קניית זלוטי.

גלגל4

New member
קניית זלוטי.

היכן ניתן לקנות זלוטי ?(האם יש / כדאי בנתב"ג)
כמה לדעתכם / ניסיונכם כדאי לתת לבן שלי היוצא במשלחת ביה"ס לפולין
תודה?

mn300

New member
תשובה

כשטסתי לפולין (טיול של בית ספר למחנות ההשמדה) לפני 5-6 שנים, ההנחייה הייתה להביא דולרים/יורו והמרנו אותם לזלוטי בפולין עצמה.
יכול להיות שהמצב היום קצת שונה ושווה להמיר כבר בארץ.
תמתין לתשובה קצת יותר עדכנית.

מנסיון שלי

שני בני היו בפולין. לאחד מהם נתנו דולרים, שאותם הוא המיר לזלוטי בשדה התעופה בארץ.
השני - רלבנטי אם אתם גרים במרכז, ישנו CHANGE בקניון גבעתיים שממיר גם לזלוטי.

michaleng

New member
כמה גרוע כבר יכול להיות ה"הכי גרוע"

כשמדובר בסכומים קטנים כמו אלה שהוזכרו כאן (= מה בעצם ההפסד הכספי)? הנוחות לא שווה את זה?

michaleng

New member
תכל'ס, כמה בערך חוסכים?

לא מזלזלת בהתנהגות צרכנית נכונה, רק שהניסיון שלנו עם המרת סכומים קטנים הניב הבדלים זניחים בין האופציה היותר כדאית לפחות כדאית ודי ירדנו מהנושא של סקר שוק מעמיק כשמדובר בסכומים כאלה (גם זמן זה כסף...).

michaleng

New member
יש כל מיני סיבות אפשריות

נשארו דולרים מטיול קודם, הדודה מאמריקה הביאה מתנה - באמת לא ענייננו. הטענה שלי היתה שכשמדובר בסכומים קטנים ההפרש בין שער "טוב" לשער "לא טוב" (ואפילו המרה כפולה) הוא זניח ולא מצדיק פעלתנות מיוחדת. מקובל עליך?

Cמן רשום

New member
יש בנתב"ג ויש אצל כמה חלפנים

אני מצאתי אחד ממש ליד המשרד שלי שהסכים להזמין לי למחרת. בסוף בנתב"ג היה קצת-קצת יותר זול בפער שולי לחלוטין.

גם השער שקיבלנו בכרטיס אשראי היה די טוב.

אתם מר"ג במקרה?

בכל מקרה שלחי איתו לא יותר מ- 200-250 ש"ח בזלוטי. ממילא אין ממש זמן לקנות שם למעט שעתיים חופשיות בקרקוב/ורשה (לרוב זה בקרקוב). אם את נורא לא רגועה אז 100 יורו בזלוטי (רק קחי בחשבון שממה שישאר לו יהיה קשה להפטר)

ואגב, אין להם זמן להמיר בפולין. המשלחת מתקדמת

בקצב די מהיר. עדיף לשלוח זלוטי ולא יורו.

גלגל4

New member
לא מר"ג, מאיזור השרון

יצרתי קשר עם בנק הפועלים. ישנה אפשרות לשלם עבור הזלוטי והכסף יחכה לו בסניף בנתב"ג.
עדיין מתלבטת כמה לתת לו...

ybo4

New member
בין 100 ל-300

הבנות קונות מעט יותר בדרך כלל.

הבנים פחות.

לרוב אין להם הרבה זמן לקניות, משום שהמסלול די עמוס.

ברוב הקבוצות יש מספר שעות חופשיות בהן הילדים מסתובבים בשוק וקונים מעט מזכרות.

כסף לרוב הם אינם צריכים כלל, אלא לשירותים (בחלק מהמקומות), ולקנות קולה או משהו לאכול לפעמים כשהאוכל לא מספיק להם (להזכירכם מדובר בילדים בגיל הטרמטיות... הם תמיד רעבים)

גלגל4

New member
100-300 - איזה מטבע?

אהבי מאוד את "גיל הטרמטיות"....
לי יש טרמיט גדול :)
תודה!

ybo4

New member
כמובן שזלוטי

סליחה שלא שמתי לב.

לגבי הטרמטיות - הם באמת רעבים כל הזמן.

ליויתי מסע כזה ואני מסייעת עכשיו לנער היוצא למסע.

ערכתי משאל בקרב המשתתפים מהמסע שלי (לפני שנה) ואלה הסכומים שהם מסרו.

אחד מהנערים אמר שלא הוציא אפילו 50 זלוטי.

מה שכן: אם יש אפשרות כשמכינים בארץ את הזלוטי, לנסות להשיג מעט שטרות קטנים יחסית להתחלה (כלומר כחמישים זלוטי מתוך מה שאתם רוכשים בשטרות קטנים).

ממש לא פשוט להחליף כסף כשבאים במשלחת גדולה, לכן עדיף זלוטי.

YosMan1

New member
מנסיון מלפני שנה שליוויתי מסע, אין הרבה זמן

לבזבוזים. כמובן שזה משתנה מבית בספר לבית ספר אבל בעיקרון אסור להם להסתובב לבד בערבים בכלל!!!.
ברוב הימים במהלך היום אין איפה לקנות כלום כי לא נמצאים ליד חנויות וגם אין זמן, כל הזמן רצים. (יש ימים שחוזרים ב 10 בלילה למלון ויוצאים למחרת ב 7 בבוקר).
בדרך כלל פעם אחת בטיול נותנים להם 2-3 שעות להסתובב לבד באיזור מובטח בדרך כלל במדרחוב בקרקוב. + ביקור קצר באיזה קניון (ממש לא ברור בשביל מה צריכים את זה אבל זה מקובל משום מה).
הילדים (בעיקר הבנות) קנו קצת שטויות (כובעים, מקלות הליכה,...)
שתיה ואוכל צריך מעט מאד.
3 זלוטי שווה דולר אחד
אני הייתי נותן 100 דולר לילד לקנות שתייה וממתקים בדרך וכובע במדרחוב (ניתן להחליף בנתבג וגם במדרחוב בקרקוב).
אם אתם רוצים להרגיש ממש שקטים אז תחליפו לו 100 דולר בנתבג (סביר שהוא יחזיר חלק מזה) ותנו לו עוד 100 דולר שלא יחליף אבל שיהיה לו JUST N CASE

בנוגע לביקור בקניון ובמדרחוב

זה לא שהם "צריכים" את זה. פשוט השלטונות הפולנים התנו את המשך הביקור של המשלחות במחנות הריכוז בכך שהם יערכו גם קצת קניות, ובכך יתרמו את חלקם הקטן לכלכלה הפולנית.

גל2005

New member
זה לחלוטין, אבל לחלוטין לא נכון

יש יופי של הזדמנויות לקניות בפולין. מדינה זולה מאד. כמו כן אוכל שצריך לשלם עליו.

למעלה