{600$ + מס בארהב}! שזה כמעט 100 יורו יקר מרוב קרשי העל של כל מותג אחר ואם זאת בישראל הוא נמכר בכ2600 שח .{לפני הנחות}.
מנסיון דגם ה2015 הוא המוצלח ביותר מהסדרה ,אוחז יותר,קופץ חזק יותר קל יותר ואפילו גמיש עוד יותר מהדגמים שקדמו לו.
אתה מוזמן לקחת 1 לניסיון בחרמון מתי שתרצה .

נ.ב-הגולש שלדעת רבים הוא כרגע הטוב בעולם,אלוף ה"דיו טור" 2014-סטאל סאלבך-גולש על המוד שזה גרסת הקאמבר של המוד רוקר שהוא אגרסיבי עוד יותר.

למעלה