קניית דירה מקבלן

idanr84

New member
קניית דירה מקבלן

שלום,

מיהם בעלי המקצוע שכדאי להתייעץ איתם לפני קנייה דירה מקבלן.
מדובר על דירה חדשה בפסגות אפק בראש העין.

עברתי על המלצות הפורום וראיתי שכולם ממליצים על עורך דין מהצד שלנו, שזה נראה לי הגיוני מאד.

בנוסף,
הקבלן מאפשר לעשות שינויים בדירה של קירות ותכנון ללא עלות נוספת.
כיוון שאנחנו לא מומחים בתכנון דירה, האם יש תועלת בייעוץ של מעצב/ת פנים ? אדריכל ? או שאפשר לסמוך על התכנון שקיבלנו מהקבלן. (כשאתה לא יודע את האלטרנטיבות קצת קשה לדעת אם זה הכי טוב שאתה יכול לקבל)

בנוסף,
מי בעל המקצוע שיכול להגיד לי האם המפרט הטכני שהקבלן מציע הוא ראוי ומתאים, או שכדאי לי לוותר ולקבל זיכוי וחלק מהדברים ללכת ולקנות בעצמי ? (מטבח, חלונות, סוג ריצוף וכ׳ו)

הייתי גם שמח לקבל סדר גודל של עלויות של בעלי המקצוע הנ״ל.

תודה!

אנשי מקצוע רלוונטים לפני רכישת דירה

שלום רב ושבת שלום!
אכן עו"ד מטעמך הינו דבר הכרחי, במיוחד בחוזי רכישה מול קבלן (שם יחס הכוחות בד"כ אינו הוגן).
חלק מעוה"ד בודקים, בין היתר, את היתר הבניה (באם קיים), התוכנית החלה על המקרקעין, ניסוח חוזי הרכישה ועריכת שינויים מהותיים בו, בדיקת ערבויות לתשלומים שאתה נותן וכיוצ"ב, וזאת ע"מ לתת לך את ההגנה המירבית והשקט הנפשי עד לקבלת המפתח ורישום הבית בפנקס בתים משותפים.

לגבי אנשי מקצוע נוספים:
א. ניתן להיעזר בשירותי שמאי מקרקעין, אך לאו דווקא צריך (אם לקבלן בנק מלווה אז נעשה כבר דו"ח 0 ואין טעםן לשלם לבעל מקצוע נוסף).

ב. לעניין הגמר שנבנית הדירה, ובחינת אפשרות לשינויים פנימים,
זה כבר שיקול שלכם.
אני הייתי נעזרת בהצעות מפרוייקטים בסביבה ע"מ לבחון את הבדלי הסטנדרנט ולא ממהרת להוציא כספים.
כל שינוי מבוקש עולה הרבה כסף ולכן הייתי מתמקדת רק בדברים הרלוונטים (הקבלן מזכה אותך בסכומים מגוחכים והעלות האלטרנטיבית של המוצרים שתרכוש גבוהה בהרבה).

בקיצור, לכסות את כל הנושאים הרלוונטים ע"ג הפורום.
אני מאוד מקווה שהצלחתי לעשות לך קצת סדר.
אגב, משרדי ייצג מספר פרוייקטים בפסגת אפק ואשמח לסייע.
שכרי הטרחה של עו"ד נעים סביב חצי אחוז + מע"מ, כמובן תלוי בגודל העסקה ומהותה.
להצעת מחיר פרטנית אתה יותר ממוזמן לפנות בפרטי ואשמח לסייע.

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

idanr84

New member
השאלה היא כזאת...

קודם כל תודה על המידע לילך!
בהחלט נפנה לעורך דין כשיגיע הרגע.

עכשיו אני אחדד את השאלה שלי:
אם למשל אני מתלבט בין שני פרויקטים, מקבל את המפרט הטכני של שניהם, ורוצה לעשות השוואה של איכות ועלות, מי בעל המקצוע שיכול לעבור על המפרט הטכני, להגיד לי איזה דברים חסרים בכל מפרט, מה הוא היה משפר ומה הוא היה משאיר (ולוקח בחשבון עלויות של כל השינויים אצל כל קבלן) ובסופו של ככה עוזר לי לקבל החלטה מושכלת של איזה שינויים לעשות ואיזה דירה לקנות ? (כי רק ככה אני יכול להשוות תפוחים לתפוחים)
ממש ברמה הכי טכנית שיש, של הריצוף הזה הוא זול ולא יפה, עדיף לך ככה, לא מספיק לך פה 2 שקעי חשמל, השיש במטבח בקבלן הזה הוא ממש זול וכדאי לך לשדרג לx אם אתה הולך עליו.

משהו ברמת המיקרו, לא ברמת המאקרו.
תודה!

idanr84

New member
למה דווקא אדריכל ?

זה לא בית פרטי בו אני באמת יכול לעשות מה שבא לי...
האם אדריכל יודע לרדת למה הפרטים הטכניים של המפרט ? האם מעצב פנים יודע ?

ד״א, מה סדר גודל עלויות של אדריכל vs מעצב פנים ?
תודה.

מציע לך את השאלה למה דוקא דירה מקבלן?

בניגוד לרכב בו ככל שהוא ישן יותר כך יש בו יותר תקלות,
בדירות המצב הפוך - בדירה בת 4 שנים יהיו פחות תקלות
מאשר בדירה חדשה.
בנוסף, דירה קיימת מאפשרת לבחון טוב יותר את התאמתה לצרכיך,
את איכות השכנים והשכונה. הוסף לכך עלויות מימון קטנות יותר (משלמים
קרוב יותר למעבר) ופחות סיכוני אי עמידת קבלן בהסכמים.
&nbsp
אז אולי בכל זאת דירה משומשת ?
&nbsp
בהצלחה,
&nbsp
רימון חייט
&nbsp
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
&nbsp
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
&nbsp
הרצאה שלי בנושא נדל"ן ומשכנתאות: http://you
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

aeonf

New member
תתפלא מה אפשר לעשות בדירה

האדריכל בוודאי יודע לרדת לפרטים הטכניים של הדירה, זוהי עבודתו והשכלתו.
עם מעצבי פנים יש לי בעיה שהשוק פרוץ לחלוטין, גם אתה יכול לקרוא לעצמך מעצב פנים אם אתה רוצה, אין שום פיקוח.
עלויות אין לי מושג.
&nbsp

idanr84

New member
אוקיי...

פשוט להבנתי חשבתי שאדריכל יש לו יותר ידע אקדמאי ופרקטי של תכנון הדירה, חללים, הצללות, כיווני אוויר וכ׳ו, אבל לא חשבתי שהם באמת יודעים להיכנס לפרטים הקטנים של האם המרצפות שהוצעו לי הם באמת מומלצות לעומת המרצפות של החברה השנייה, או שאם המטבח שהוצע לי הוא סטנדרטי וזול ומה החלופות.
לעומת זאת חשבתי שמעצב פנים הוא יותר חי את השוק בקטע של מוצרים, כי הוא לרוב יילך ממש עם הרוכשים לעשות את הקניות וכ׳ו.

הבדל בערך כמו ארכיטקט מערכת ומתכנת. (מגיע מעולם התוכנה אז מקווה שעולם המונחים שלי ברור).

אבל שוב, אני לא מומחה בתחום, אז מנסה להבין פחות או יותר מי הגורם המתאים פה. אם יש פה אדריכלים או מעצבי פנים אשמח לשמוע את דעתם על ההבדל ועל מי הגורם המתאים פה.

מודה לך על התגובה בכל מקרה.

aeonf

New member
כל מקרה לגופו

יותר חשובים הנסיון ולא התואר במקרה שלך, הדברים שאתה מבקש הם קטנים יחסית.
זכור: כל אדריכל הוא גם מעצב פנים, אין מעצב פנים שהוא אדריכל, למעט אם הוא באמת אדריכל :)

אדריכל או מעצב פנים

עו"ד שהתמחותו במקרקעין שחי ונושם את הנושא ידע לכוון אותך לבעלי המקצוע הרלוונטים לאחר שישוחח איתך על צרכיך ויציץ בעיון ראשוני במפרט.

למעלה