קניית נייד

• פותח הנושא Ex22
  • פורסם בתאריך

Ex22

New member
קניית נייד

טוב תקשיבו אחרי שיטוט כאן בפורום אני ממש אבל ממש מבולבל אני רוצה לקנות נייד ואין כאן אף תשובה לשאלה איזה נייד של איזה חברה הכי אמין והכי טוב במיוחד לטווח הארוך כשרציתי לקנות מסך מחשב אז הייתה חוות דעת אחת שDELL הכי טוב ובאמת זה נכון אבל כאן בפורום הכל לא ברור HP - זבל ושירות חרא DELL - יקרים רמקולים דפוקים וחלקים מקוריים שלהם HAIER- מה שמשווקים כאן בארץ זה חרא ועם מסך מבריק מישהו מוכן לבוא ולהגיד : "היי יש לי דגם ככה וככה ואני מרוצה ממנו עד הגג"????? יש כזה דבר בכלל או שכל מחשב שאני אקנה יהיה לו את הפאקים שלו? ועוד נושא איפה כדאי לקנות נייד (בתל אביב)?

Ex22

New member
אה ושכחתי לציין

שאני מחפש מחשב נייד טוב עם חלקים מקוריים של INTEL למטרת לימודים אינטרנט וסרטים עם 2G זיכרון ובסביבות גג 4000 שקל

bar666xp

New member
דל יקר?!

לדעתי אם תבדוק שוב דל כיום לרוב יוצא המשתלם ביותר כלכלית... לגבי איזה מפרט מתאים לך... שורה שחורה בהודעות המינהלתיות לקרוא וליישם. והכי חשוב לזכור מה שמתאים לך לא אומר שזה מה שמתאים לי ומה שמתאים לי לא בטוח שמתאים לו
אם תשאל אותי הסבירות הגבוה ביותר כיום למצוא תמורה מקסימלית בעד הש"ח שלך כניראה יהיה מבית דל... למה? אם זה ביגלל שרוב ככל הדגמים מגיעים עם 3 שנות אחריות כסטנדרט ואם זה כ.מסך עם DDR3 מול DDR2 בחברה מתחרה או אפילו דגם אחר {אגב זה לא מחייב סתם כדי לתת כיוון למה אני דיי פרו-דל}... אגב רמקולים להוציא את אילו שמוגדרים ליין מדיה {וגם בהם לפעמים} הרמקולים במחשב נייד לא מבין הדברים המושקעים ביותר במחשב.. עד לאחרונה אגב הרמקולים היו יחסית טובים רק במחשבים שיועדו לגיימרים. ולעניין כנס לשורה השחורה בהודעות המינהלתיות ציין שימושים דגשים כמו תוכנות שאתה חייב ו/או....

bar666xp

New member
מה אני אומר...

אני אומר שהם אולי טובים בשואבי אבק {גם לא בטוח} אבל את הניידים שלהם לא ממש יצא לי לבדוק... בכל מקרה אני אישית לא ימליץ על מחשבים ניידים שהם לא מוטג מוכר כמו דל כמו לנובו {למרות שאני לא מאוהדיה הגדולים} כמו טושיבה או פוגיטסו סיאמנס... ויש מוטגים שאישית אני תמיד יעדיף באופן אישי אני יעדיף אחרים עליהם כמו HP כמו LG... ויש כאילו שאני ממש יגיד לך רק אם אתה ממש רוצה להתעלל בעצמך כמו MSI {אייבוקראפ}. אגב העלה קישור למפרט ואילו שימושים/משימות המחשב אמור לעמוד בהן ניראה אם זה תואם אולי סתם הוצאת $$$ מיותרים ואולי רחוק מלהיות דומה למה שאתה צריך...

Ex22

New member
עדיין לא הוצאתי...

כתבתי אני מחפש מחשב עם מעבד אינטל ולוח אם טוב 2 ג'יגה זיכרון טעם מסך רגלי (לא מבריק) בסביבות ה3500-4000 שקל זה ללימודים אינטרנט וסרטים

sb21

New member
"לוח אם טוב"- תקף רק למחשב שולחני,

במחשב נייד אין לך אפשרות לבחור את לוח האם.

Ex22

New member
סליחה התבלבלתי בקישור

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t2330.htm

sb21

New member
מסך Truelife זה מסך מבריק.

תמצא מסך מט רק בסדרות Vostro ו-Latitude, כגון המחשב בקישור המצורף. כמו שאמרו, איכות לא תקבל ברוב הרומקולים. גם במחשבים של יצרנים אחרים תזדקק לחלקים של היצרן, כגון: לוח אם,מארז,סוללה (במידה ולא רוצים להפר את תנאי האחריות, או להימנע מפיצוץ, בשל פגם בסוללה) וכו'. אם התכוונת לכרטיס האלחוטי (Dell Wireless 1390 802.11b/g Mini-PCI)- ניתן להחליף את הכרטיס לכרטיס של אינטל, בלי שום בעיה.

Ex22

New member
אבל תראה מה רשום בקישור שאני נתתי

"כמו כן אין שכבת זכוכית שמפרידה בניכם לבין המחשב, ועל כן ניתן לשחק, לדפדף באינטרנט," אז אולי זה מבריק אבל אין זכוכית וכדאי לקנות אותו או לא? מה אתה ממליץ

sb21

New member
האאא,הם מדברים על התצוגה בחנות.

לא קראת את כול התיאור, בגלל זה התבלבלת :) השאלה עד כמה חשוב לך מסך מט ולא מבריק, כי אז תצטרך לשלם יותר כסף בעבור המחשב.

bar666xp

New member
בכל מקרה כדי שהאחריות תהיה תקפה...

על כל החלקים להיות ה""מקוריים"" של היצרן/יבואן... על אותו המשקל שימוש בדיו ממוחזר/לא מקורי מבטל לך את האחריות על המדפסת... ובמחשב נייד שעלות של חלקים יקרה מעוד אתה לא רוצה לאבד את האחריות על שטויות... רמקולים? אם הצליל לא לתעמך חבר אוזניות איכותיות ו/או רמקולים חיצניים זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי מכל רמקול שיהיה בתוך המחשב הנייד... לגבי השימושים שלך הם בסיסיים ביותר אם הבנתי נכון אינטרנט אופיס ושות.. כל מחשב בעל מעבד סלרון/סמפרון אפילו יעמוד בהם ללא בעיה. במקומך דווקה הייתי מחפש אפילו משהו כמו TURION החד-כור או אם ממש בא לך אז הTURION X2 בפועל המעבד הוא הדבר האחרון שצריך לעניין אותך בשימושים הללו... אם הייתה אומר שאתה רוצה מחשב שהסוללה תחזיק אותו דלוק כמה שיותר זמן הייתי אומר תשקיע במעבדי ULV אולי אבל זה כבר כניראה לא יהיה ב3.5K-4Kש"ח... אם הייתה אומר שאתה רוצה משקל כזה או אחר = גודל מסך הם דיי הולכים יד ביד גודל המסך ומשקל הנייד {יש יוצאים מן הכלל}. בגדול מה שכן אמרת עד לרגע זה... שיהיה מסך מט... כיום מסך מט לרוב מחייב אותך לדלג על הדגמים למשתמש ה""בייתי""/""פרטי"" לטובת המיועדים למגזר ה""עסק הקטן""... אילו לרוב גם טיפה עמידים יותר ולכן טיפה יקרים יותר ו/או מפרט ""נכות""/חלש יותר תמורת ה$ שלך.

Ex22

New member
לאו דווקא התכוונתי למסך מט

אני מתכוון למסכים עם המגן זכוכית שאני ממש לא אוהב או שיש רק 2 סוגים? מט וזכוכית?

Ex22

New member
בקיצור

עכשישו אני לא יודע אם לקנות HAIER A500 או את הDELL 1525 של ה1.6

יאיר B

New member
מה זה מסך עם מגן זכוכית?

יש מסך מבריק ויש מסך מט. וזהו. אם אתה לא אוהב מסך מבריק - חפש דגם עסקי (בדרך כלל לאלה אין מסך מבריק) הציעו בשרשור את הלטיטיוד והווסטרו.

bar666xp

New member
כניראה שרק כתבת שקראת בפורום אבל לא ניראה כך.

יש מסך מבריק ויש מסך מט... אגב שניהם זה אותו המסך... במט הרגיל יש פילטר שהורד במסך המבריק... לכאורה המסך המבריק מציע צבעים חיים יותר חדות גבוה יותר ושות... פועל יוצא ביגלל שאין את הפילטר זה עוד כמה אשרות/מאות גרם. ויש אנשים {כמוני} שההשתקפויות במסך המבריק זה אין סיכוי שאני יעבוד על דבר כזה יותר מ15-30 דקות... אם זה נוכות אם זה WHATEVER במקרה שלי זה כאבי ראש ודמע אחרי 5 דקות זה מתחיל ואחרי 15-30 דקות אני צריך כדור נגד כאב ראש ואיזה שעתיים לעצום עניים... מסכנה מסך מבריק זה לא בישבילי! העיניין הוא שכיום רוב החברות מסך מט = סדרות עיסקיות... למה כי סרט אתה רוצה לראות הכי חד וטקסט אתה רוצה שלא יקרע לך את העניים.... אז למשתמש ה""בייתי"" יש מסכים מבריקים בדר"כ ולמשתמשים העיסקיים יהיה מסך מט בדר"כ... {בחלק מהמקרים אפשר להזמין עם כל אחד מהם}.

למעלה