קניית נייד

• פותח הנושא RP6
  • פורסם בתאריך

RP6

New member
קניית נייד

שלום, מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של 6000 ש"ח, משמש בעיקר ללימודים באוניברסיטה (לא סרטים, משחקים, וכו'). מישהו יכול לדרג לי בגדול מה עדיף: מחשבים של IBM, HP או DELL? כל אחד אומר משהו אחר.. חוץ מזה מה עושים כדי שהסוללה של הנייד לא תתרוקן כל כך מהר?

Thotwo

New member
תשובות

קודם כל, לימודים באוניברסיטה זה כללי מידי. מה התחום? האם הוא מצריך שימוש ביישומי המחשב כגון קידודים או כתיבת תוכנות? או רק עיבוד תמלילים? מה לגבי שימוש ביתי? את לא הולכת לשמוע/להוריד מוזיקה? קאזה/אימיול? סרטים? בגדול, כל חברה שציינת טובה. IBM קצת יותר יקרים אבל הרבה יותר עמידים. סוסי עבודה. בגדול, לגבי הסוללה, אם מורידים את התאורת מסך למינימום ומשתמשים כמה שפחות באלחוטי וברמקול, הסוללה יכולה להישאר הרבה. שוב זה בגדול. יש עוד הרבה גורמים.

RP6

New member
עוד פרטים

הלימודים הם בכלכלה, אני צריכה בעיקר עיבוד תמלילים (בלי ישומי מחשב מסובכים), לגבי סרטים וכו' לא נראה לי שאוריד, אולי מעט מוזיקה. קיכלתי הצעת מחיר של IBM R50Eב-5600 ש"ח. יודע משהו על הדגם הזה? לגבי הסוללה התכוונתי האם מומלץ להוציא אותה מהמחשב כשעובדים בחשמל, האם עדיף לעבוד כמה שיותר בחשמל, וכו'.

יאיר B

New member
לעלות מפרט מלא כי יש 50 סוגים של

R50E... לגבי הסוללה: אם את עובדת קבוע (או הרבה זמן בכל פעם) מחוברת לחשמל - עדיף בלי הסוללה (עבודה כשאת מחוברת לחשמל עם סוללה טעונה תפגע לאורך זמן בסוללה, כך טוענים). ההמלצה היא לרוקן את הסוללה לפני הטעינה החדשה שלה. יש בטאגליין משהו על שמירת חיי סוללות.

RP6

New member
מפרט

תודה על התגובה! כמו שהבנתם אני לא ממש מבינה במחשבים ניידים ולכן השאלות קצת טפשיות.. המפרט המלא הוא: IBM R50E UROU2IZ מעבד INTEL P-M Dathon 1.7 Ghz זכרון DDR 512 400 דיסק WD 60G 4200] צורב DVD RW x16 מסך 15''LCD מערכת הפעלה Windows XP Home Edition משקל 3 ק"ג עוד משהו???

ובנוסף למשקל יש עוד שני חסרונות...

ובנוסף למשקל יש עוד שני חסרונות לטעמי: האחד שאין לו touch pad ניסיתי את ההתקן של IBM ולדעתי אין מה להשוות. החיסרון השני הוא שאין יציאת SVIDEO וחבל.

רכשתי את המחשב הנ"ל אתמול....

ומהשעות הראשונות שביליתי עימו, הרושם שלי ממנו הוא מצויין. הבעייה היחידה לטעמי, היא גרסת החלונות HOME. לכן, אם אין בעיה, כדאי להתקין גרסת PROF .

למעלה