קניית סופה.

nitzan30

New member
קניית סופה.

שאלתי מעט פילוסופית . אני מסביר , אני כל הזמן שומע כמה יקר להחזיק סופה (אני מתכנן לרכוש כזו בתקופה הקרובה)אולם מצד שני אני רואה שגם רכבי השטח המאובזרים יותר (מגנום , פג'רו וכדומה)עלות אחזקתם יקרה מאוד והכוונה נניח לחלקי חילוף , חלקי פח וכ"ו , גם מבחינת עלות הדלק אין כזה הבדל גדול. שאלתי אם כך האם יש דברים נוספים שלא הבאתי בחשבון או שבעצם אין הבדלים בעלות האחזקה. תודה.

Reutc

New member
יקר להחזיק סופה?

אמנם אני קצת משוחד בתור בעל סופה (ובתור אחד שמעוניין למכור את שלו ...), אבל סופה היא לא רכב יקר לאחזקה בהשוואה לרכבי שטח אחרים. הרכב אמין יחסית, גם סופות ישנות אם הן מטופלות, וחלקי החילוף לא יקרים. ביטוח? אני עושה רק חובה, צד ג' וגרירה - 2244 ש"ח לשנה. טסט עוד כ-1200 ש"ח. העלות העקרית היא הדלק ... אם הקילומטראז' הולך להיות גבוה ... תתחיל לחשוב על משהו אחר. יש גם את אופציית הדיזל שהדעות עליה חלוקות ובכל מקרה סופות דיזל יקרות משמעותית מסופות בנזין. אם אתה מעוניין להשוות לרכבי כביש שטח אחרים חשב גם את ירידת הערך ועלות הביטוח המקיף שלהם. גם חלקי החילוף יקרים יותר. מה כן יקר? שיפורים. מטבע הדברים בעלי סופות בדרך כלל משפרים אותן עם הזמן - אם שטח קשה מעניין אותך כדי לך לקנות סופה שמישהו אחר כבר השקיע בשיפורה. עבור החלפת מערכת מתלים, נעילה אחורית וצמיגי שטח אתה יכול להגיע בקלות ל-15,000 ש"ח אם אתה הולך על חלקים טובים ... יותר - אם אתה הולך על הטובים ביותר ולא מתפשר או עושה קיצורי דרך. עם שיפורים כאלה אין הרבה מקומות שתעצור בהם. אדי

edyc

New member
התגובה הנ"ל היא שלי

טעות בשם המשתמש ...

miki69

New member
ראשית ,אני לא מוכר

שנית חוץ מדלק הכל אבל הכל זול

למעלה