קניית מקל באנגליה

flaumneko

New member
קניית מקל באנגליה

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מקל פול. אני טס לאנגליה (לונדון =) לתקופה של חצי שנה ולא בא לי לקחת את המקל שלי מה גם שאני רוצה להתקדם למקל טוב יותר. היום יש לי מקל די פשוט שעלה 450 ש"ח. אני מעוניין להשקיע עד 1500 ש"ח. מישהו מכיר חנויות? המלצות? תודה מראש

9ball master

New member
תשובה

אני לא מכיר חנויות בלונדון או באנגליה בכלל, אני יודע שיש קצת אך לפי הבנתי המחיר יקר יחסית והמבחר דל. אני יודע על הרבה שחקנים שמאירופה שמזמינים מקלות מארה"ב כי המבחר גדול יותר ולפעמים גם המחיר משתלם יותר. קח בחשבון שאתה נוסע למדינה די גשומה ומקלות ביליארד לא אוהבים מים או לחות, לכן אני ממליץ לך בחום לקנות תיק איכותי שישמור על המקל. אתה חייב לחשב את העלות שלו בתקציב שלך. הצעה שלי, תגיע לשם, תמצא אולם בליארד ותברר את הדברים שם, תמיד תוכל לבצע הזמנה של מקל מארה"ב.

flaumneko

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה;

דבר שני, על איזה מקל אתה ממליץ בעלות של 1500 ש"ח?

9ball master

New member
ההמלצה שלי

תמיד תהיה שלא משנה איזה מקל אתה קונה, תדאג שיהיה לך שאפט של predator. המקלות של Predator יקרים יחסית אך מדובר בטופ הטכנולוגיה. התקציב שלך לא מאפשר מבחר גדול בין הדגמים. אתה יכול לקחת את אחד הדגמים הפשוטים, את הדגם SP4RJ אפשר למצוא בסביבות בסביבות ה $290 ואם תוסיף את עלות המשלוח והמיסים אז אתה תגיע לתקציב שלך (פחות או יותר). את הדגמים השונים ניתן לראות באתר של חברת predator

buddy dy

New member
האם יש מקל יותר איכותי ?

נגיד בתקציב של עד 1000$ , והאם יש כזה הבדל?

9ball master

New member
שאלה מכשילה....

כשאומרים איכותי אז למה הכוונה? האם אתה מתכוון לאיכות הבניה וההרכבה של המקל? אז כן יש יותר איכותיים. כשאתה שואל על ההבדל, לאיזה הבדל אתה מתכוון? להבדל בביצועים או להבדל באיכויות? עקרונית, ישנם שני חלקים במקל פול שמשפיעים על הביצועים שלו, האחד זה קנה המקל (shaft) והשני זה הטיפ שנמצא בקצה קנה המקל. שאר חלקי המקל לא ישפיעו כל כך על הביצועים אך ישפיעו מאד על ה"הרגשה" של המקל והרגשה זאת היא דבר מאד חשוב לשחקן כי אם המקל לא ירגיש טוב או אם המקל לא יעביר את הפידבק שהשחקן מצליח לתרגם אותו ולדעת איך להתאים את עצמו למשחק. לדעתי חברת Predator מייצרים את השאפטים הטובים ביותר, ניתן לקנות את השאפט שלהם ולהתאים אותו לכל מקל. המקל בכלל של חברה זו בנוי בצורה טובה מאד ביחס למקלות שמיוצרים בצורה מתועשת ובקרת האיכות שלהם היא מהגבוהות בתעשיה. כך שאם התקציב הוא בסביבות $500 אז מקל קומפלט של Predator לדעתי יהיה הקניה הטובה ביותר. אין הרבה הבדל ב"הרגשה" ובטח שלא בביצועים בין מקל של Predator שעולה $500 לבין דגם שעולה $1000 אבל אם התקציב הוא $1000 אז ניתן לקנות מקל של חברה אחרת ולהוסיף לו shaft של Predator והתוצאה הסופית היא מקל שמצד אחד בנוי יותר טוב ונותן הרגשה יותר טובה (בגלל מבנה ה butt - החלק התחתון) ומצד שני יש לו את הביצועים הטובים ביותר בגלל ה shaft.

flaumneko

New member
אז בעצם מה שאתה אומר

זה שאני יכול לקנות בחו"ל רק את השאפט, לדוגמא - http://www.seyberts.com/pool_cues/single_shaft-shaft_id-411.htm ולהתאים אותו לכל מקל בארץ?

9ball master

New member
עקרונית כן...

תלוי איזה סוג מחבר יש למקל שלך, אם מדובר במחבר סטנדרטי שנפוץ אז סביר מאד שניתן להשיג shaft שיתאים מבחינת ההברגה. קח בחשבון כי עלולה להיות אי התאמה קלה בקוטר בין השאפט למקל הנקודת המחבר והדבר עלול להיות מורגש לעין ולמגע אך זה לא אמור בהכרח לפגוע בביצועים של המקל/שאפט. הדרך היחידה שבה ניתן להשיג התאמה מלאה גם מבחינת הקוטר, גם מבחינת סוג המחבר וגם מבחינת עיצוב טבעת תואמת למקל (במקרה ומדובר בעיצוב יחודי כלשהו) היא שליחת המקל למישהו שיכול לבצע את ההתאמה הזאת (החנות אשר ממנה הבאת את הלינק לדוגמא עושים זאת, ודרך אגב יש להם שירות מעולה והם מהבודדים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות) הבעיה היא שבארץ אין מי שיודע לעשות זאת והמשלוח הלוך ושוב לחו"ל מייקרת מאד את העניין עד לאי כדאיות (במקרה שיש לך מקל זול...)

oski

New member
אני יכול להמליץ בחום

מזה יומיים שאני מתאמן אם shaft 2Z קיבלתי בהשאלה אם אפשרות לקניה (אחד היבואנים אצלנו רוצה לעשות תעמולה ל shaft הזה) בינתיים אני ממש מרוצה מה עוד שקיבלתי המלצה חמה מ Thorsten Homann אני מקווה שלא אפשל ביום ראשון יש לי מוקדמות לאליפות המחוז ובין בשחקנים ישנו אלוף גרמניה אני צריך לסיים בין ארבע האחרונים ואז יש את אליפות המחוז מאוחר יותר. כל שרציתי לומר זה באמת ה shaft הזה הוא משחק טוב רק המחיר $220 לא זול.

oski

New member
נכון, הוא משחק עם universal shaft

מאחר שזהו הספונסר שלו, הוא חייב לשחק עם זה, מדובר על הרבה כסף. אבל זה לא מונע ממנו להמליץ לי על משהו אחר בוא לא נשכח שאני מכיר אותו מגיל 11 בערך ולי הוא המליץ את Predator.

למעלה