קניית גלקסי II מ-ebay

תמקס

New member
קניית גלקסי II מ-ebay

הי חבר'ה, הפרש המחירים בין הארץ למה שניתן להשיג באיביי פשוט הופך את זה ללא משתלם לקנות בארץ. בהנחה שאני קונה מכשיר unlocked-מה עוד צריך לשים אליו לב כדי להבטיח שהמכשיר יפעל בארץ? תדר 1800 ו-UMTS? יהיה אפשר לצרוב אח"כ עברית למכשיר כי ממה שבררתי עם כמה מעבדות הבנתי שזה לא פשוט כמו באייפון.. עוד דברים שצריך לשים לב אליהם? את כל המידע לקחתי מכתבות והמלצות שקראתי, אני ממש לא בקיאה בנושאים הללו... אה, וגם אם מישהו יודע אם יתפסו את המכשיר במכס מה גובה קנס שאני עלולה לקבל? תודה מראש לכל מי שיקדיש מזמנו!

UrBaN Man

New member
את מזמינה עם משלוח, או שמישהו מביא לך בעצמו?

למקרה שאת מתכוונת להזמין משלוח מהארץ, רדי מהעניין כי זה לא כלכלי: המכשיר עולה בארץ כ-2700 ש"ח. הכי זול שתמצאי באיביי: 620 דולר. 620 דולר + משלוח של לא פחות מ-50 דולר (במקרה הטוב) + מכס + מע"מ (לפי חוק) = יותר מ-3000 ש"ח. אני מקשקש לך בשכל כי מישהו הולך להביא לך את זה איתו?
הסתדרת: - כל גרסא היום שתקני באיביי תתאים לארץ, כך שאין מה לבדוק. המכשיר בתצורתו הנוכחית תומך בכל הרשתות בארץ. - יהיה אפשר לצרוב אח"כ עברית למכשיר, למרות שזה הליך טכני פשוט עד בינוני - קשה. - מי שיביא לך את זה -חייב- להוציא את הפלאפון מאריזתו המקורית, ולהתייחס לפלאפון הזה כאילו זה הפלאפון השני שלו - דבר נורמלי ומקובל. אם יביאו לך את זה בקופסא, ויתפסו את מי שיביא לך, תצטרכי לשלם מכס, מע"מ וקנס - מה שיכאב לך מאד בכיס.

תמקס

New member
אין מי שיביא לי את זה אבל..

ראיתי פלאפונים משומשים (של אנשים שהשתמשו מס' ימים וכו' והפלאפון במצב חדיש) בכ-2000 ש"ח כך שעדין זה מחיר משתלם. לגבי הבאתו לארץ-משלוח... במקרה הזה אין לי סיכוי עם המכס הא? לגבי צריבת עברית-מי צורב בארץ? כל המעבדות אמרו לי שזה לא חוקי.

UrBaN Man

New member
100, או אפילו 300 שקל לא שווים את כאב הראש

חשבי כל עסקה בנפרד, כמו שאמרתי (מכשיר + משלוח + מע"מ + מכס) ותראי אם כדאי מבחינה כלכלית. לגבי המכס - לא, אין לך ממש סיכוי. קל מאד לשים לב שמדובר בפלאפון והחוקים ברורים לגבי הנ"ל. לגבי "צריבת עברית" - האם את צריכה שממשק הפלאפון יהיה בעברית, או שפשוט תוכלי לקרוא ולכתוב בעברית (במסרונים, אתרים וכו'). לא מדובר כאן על "לא חוקי", אלא על מבטל אחריות. גם ככה האחריות לא שווה שום דבר כי את קונה מחו"ל - ככה שזה לא אישיו. תעני על שאלתי לגבי העברית ונתקדם, למרות ששוב - לטעמי את עושה טעות אם את מזמינה מחו"ל.

me12321

New member
מסכים עם מה שנאמר

יש מכס מטורף של 34%, יש משלוח, יש סיכון, יש המתנה, ויש עוד בעיה שלא תוכלי לממש אחריות המחירים בחנויות בארץ הם מאוד תחרותיים, לא משתלם להזמין מEBAY אלא אם את קונה חדש לגמרי ממוכר שהוא TOP RATED SELLER ומישהו מביא לך ככה שלא תשלמי מכס לכי לאחת החנויות הזולות ותיבדקי את המכשיר, יש איתו בעיה שמופיעה בחלק מהמכשירים שהצד השני לא מצליח לשמוע אותך בשיחה, תיבדקי שאין אותה למכשיר הספציפי שאת קונה ותיצאי בראש שקט.

תמקס

New member
לאחר שקראתי את תגובותיכם

אני מקבלת את מה שנאמר ואקנה פלאפון בארץ. 2700 ש"ח זה הכי זול שמצאתי, כניראה אין דרך לעקוף את זה... תודה חבר'ה על הייעוץ והטיפים, עזר לי בקבלת ההחלטה. מקווה מחר להיות בעלים גאה של גלקסי 2 חדש :) לילה טוב לכולם!

UrBaN Man

New member
מנסיון?

לפי הנסיון (הכללי) שלי, המחירים באילת דומים מאד למחירים בשאר הארץ, הם פשוט מעלים את מחיר הבסיס.

k-don

Well-known member
התברר שזה היה 2499

בתגובה של משxxx בפורום צרכנות

למעלה