שלום,
אני מתאמן בקראטה כ-20 שנה. (מעל 20 שנה באומנויות לחימה בכלל).
בשנים האחרונות גם מוכר חליפות איכותיות.
בתקציב של 450 ש"ח , אין לי חליפה איכותית להציע לך.
בתקציבים טיפה גבוהים יותר של 550 ש"ח יש לי מה להציע לך.
כמה הערות שתבין קצת על החליפות ותחשוב מה אתה רוצה.
(אני אספר מתוך הדגמים והנסיון שלי).
אני אחלק את הסוגים ל-3 .
1. חליפה איכותית קלה. 10 OZ
2. חליפה איכותית בינונית. 12 OZ
3. חליפה איכותית כבדה.14 OZ
החליפה הקלה מתאימה ביותר לקיץ הישראלי, לאימונים במקומות חמים והיא נוחה מאוד לאימון ויש לה פידבק מצוין.
חסרונות: לאחר תקופה אם מישהו ינסה לבצע על החליפה תרגילי גרפלינג (אחיזות) במקומות שהם לא הדש או הצווארון (במקומות שבהן אין חיזוקים) היא עלולה להקרע, כמובן שצריך להפעיל עוצמה מספקת.
יתרונות: מאוד נוחה, מאוד קלה לאימון, הכי קרוב לבגדי ספורט שיש בחליפות קראטה אך מצד שני מאפשרת אוורור טוב יותר מ"חליפות סמרטוט".
החליפה הכבדה, מאוד חם והביל להתאמן עמה, אך יש רבים שאוהבים את תחושת הכבדות והנוכחות של חליפות כאלו.
חסרונות לרוב כבדה מאוד כבדה, מסורבלת במידת מה ומרגישה לעיתים כאילו לובשים יריעה עבה.
יתרונות: עמידות גבוהה מאוד בכל התנאים, משיכות תפיסות (לא כמו חליפות ג'ודו ג'וג'יטסו אבל הכל יחסי), בעלת נוכחות (נראות), יש שגם אוהבים את הצליל של החליפה הכבדה.
החליפה הבינונית היא בין משהו באמצע.
יש כמובן וריאציות של אורכי שרוולים ועוד, (יש חליפות היברידיות)
מה חשוב לבדוק ברכישת חליפה:
1. כיפופים עמוקים/שפגטים ואיך זה משפיע על המכנס כשהוא סגור לגמרי.
2. בפלג גוף עליון לבדוק שלא נוצרים כיווצים של החליפה באיזור בית השחי (עלול להוביל לשפשפות).
3. להתאים חליפה לגובה ומשקל. אני לדוגמא 1.71 ורוב החליפות שאני לובש מיועדות ל1.75-1.80 פשוט עקב מבנה הגוף שלי. לעיתים אנשים צריכים חליפה שמתאימה לגובה נמוך משלהם, אך לרוב לוקחים מידה גדולה יותר.
4. מידת הרעש של החליפה אם זה חשוב.
5.לקנות חליפה רצוי מחברה שמייצרת חליפות איכותיות.
אני לא אגיב על דגמים שהוזכרו כאן, אבל יש דגמים יותר טובים ויש פחות, צריך קצת הבנה וניסיון.
בהצלחה!