קניית חומרי גלם

adiavn

New member
קניית חומרי גלם

ההמלצות שתמיד שמעתי היו לרכוש את השוקולד לפני ההכנה ולא לאכסן אותו לאורך זמן. העניין הוא שהשוקולדים שאני קונה בחנויות (פרויבל, וולרונה ודומיהם) הם בכמויות של 0.5-1 קילוגרם, כלומר החנות קונה שק ומעבירה את השוקולד לשקיות/קופסאות קטנות יותר. מכאן נובע שהשוקולד כבר נחשף לאוויר כשהגיע לחנות. אם השוקולד בחנות כבר נחשף לאוויר שבועות/חודשים לפני שרכשתי אותו, אני יכול באותה המידה לקנות שק של 5-10 קילו ולהשתמש בו במשך מספר חודשים. שאלה נוספת היא בנוגע לפונדו שוקולד - האם מספיק להמס שוקולד גולמי כמו שהוא או שעלי להוסיף רכיבים נוספים לשוקולד המומס? (כדי למנוע ממנו להתמצק במהירות)

מה שחשוב הוא תאריך התפוגה

החשיפה לאויר היא לא כל כך מהותית בשוקולד עד כמה שידוע לי - מדובר על העברה מכלי לכלי בסך הכל, זה הרי לא בואקום. מה שחסר בדרך כלל על הקופסאות הקטנות זה תאריך התפוגה של היצרן. זו הסיבה שבאמת עדיף, לדעתי, לקנות שק שלם, אולי להתחלק עם מישהו. כמובן שתלוי גם איך אתה מאחסן את השק.

תשובות

1, אתה בהחלט יכול לקנות שק (פרוייבל מגיע ב5 ק"ג) ולחלק למנות ארוזות , אפשר גם להקפיא חלק ללא בעיה. העניין הוא שבסיטונות יש לקנות כמות גדולה על פי מינימום שקובע הספק. ישנן חנויות שמוכרות שקים בעיקר בשוק לוינסקי. 2.פונדו שוקולד, אם תשמור אותו על ביין מארי כל הזמן אז אפשר להשתמש בשוקולד נטו. בד"כ מוסיפים לו שמנת /ליקר להעשרת הטעם. אם זה פונדו למזרקת שוקולד אז זה חייב להיות מדולל בנוזל.

למעלה