קניית דירה

מיכל@ל

New member
קניית דירה

האם הכרחי לדעתכם לקחת עורך דין עבור התהליך ? כמה גובה עורך דין בדרך כלל על חוזה לקניית דירה ? איזה טיפים יש לכם עבור התהליך כולו [חתימה על חוזה,שיפוץ,מיסים וכו]? כל דבר יכול לעזור תודה

עוד עו"ד ...

החוק אינו מחייב לקחת עו"ד לרכישת דירה ואת בהחלט יכולה להסתדר בלעדיו אם את בקיאה בדיני מקרקעין, חוזים, מס שבח ותכנון ובניה. יודעת לנסח חוזה, לרשום את הדירה על שמך בטאבו ולדווח על העסקה למס שבח. מכירה את כל הטפסים עליהם יש להחתים את המוכר והקונה. העו"ד אינו עושה חוזה בלבד, הוא אחראי על כל הבדיקות המשפטיות אשר נועדו להבטיח שהדירה תעבור לבעלותך בסופו של התהליך, על הדיווח לרשויות המס ועל רישום הדירה על שם הקונה. אני אישית, על אף שאני בקיא למדי בכל הנ"ל - לא הייתי מוותר על שרותיו של עו"ד. שכ"ט המקובל כיום נע לפי הערכתי בין 0.5% ל-0.75% כשאני ממליץ שלכל צד יקח עו"ד אחר שייצג אותו בלבד.

מיכל@ל

New member
המון תודות,אבי

אני לא מצליחה להכנס למאמר ואני מבינה שאתה כתבת אותו,לכן האם יש אפשרות שתעתיק אותו לכאן ?[או האם הוא מופיע במאמרים של הפורום ?]

חולק עליך

בעיסקאות פשוטות, כמו קנית דירה שאינה דירה בעייתית, ניתן להשתמש בשרותי אותו עו"ד למוכרים ולקונים. במקרה כזה המחיר יהיה ברף הנמוך יותר והשרות זהה.

אז נשאר חלוקים ...

את יודע שאני מעדיף עו"ד שייצג רק אותי ויבטיח רק את האינטרסים שלי ... ובמקרה של הסתבכות העסקה יוכל גם לפעול כנגד הצד השני. עו"ד משותף חייב בנאמנות לשני הצדדים ואינו יכול לייצג צד אחד במקרה של תביעה עתידית. מנסיוני הדל - במקרים רבים גם לא יהיה הבדל בעלות השירות ואם יהיה כזה הוא יהיה זניח למדי בטח שלא 50%.

ליהי 7

New member
אבי צודק ב- 1000000%

והבעייה בייצוג משותף כבר ידועה לא מהיום. במקום לחסוך בעו"ד שמבטיח ייצוג הולם ושמירה על אינטרסים אפשר לחסוך בבילויים לתקופת מה. בעו"ד כמו ברופא - לא חוסכים !!!! ליהי

מיכל@ל

New member
אבי

כפי שהצעת לקחנו עורך דין אחר שייצג אותנו. היום הוא אמור להוציא מסמכים מהטאבו,אחר כך בטח יהיו לי עוד מליון שאלות

pizy

New member
תשמעי...

רכשתי דירה לפני כשנה כך שהכל עוד די טרי אצלי. אני אדריכלית ועדיין למרות הרקע המקצועי ממליצה לקחת עו"ד. תחפשי דרך חברים או במשפחה (כך שגם תסמכי עליו וגם אולי תקבלי הנחה...)זה יחסוך לך הרבה כאב ראש וגם יהפוך את התהליך לפשוט יותר. מנסיוני, ה'מס' הבעיתי בקנית דירה - תיווך. מאד קשה למצוא היום דירות ללא תיווך ומשלמים להם לא מעט (אנחנו הסתיענו במתווך בניהול המשא ומתן לגבי המחיר). מיסים ותשלומים: חברת החשמל והארנונה למיטב זיכרוני מתעדכנים בעצמם צריך לדאוג שהבעלים הקודם ינתק את הקו שלו ואח"כ (רק ביום הכניסה לדירה!) תחברי את הקו שלך כנ"ל לגבי כבלים / לווין צריך להעביר את המנוי בחברה המספקת גז (אם מדובר בבלונים) זהו האמת שזה לא נורא מסובך לגבי שיפוץ - אשמח אם תהיי הלקוחה הראשומנ שלי. אני אדריכלית עם הרבה נסיון בעיצוב פנים וריהוט ומעונינת לתת ייעוץ בסיסי לאנשים כמוך (איזה חומרים לקנות ואיפה, עצות לגבי עיצוב, תכנון ריהוט, תכניות - מה שצריך). בכל אופן הגישה לשיפוץ היא בהתאם לזמן פנוי וכסף פנוי. אם יש כסף כמובן זה הכי קל: שוכרים אנשי מיקצוע (אדריכל/מעצב פנים וקבלן) והם יידאגו להכל. אם אין כסף, כדאי לקבל הצעות מקבלנים (לחפש שמות אצל מכרים וחברים ששיפצו), אצלי אישית עבד בחור אחד (עובד זר) שקיבל ממני תכניות והנחיות ועשה פחות או יותר הכל לבד (חשמל, אינסטלציה, ריצוף, בקיצור - דירה חדשה) אני ובן זוגי הגענו כל יום אחרי העבודה על מנת לפקח ולעקוב. זה יצא כמובן שיפוץ מאד מאד זול (והתוצאות מאד מרשימות). מקווה שעזרתי אשמח אם תפני אלי. בהצלחה!

מיכל@ל

New member
תודה על הטיפים,פיצי ../images/Emo20.gif

לא כל כך הבנתי מה את מציעה לי. אנחנו עומדים לעשות מספר שיפוצים בדירה וכנראה שניקח מישהו שיהיה אחראי על כך, היות ומסובך מדי עבורנו להגיע לדירה ולפקח.

pizy

New member
אם כך...

אתם צריכים לפנות למעצב פנים או אדריכל עצמאי שיעשה גם את הפיקוח. בהצלחה.

למעלה