תשמעי...
רכשתי דירה לפני כשנה כך שהכל עוד די טרי אצלי. אני אדריכלית ועדיין למרות הרקע המקצועי ממליצה לקחת עו"ד. תחפשי דרך חברים או במשפחה (כך שגם תסמכי עליו וגם אולי תקבלי הנחה...)זה יחסוך לך הרבה כאב ראש וגם יהפוך את התהליך לפשוט יותר. מנסיוני, ה'מס' הבעיתי בקנית דירה - תיווך. מאד קשה למצוא היום דירות ללא תיווך ומשלמים להם לא מעט (אנחנו הסתיענו במתווך בניהול המשא ומתן לגבי המחיר). מיסים ותשלומים: חברת החשמל והארנונה למיטב זיכרוני מתעדכנים בעצמם צריך לדאוג שהבעלים הקודם ינתק את הקו שלו ואח"כ (רק ביום הכניסה לדירה!) תחברי את הקו שלך כנ"ל לגבי כבלים / לווין צריך להעביר את המנוי בחברה המספקת גז (אם מדובר בבלונים) זהו האמת שזה לא נורא מסובך לגבי שיפוץ - אשמח אם תהיי הלקוחה הראשומנ שלי. אני אדריכלית עם הרבה נסיון בעיצוב פנים וריהוט ומעונינת לתת ייעוץ בסיסי לאנשים כמוך (איזה חומרים לקנות ואיפה, עצות לגבי עיצוב, תכנון ריהוט, תכניות - מה שצריך). בכל אופן הגישה לשיפוץ היא בהתאם לזמן פנוי וכסף פנוי. אם יש כסף כמובן זה הכי קל: שוכרים אנשי מיקצוע (אדריכל/מעצב פנים וקבלן) והם יידאגו להכל. אם אין כסף, כדאי לקבל הצעות מקבלנים (לחפש שמות אצל מכרים וחברים ששיפצו), אצלי אישית עבד בחור אחד (עובד זר) שקיבל ממני תכניות והנחיות ועשה פחות או יותר הכל לבד (חשמל, אינסטלציה, ריצוף, בקיצור - דירה חדשה) אני ובן זוגי הגענו כל יום אחרי העבודה על מנת לפקח ולעקוב. זה יצא כמובן שיפוץ מאד מאד זול (והתוצאות מאד מרשימות). מקווה שעזרתי אשמח אם תפני אלי. בהצלחה!