קניית גיטרה

קניית גיטרה

אז אתמול, אחרי ששיגעתי את כל העולם ואשתו קניתי סוף סוף את הגיטרה המקצועית הראשונה שלי. אקוסטית מוגברת של בוזי'ן (ככה כותבים?). אבל מה... מוזר לי. מאוד מאוד מוזר לי. דבר ראשון התבאסתי קלות כשהגעתי הביתה כי הצליל שלה די דומה לצליל של זאת שיש לי כבר (אקוסטית לא מוגברת שאצלי חמש שנים ויותר). המיתרים גם עבים מידיי כנראה, ולא נוחים לי, אבל אני מפחדת לאבד את הצליל שיש לה אם אעשה סטאפ. הייתרונות שלה הם בעיקר הצליל העמוק, זה שהיא עונה על כל הדרישות שלי (עץ חשוף- לא אוהבת לכה, מוגברת, בסכום שרציתי, אין אקולייזר על הגיטרה ככה שהעץ גם לא נפגע- שזה גם סוג של חיסרון, קאטאואי, וצליל עם עומק). היא גם דיי מיוחדת- חומה בגוונים משתנים. מה הרגשתם כשקניתם את הגיטרה המקצועית הראשונה שלכם? לי זה מרגיש כאילו התקבלתי לאיזה מועדון שאני לא ממש מרגישה מוכנה להיות בו מבחינת רמה. מצד שני, אני רוצה אקוסטית מוגברת. יש לי עד היום בערב אופציה להתחרט ולקחת אחרת, או להחזיר ולבטל עסקה. ואני מבולבלת.

Amiram_e

New member
את לא יודעת כמה קלעת בול

בביטוי "לי זה מרגיש כאילו התקבלתי לאיזה מועדון שאני לא ממש מרגישה מוכנה להיות בו מבחינת רמה" אני מנגן קלאסי חמש שנים. לפני שנה וחצי השקעתי 6500 ש"ח על גיטרה קלאסית עבודת יד מספרד. ממש מדהימה. כזו שלומדים איתה באקדמיה. עד היום אני מרגיש שהגיטרה ממש ברמה יותר ממני

../images/Emo121.gifאיזו קלאסית קנית?

יש לי בבית קלאסית עבודת יד בייבוא אישי מספרד שעלתה במחיר די דומה, של אמיליו בוגרט..

עוד משהו

האופציה השניה היתה איבנז, שדיי דומה לזאת של המורה שלי, שהיתרון שלה שיש לה טיונר עליה, שזה דיי משמעותי לחסרת שמיעה מוזיקלית שכמותי (אני יכולה לשמוע שהיא לא מכוונת, אבל לא יודעת מתי היא כן..). החיסרון שלה שהסיום של הצליל קצת קטוע. כאילו סוף חד כזה.מיתרים הרבה יותר נוחים אבל צליל פחות עמוק. מצד שני, איפה היחודיות אם אני קונה גיטרה כמו של המורה שלי....

Caraya

New member
הרגשה מוכרת

זה קרה לי גם כשהחלפתי את המגבר וגם כשהחלפתי את הגיטרה. בחנות הכל נשמע נורא נורא טוב, בגלל שיש שם אקוסטיקה טובה שלא תמיד יש בבית, והמוכר כל הזמן משבח את הציוד, וגם לפעמים כ"כ מתרגשים מהכלי שבודקים שלא ממש שמים לב לדברים קטנים. אח"כ חוזרים הביתה, מחברים הכל ו... משהו מרגיש שונה. האקוסטיקה של החדר קצת שונה מבחנות. לפעמים הציוד החדש יישמע לנו באותה הרמה של הישן ואז מתחילים להתחרט קצת... אבל זה עובר. אני יודע שאחרי שקניתי את הסטראט האמריקאית שלי- בהתחלה לא ממש הרגשתי שיפור בינה לבין הגיטרה הזולה שהייתה לי קודם. אבל היום אין מה להשוות בכלל, אני בקלות שם לב להבדלים. אותו דבר היה כשקניתי מולטי-אפקט והתלבטתי אם באמת הוא נשמע יותר טוב מהדיסט' הבילט-אין של המגבר. היום אני לא מבין איך השתמשתי פעם בדיסטורשן של המגבר בכלל... תתחדשי.

tomerol

New member
אישית

לי יהיה קשה לחיות עם ציוד שעמוק בלב אני מתחרט עליו. כבר קרה כמה פעמים :-\

Molchansky

New member
האמת

אף פעם לא הרגשתי את זה או חשבתי על זה בעבר עברו דרכי 8 גיטרות, עוד גיטרה בס, כמה קלידים, פסנתר, פסנתר חשמלי, כינור, קלרינט. ותמיד המחשבה הייתה שזה תמיד היה אצלי, כאילו זה לא חדש בכלל, עוד כלי להפיק את מה שיש בראש.

למעלה