קניית מקל לסנוקר

Enigma48

New member
קניית מקל לסנוקר

שלום, אודה לעזרה מהמומחים בפורום - חבר שלי חובב גדול של סנוקר ורוצה לקנות מקל שישמש אותו במשחקים במקום המקלות השחוקים שנמצאים במועדוני הסנוקר למינהם. מאחר ויום הולדתו קרב ובא החלטתי להפתיע אותו ולקנות לו מקל כזה. הבעיה שאני לא מבינה דבר וחצי דבר במקלות האלו. איזה מקל נחשב טוב? מה ההבדל הין מקל 3 חלקים למקל 2 חלקים? התקציב שלי הוא עד 500 ש"ח - אפשר בכלל למצוא מקל מקצועי במחיר כזה?! אודה לעזרתם.

9ball master

New member
תשובה...

ראשית, כל הכבוד על היוזמה
מקל סנוקר הנו דבר מאד אישי ולא לכל שחקן יש את אותן העדפות, ישנם הרבה פרמטרים אשר מבדילים בין המקלות השונים כגון משקל, עובי הטיפ, סוג החיבור, סוג החומרים וכו'.... לדעתי, הדבר הכי נכון שאתה יכול לעשות זה לגשת לאחת מהחנויות שמוכרות ציוד סנוקר ולקנות לו שובר מתנה לקניית מקל, כך חברך יוכל לבחור לעצמו את המקל שהכי מתאים לו וגם יוכל לשדרג בתוספת מחיר למקל טוב יותר או לקנות מקל פשוט יותר ולהכניס בסכום גם תיק עבור המקל.

תגובה קטנה לעיניין

גם כדי להראות שזה לא סתם שובר וגם כי ביום שבו קניתי את המקל שלי היה אדם אם אותו תקציב ואותו רעיון (זהה במדוייק לשלך) בשולחן הירוק (שאגב מהמקומות שהייתי בהם בת"א זה המקום שהייתי ממליץ עליו לרכישת מקל (אתה מסכים איתי 9-ball?) אני יודע שאין להם שוברים מה שהבחור עשה זה קנה מקל שהמוכר המליץ עליו ב350 ואת הנרתיק התרמי במאה חמישים עם פתק גדול וכמובן הערה כאילו שעדיף לאותו אדם לבוא למקום בעצמו ולבחור מקל אבל ככה אתה גם נותן מתנה שמרגישה אמיתית יותר משוברי מתנה (שאני אישית תמיד התייחסתי להם כגרסא מוגבלת של כסף) וגם יש סיכוי שתנחת על מקל מושלם ותמנע ממנו תטירחה בכל מקרה זה מה שתעשה אם אתה קונה בשולחן הירוק ותזכור להגיד לו להגיע למקום לבחור מקל משלו :p אם טעיתי כאן במשהו תקן אותי 9-ball

Enigma48

New member
אני בכלל בחורה!

והכוונה היא באמת לקנות בשולחן הירוק שמעתי שזה מקום טוב. אני מקווה שבאמת נותנים שם פתקי החלפה כדי שחבר שלי יוכל להחליף אם לא ימצא חן בעיניו. תודה לעונים!

או או או כזה חבר

נו אז למה שלא תגידי לו שאת לוקחת אותו להפתעה ותנהגי אותו לשם ותקני ביחד ככה את שותפה לעסק ולא צריך לחזור להחליף ויש שם חדר אחורי אז הוא לא צריך לדעת מכסף את פשוט לוחשת למוכר מה הטווח מחירים והוא יביא לו מקלות לראות

Enigma48

New member
אני לא יכולה לקחת אותו איתי

בגלל שזו אמורה להיות הפתעה. הוא אמר לי שהוא רוצה לקנות מקל 2 חלקים שראה בשולחן הירוק שמחירו 370 (אין לו הרבה כסף הוא חייל וזה גם מתאים לתקציב שלו) הצעתי לקנות אותו בעצמי לכבוד היומולדת אך הוא סרב בטענה שהוא לא מוכן שאוציא עליו כ"כ כסף. לכן אני משחקת אותה כאילו ירדתי מהרעיון וביומולדת הוא יופתע! מה שמוזר זה שהשארתי הודעה בשולחן הירוק לגבי הצעת מחיר והתקשרו אלי, אמרתי שאני רוצה לקנות את המקל הכי מקצועי שיש אז אמרו לי שמקל הכי מקצועי עולה רק 250 ש"ח - האמנם?!

9ball master

New member
הכי "מקצועי".....

קחי 500 ₪ ותביאי לי 2.... נשמע לי יותר כמו שוק... דרך אגב, במקרה יצא לי להיות עכשיו בסקורס (ששייך לביליארד סנטר), ה Riley עולה 660 ישנם שני מקלות שראיתי ב 490 שניהם של BCE, האחד מסדרת ה boxxer
והשני מהסדרה של Jimmy White שנראה קצת יותר טוב אבל באמת ששניהם נראים נחותים בצורה משמעותית מה Riley, היה גם בפחות (סביבות ה 300) אבל נראה זוועה והמחבר בולט...

9ball master

New member
לא מסכים ב 100%

אין שום חנות אחת בארץ כולל השולחן הירוק שהייתי סומך על העובדים בחנות, כולם ללא יוצא מהכלל הם ללא שום ידע והבנה בציוד ביליארד וסנוקר!!! עדיף לבדוק את הסחורה שכל החנויות מציאות, לעשות שיעורי בית ואז ללכת לקנות את מה שבאמת רוצים או מתאים. לצערי הסחורה בארץ לא משהו והמבחר קטן... אם מדובר במקל סנוקר (והדגש על סנוקר לא פול..) אז אני יודע שביליארד סנטר הביאו מקלות של RILEY ויצא לי לבדוק אחד מקרוב והוא נראה סביר בהחלט בין מה שמגיע לארץ (העלות בסביבות ה 700 - 800 ₪) אם מדובר במקל פול אז תשכחו מזה ותזמינו מחו"ל....

גם הטווח מחירים וגם עניין הההזמנות

לא ממש רלוונטי למקרה זה או לרוב המקרים של אנשים שקונים מקל ראשון וגם עניין התמורה לכסף לא תופס כי ההבדל של בין 350 שקל ל700-800 זה בידיוק ההבדל לרוב בין מי שישים לב להבדלים עם כל הכבוד לחבר של הבחורה אני מסופוק שהרמה של אדם שקונה מקל ראשון או מקל בתקציב כזאת גבוהה עד כדי כך שמקל שמיוצר בסין או משהו (קראתי כמה פוסטים שלך) לא יספק אותו זאת טרחה עצומה הזמנה מחול ומקל הriley לא רלוונטי מטווח המחירים הוא עולה כפול מהתקציב למקל ועוד צריך לקנות לו נרתיק אז במסגרת הקיים בארץ ובתקציב הממוצע של האדם ההמוצע כלומר עד חמש מאות שקלים לכל העניין איפה היית ממליץ לקנות ומה הייתה ממליץ לקנות בתחום הפול והביליארד? או לפחות סממנים כלשהם שיאפשרו זיהוי של מקלות איכותיים יותר (שוב בתוך הטווח הנתון) מפחות ואת עניין סידור (או כל פועל אחר שאני לא בקיא בו שנוגע לעיצוב הראש) העצה המקצועית כאן בהעדר אנשי מקצוע אמיתיים בארץ כמו שאתה אומר היא אתה אז תן עצה אמיתית :) ושים את זה בטאגליינס תחת "אני יודע שאתם עקשנים עצלנים וקמצנים מדי כדי לקנות בחול אז הנה מה שתעשו אם אתם רוצים לקנות בארץ" כי עצה של תקנו בחול פשוט תגרום לרוב האנשים לחשוב שאין מה לחפש מבחינת עצות כאן וללכת ולשאול את המוכר בשולחן הירוק שיאכל אותם כמו שאתה אומר לוקשים או את המוכר בביליארד סנטר ש (מנסיוני עם שניהם) יאכיל אותם עוד יותר לוקשים (הבן אדם אמר לי שאין שום הבדל בהברגות ושאין בעיה להחליק מקל עם סקוטץ' ושזה לא פוגע בו)

9ball master

New member
אני יודע שאתם עקשנים וקמצנים....

עם דגש על עקשנות.... יש בטאגליינס קישור להמלצות ודברים שיש לבדוק לפני שקונים מקל, הנה הקיצור דרך ל"עצלנים"... http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1306&msgid=63341905 האם אתה בטוח שאתה מחפש עצה אמיתית או רק חיזוק להחלטה על קניה מטופשת (פחות או יותר) אני לא מוכן לשקר ולרמות, אני לא מוכן להגיד על משהו שאני לא מאמין בו שהוא טוב.... כי האמת היא שברוב המקרים, המקלות שיש על הקירות ברוב המועדונים הגדולים בארץ הם באותה איכות של המקלות שנמכרים כאן בארץ בתחום המחירים של עד 500 ₪. האמת היא שמקל טוב עולה כסף... בדיוק כמו שסנובורד טוב עולה כסף... בדיוק כמו שמקלות גולף טובים עולים כסף.... בדיוק כמו שמחבט טניס איכותי עולה הרבה כסף.... בדיוק כמו שאופניים טובות עולות המון כסף.... בנאדם שמגיע להחלטה שהוא קונה מקל סנוקר זה אומר שני דברים, או שהוא לוקח את הספורט קצת יותר ברצינות ואז הוא צריך ציוד טוב או שיש לו קצת אקסטרה כסף ובא לו להתפנק.... הסיבה שבחנויות ביליארד "מקצועיות" מחזיקים בציוד שכזה זה בגלל שהם יכולים לסבן את הישראלי המצוי ולמכור לו מה שלא תראה בשום חנות מקצועית בעולם.... זה מקלות שמוכרים בחנויות כלבו בעולם ב 20 - 50 $.... ועכשיו אתה רוצה שאני יעזור למישהו לבחור מההיצע המרהיב הזה.... לא תודה... לא מזמן עזרתי לבחור בן 17 מהונגריה לבחור מקל התקציב שלו עמד על $600.... הילד עמל וחסך וקנה מקל שיעזור לו במשחק ולא משהו בשביל לעשות דאווין על הח'ברה.... מצטער אבל אני עדיין חושב שכל מקל בעלות של עד 500 - 700 ₪ זה בזבוז כסף... אני מבין שמישהו קונה מתנה אז יש לו (או לה במקרה הזה) תקציב וזה מה יש, לכן המלצתי על שובר קניה, ואם מקום אחד לא מספק שובר שכזה אז הולכים למקום אחר.... הרי בסופו של דבר אם אתה יודע מה אתה רוצה אז הידע או ההמלצות של המוכר ה"מקצועי" נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה... אני גם לא מאמין בקטע הזה שמקל ראשון צריך להיות איזה חתיכת דראק (סליחה על הביטוי), מה 500 ₪ זה לא כסף? לא עדיף לשים עוד 500 שלקבל מוצר איכותי שיחזיק מעמד לאורך שנים במקום לזרוק 500 ₪ עכשיו ואז להוציא עוד 1000 ₪ בעוד שנה... תעשה חשבון ותראה שהשקעה נכונה מלכתחילה היא הזולה יותר בטווח הארוך...

קראתי את אותו טאגלייןנ פעם

הוא מתייחס רק למקלות סנוקר תוכל כאן להתייחס למקלות פול או שהגישה שלך בעיניין זה (ואין כאן שום התייחסות למוצדקת או לא מוצדקת) היא או יקר לגמרי או ברמה של מועדון? אגב אני רק הולך להצדיק את עצמי ואת קניית המקל הזול להחריד והבטח מסריח בטירוף שלי במצב המזעזע של מקלות פול באולמות והרצון שלי למקל משלי שאני רגיל למשקל שלו ושלא כל פעם אני אאלץ לבחור מקל במועדון שלא הרסו ושהטיפ שלו במצב סביר ושנוח לי לשחק בו זה היה בידיוק כמו שאמרת עודף של כסף עם רצון לפנק את עצמי אגב מאז שקניתי אותו ואני מודה שההשפעה של העסק יכול להיות לחלוטין פסיכולוגי אני משחק פול ברמה יותר טובה ממה ששיחקתי הניסיונות שלי לתת מכות על ציר האיקס ולתת אינגליש מצליחים בצורה הרבה יותר טובה (יש להודות אגב ש 90% מזה לפחות זה בזכות האתר המעולה שלך *משתחווה* ואני מקווה שתמלא את החסר בקרוב) ואגב לא תפסתי את הגשר הסגור באופן טיבעי והוא בכלל מרגיש לי הרבה פחות נוח את הגשר הסגור על דפנות השלוחן (מה שפעם הייתי משתמש בפתוח ומנסה להנמיך אותו כמה שיותר) כן עברתי להשתמש וגם שם ראיתי שיפור קיצר א.האתר שלך עזר לי מאד ב.אתה יכול להרחיב כאן על מקלות פול המבנה שלהם העקרונות שעומדים מאחוריהם מה מבדיל מקל טוב ממקל רע ולמה בעצם המקלות בארץ ברמה כל כך ירודה (לא למה זה מה שמביאים אלא מה הופך את המקלות האלו לנחותים כל כך)

למעלה