קניית מחשב חדש

mosheep

New member
קניית מחשב חדש

אני מחפש מחשב נייד חדש ואשמח אם תעזרו לי בזה: קיצר מה שאני צריך שיהיה במחשב: מינימום זיכרון (RAM) - 2GB דיסק קשיח - לפחות 100GB מעבד עמיד - ללא נפילות! אפילו שיהיה קצת פחות מהיר, אבל שלא יפול! אחריות!!! - 3 שנים - ואחריות טובה. עם המעט ניסיון שיש לי, ראיתי שאחרי כשנה מתחילים לצוץ להם בעיות - הCD מתחיל לא לקרוא. דיסק קשיח מגמגם וכו'. וכל הדברים הרגילים... אני צריך להריץ על המחשב, אינטרנט, סרטים, אופיס. ועדיף שיהיה אפשר גם במקביל. אשמח אם תעזרו לי בזה. תודה רבה.

יאיר B

New member
מה זה מעבד עמיד ללא נפילות?

בתחום המעבדים יש שני חברות: אינטל (ששולטת בשוק) ו-AMD. לשניהם יש מעבדים טובים. זיכרון: 2GB זה המקסימום שמחשבים באים איתם. אם תרצה יותר - תצטרך להוסיף לבד (אבל בדוק שלוח האם שתקנה תומך ביותר מ-2GB - המקסימום כיום הוא 4GB, אבל יש לוחות שתומכים במקסימום 2GB, לכן צריך לבדוק). (אני לא מבין למה אתה צריך כל כך הרבה זיכרון לאופיס ואינטרנט, אבל שיהיה). דיסקשיח: הממוצע כיום עומד על 120GB (אבל בפועל יש למשתמש בערך 100GB). אחריות 3 שנים: זה בעיקר במחשבים היותר יקרים, אבל לא רק. בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף עוד שנה/שנתיים בתשלום. אתה יכול לחפש מחשבים של דל (סדרת הווסטרו החדשה למשל או לטיטיוד שבאות בדרך כלל עם 3 שנים אחריות).

bar666xp

New member
גם אני לא ממש הבנתי אבל ניראה לי..

שהוא מתכוון שלא יקרוס הבעיה שזה ממש לא קשור למעבד ובעיקר קשור למערכת הפעלה. זיכרון תחלס כמה שיותר זה תמיד טוב אבל גם אני ממש לא מבין למה יותר מ2G האמת גם לא רואה הצדקה ל2G אם המערכת הפעלה לא תהיה איכסטה
לגבי אחריות אאל"ט רוב דיגמי דל כיום מגיעים עם 3 שנים אחריות גם חלק גדול מהאינספיריון... ולרוב אפשרי לרכוש שנה שניה ושלישית לרוב ככל הדגמים ברוב ככל החברות/יצרנים. דיסק קשיח זה תלוי הזמנה ברוב המחשבים כיום אפשרי להזמין החל מ80G ועד 250G ובמהירויות של 5400RPM או 7200RPM ואפילו בחלק מהמקרים עם כמה אופציות של כמה מגה-באפר יהיה לו/להם. למה שאחרי שנה תהיה בעיה בCD ממש לא ברור לי מאיפה הגיע לזה אבל אם ממש רוצים אפשרי לבדוק מי יצרן הכונן אישית אני מעדיף כוננים של NEC בניידים הם בהחלט מבין הטובים ביותר שיש, אבל לרוב זה לא נתון שמופיע אפילו במפרט מי היצרן של הכונן DVD/CD. לגבי השימושים... מה בדיוק הצריך שם משהו שאינו שימוש בסיסי ביותר של מחשב?! שימושי מכונת כתיבה משוכללת לדעתי האישית.

mosheep

New member
לגבי מעבד עמיד. ועוד.

לגבי המעבד - מנסיוני האישי עם כל מיני מחשבים עם מעבדי סלרון או AMD, ראיתי שלרוב הם מאוד מהירים. אבל ברגע שמעמיסים עליהם קצת הם מתחילים לגמגם ואז נתקעים. לכן כתבתי שאני מעדיף שיהיה קצת פחות מהיר אבל יותר "עמיד". אשמח מאוד אם תתיחסו יותר לדגמים ספיציפיים. שאוכל יותר להתמקד. תודה רבה

bar666xp

New member
אני ידגיש זה לא החומרה!

הבעיות הללו נובעות רובן ככולן מתוכנה/מערכת הפעלה. אגב ראה בחתימה שלי המעבד של AMD זקן מעוד כל הבעיות עד היום היו ממערכת ההפעלה ו/או תוכנה.. עוד ""בעיה"" היתה כשעשו כאן הרבה עבודות עפר {פיתוח} בעיקבות כך הורגש {לי בכל אופן} כי חום המעבד גבוה מדי ביגלל הצתברות הליכלוך פירוק והרכבה + החלפת מישחה טרמית והמחשב כתמול שילשום.. לגבי השימושים שהזכרת הם שימושים בסיסיים של מחשב כך שאין ממש דרישה לחומרה מיוחדת כל מחשב מחברות המוטג במיוחד שיעלה בין 3.5Kש"ח~4Kש"ח יתנו מענה הולם במיוחד שכיום המחיר של בעלי מעבדי ה2 ליבות הם כאילו... בקיצור כנס לאתרים כמו זאפ תמצא איזה נגיד 3-4-10 דגמים שניראים לך מתאימים ותביא קישורים/מפרטים נגיד לך אם אחד מציע לך יותר מהאחרים תמורת הכסף שלך או אם לדוגמה תעלה MSI ישר תיראה תגובות בסיגנון שלא תיגע אלה אם אתה ממש רוצה התעללות של איבוקראפ.

למעלה