קניית מצלמה

מלי190

New member
קניית מצלמה

הנני מעוניינת לקנות מצלמה של קנון G2. על פי כל הבדיקות שעשיתי ראיתי שהכי כדאי לקנות אותה בחו"ל ששם מחירה הינו 360 דולר. הייתי מעוניינת לדעת באם כדאי שחברתיהמתגוררת בארה"ב תקנה את המצלמה על שמה והיא תשלח אותה אלי לארץ. ה"פחד" שלי הוא המכס. האם אני חייבת לשלם עבורה? ואם כן כמה (אם ידוע לכם). תודה מלי

ted

New member
אין מכס, רק מע"מ על הערך+הובלה

+סכום לא גדול של עמילי המכס לשחרור - כמה עשרות דולרים.

מלי190

New member
תפרט בבקשה,

כמה זה יכול לעלות בהערכה גסה מעבר ל- 360 דולר, עלות המצלמה בארה"ב?

idohal

New member
כמו ש TED כתב התשלום עבור מע"מ +

עמלות שונות. את חישוב המע"מ תוכלי לראות כאן אבל הוא מתייחס למחירון המכס והתשלום נעשה על פי מחירון זה או מחיר הקנייה הגבוה מבין השניים. מחיר המשלוח לארץ נע סביב $50 לכן הוסיפי כ $10 למע"מ. מעבר לזאת א דמי השחרור של חברת המשלוח תוכלי לא לשם אם תסעי לממ"ן לשחרר בעצמך וכמובן דמי אחסנה בממ"ן שנדמה שהיום הראשון פטור מתשלום.

BellsBeach

New member
משהו על שחרור מהמכס בתקופה זו

למרות שאני משתתף פסיבי בפורום (ולומד הרבה), רציתי לשתף אתכם: השבוע הגיע לארץ ההזמנה שלי מ-B&H. המשלוח נעשה באמצעות UPS. מייד לאחר הגעת החבילה לארץ התקשר אליי נציג UPS ושאל כיצד ברצוני לשחרר את המשלוח: אופציה א: באמצעות UPS, עלות של 45$ לחבילה + 2% ממחיר המשלוח. אופציה ב: שאגיע לשחרר בעצמי, אין עלות חוץ מזמן. באותה נשימה הוא גם אומר לי שבגלל העיצומים, עובדי המכס לא משחררים משלוחים ואצטרך לחכות לסיום השביתה (וכנראה גם לשלם אחסנה!!). מבוהל ומזיע אני שואל מה בכל זאת ניתן לעשות והפתרון שלו היה לחפש מישהו שהוא עוסק מורשה (או עושק מורשה) ולהעביר לבעלותו את המשלוח, רק אז יסכימו עובדי המכס לשחרר. גם כשהתקשרתי למכס נאמרו לי דברים דומים. אז מה עושים? מתחננים, מספרים למכס שאני יוצא בעוד כמה ימים לטיול בדרום אמריקה וחייב את ציוד הצילום אשר במשלוח (מה שכמעט נכון, דרום אמריקה כן, טיול לא), מציע להראות להם כרטיסי טיסה וכו'. לבקשתם, אני מנציח את תחנוניי בפקס שיגיע לוועד עובדי המכס לאישור מיוחד. בסוף..... קיבלתי את אישור הועד, שיחררתי את החבילה בעצמי (ממש לא מסובך, תחתום, תשלם ממול, תלך למחסן, תן טופס, תחתום תיקח) וחסכתי 55$ שתכננתי לשלם ל-UPS. דוד היה אומר על זה, "עיצומים, הכי טוב עיצומים..." עוד נקודה חשובה: משיקולים שלהם, B&H החליטו לפצל את המשלוח ל-2 חבילות, מה שאומר ש-UPS מחייבים על שחרור של כל חבילה בנפרד. ניתן להתווכח ולהוכיח להם ששתי החבילות שייכות לאותה הזמנה, אני הצלחתי אבל כאמור לבסוף שחררתי בעצמי. כדאי אולי לדאוג ש-B&H (או כל חנות אחרת) לא יפצלו את המשלוח. לסיכום, אם לא דחוף, כדאי להמתין עם ההזמנה או להתחיל לחפש מישהו שהוא עוסק מורשה (בהנחה שאתם לא) בחוג המכרים שלכם. "אין חכם כבעל נסיון", ואני אוסיף, "של אחרים"

barnea e

New member
חברה פרטית - לא עוסק מורשה!

מנסיון אישי (קניתי 10D ב B&H לפני שבועיים עם משלוח של UPS לארץ) , בכדי לשחרר מהמכס בזמן השביתה לא מספיק עוסק מורשה אלא צריך חברה עם מספר חברה (ח.פ.) לתשומת ליבם של המזמינים!!

למעלה